Å forlate jobben din for å starte et videoproduksjonsfirma

Så vi har tatt en beslutning, registrert en liten bedrift, kanskje fått et skattenummer og ryddet av kjøkkenbordet for å komme i gang med å starte videoselskapet. Selvfølgelig må inntektene fortsette å rulle inn så det henger på en dagsjobb, for nå, er nøkkelen. Jobb på dagtid, eller når turnusene dine normalt faller, og kjør virksomheten utenom åpentiden. Vil dette være tøft? Ja. Hvis du har en partner, vil de mislike dette? Kan være. Må du sjonglere med tiden? Å ja. Er det verdt det? Helt klart.

Fortvil ikke - å jobbe begge spillejobber er ikke for alltid. Faktisk trenger det ikke være veldig lenge i det hele tatt.

For å forlate en dagsjobb for å forfølge drømmen om å drive et videoproduksjonsfirma, må det først foretas en grundig analyse. Det meste av dette burde ha skjedd i "å ta avgjørelsen" -fasen, men det er viktig å se på dine egne levekostnader når du bestemmer deg for hva du skal ta betalt for tjenesten. Se nøye på dine månedlige utgifter, andre inntekter du eller en partner kan ha, og bestem deg for et mål for bedriftens inntekt.

Vil du belaste hver time, eller belaste en prosjektpris? Hva koster andre virksomheter som din for tjenesten? Gjør din forskning, og vær rettferdig mot deg selv. Du har jobbet hardt for å være flink i håndverket ditt, så lad deg deretter. Du vil ikke gjøre deg selv eller kundene dine fordeler ved å belaste for lite. Du vil ende opp med å sulte din bedrift med dyrebar kontantstrøm, og du må stappe ukene dine fullt med så mye arbeid at alt dette vil lide.

Nøkkelen til å få denne virksomheten til å rulle og gå ut av bedriftskontoret for godt er å lande den første klienten. Den gode nyheten er at hele verden lager en video akkurat nå. Den dårlige nyheten er at hele verden lager en video akkurat nå. Så hvordan selger du potensielle kunder på ideen om å bruke deg versus deres nevø og GoPro?


Komme i gang virksomheten din

Lag en prosess for å gå klienter gjennom prosessen med å kjøpe og produsere en video. Se på hvordan større selskaper gjør det og ta en side ut av boka. Forbered formelle tilbud på riktig måte og presenter visjonen din for klienter for å hjelpe dem å se deres visjon i dine ideer. Be dem delta i produksjonsprosessen hvis det er hensiktsmessig. Lag en tegning for regelmessig kommunikasjon, og ha en seriøs prosedyre for hvert prosjekt som du ikke avviker fra. Konsistens er konge når det gjelder å lande gjentatte virksomheter.

Vær heller ikke redd for å snakke et større bilde enn det de så for seg. Hvis de ønsket en enkelt ekstern opplæringsvideo, må du undersøke bransjen sin og komme tilbake med en håndfull måter å tilføre verdi til enkeltvideoprosjektet, og et par måter å tenke større på. Skal det være en serie treningsvideoer? Bør de også lage interne treningsvideoer for å styrke kundeserviceinnsatsen? Det tar ikke mye ekstra tid å gjøre, og kundene dine vil sette pris på ekstra innspill.


Avslutte din første avtale

Nå kan det være lett å finne den første klienten å jobbe med. Hvis du er en naturlig nettverkstaker, vil det ikke være vanskelig. Når du blir spurt om hva det er du gjør offentlig, må du snakke om virksomheten din. Det trenger ikke å være schmoozy eller overlagt, men å ha noe som ligner på en ti sekunders heistale kan hjelpe. Som foredragsholder vil forberedelse være nøkkelen. Vi starter ofte vår virksomhet uten å stoppe for å minne oss selv på hva det er akkurat det vi gjør. Her er noe som du kan gå med, og et par glatte måter å unnslippe kurvekuler:

DEM: Så hva gjør du?
DU: Jeg driver et videoproduksjonsfirma i Toronto. Hva med deg?
DEM: Jeg er i salg (de er alltid i salg) for et farmasøytisk selskap. Så et videoselskap. Hva slags videoer lager du?
DU: Vel, vi er i en vekstfase, så vi tar på oss prosjekter fra en håndfull vertikaler. Vi fokuserer på bedriftsvideoer, opplæringsinnhold, markedsføringsvideoer, medisinske videoer, for å si det. I utgangspunktet alt annet enn bryllup. (hvis du er rask på beina, kan du skreddersy listen over prosjekttyper til virksomheten de er i - hvis det utløser en forbindelse i deres sinn, kan du være heldig)
DEM: Interessant. Vi har gjort video før, men har hatt blandede resultater. Er videoene dine gode? (de kan formulere dette på tusen forskjellige måter, men selskaper vil vite om de kommer til å kaste bort pengene sine)
DU: Vi har gjort det bra så langt. Vårt store fokus er å ikke bare levere en fullstendig nøkkelferdig løsning for kunder, for tro meg - det er mye morsommere å håndtere en one-stop-shop - men vi gir også kundene våre en opplevelse der de kan delta i produksjonsprosessen for å hjelpe styringen prosjektet. Enten det er å bruke ekstra tid på å jobbe sammen i forproduksjonen eller om de står på settet og hjelper til med å kalle bilder, sørger vi for at visjonen deres blir 100% realisert. Det er alltid tøft når du lager noe så kreativt - og subjektivt - som en video eller animasjon (legger ideer i hodet) for å gi noen nøyaktig det de ser for seg, men ved å samarbeide tett med kundene våre ender de som regel med noe enda bedre enn hva de hadde i tankene.
DEM: Hva koster en video i disse dager?
DU: Det avhenger helt av størrelse, skala, omfang og kompleksitet. Hvis du har en idé til en video, la oss ta en matbit lunsj, ellers kan jeg komme innom kontoret ditt og snakke om det. Som et mindre selskap er vi kvikk nok til å finne en løsning som samsvarer med din visjon, tidslinje og budsjett.
DEM: Høres bra ut. Vi vil definitivt snakke.
DU: Perfekt. Her er kortet mitt. Det andre tallet er cellen min. Vi er tekstvennlige, så send meg et notat når en idé slår deg.
DEM: Flott, her er min.
DU: Perfekt - Jeg vil ringe deg tirsdag for å finne ut noe. (gi et bestemt tidspunkt - det vil gi deg din første test når det gjelder pålitelighet, og det tvinger dem til å tenke på timeplanen og fortelle deg om det er en faktisk mulighet til å snakke da eller ikke. Fungerer som en ganske god BS-detektor også)


Putting It All Together

Denne samtalen kan skje på tusen forskjellige måter, på en million forskjellige steder, men det grunnleggende er alltid der. Tilfeldig og trygt få det der ute at du gjør denne virksomheten og gjør det bra. Ikke ring ned virksomheten din. Gi aldri noen pris for en generisk video over en drink. Hvis du blir presset på dette, må du ha et standardsvar i bakhodet ("Den siste bedriftsvideoen vi hadde hadde to snakkende hodeintervjuer og litt b-roll av deres anlegg og drift, og den kom inn på rundt tre grand"), men du det er bedre å spare penger for når du diskuterer prosjektet deres spesifikt.

Kunsten å avslutte et salg vil ta deg litt tid, men få den første videoen låst i og under beltet. Å pakke den inn, levere den og få din første sjekk som gründer, vil føles som ingenting du noen gang har opplevd. Hvert øre som er på den sjekken kom fra ditt initiativ. Wow!


Legg igjen en kommentar