Hvordan bruke Snapchat Maps

Du kan dele posisjonen din med vennene dine på Snapchat ved å bruke stedsfiltre på snaps, men det er ikke alt du kan gjøre. Snapchat Snap Map tilbyr en helt ny måte å dele posisjonen din på.

Disse instruksjonene gjelder Snapchat 9.35.5 og nyere.


Hva er Snapchats Snap Map?

Snapchat Snap Map er et interaktivt kart du kan bruke til å dele posisjonen din med venner. Du kan også se venner når de deler posisjonen deres med deg. Hvis vennene dine har integrert Bitmoji-kontoen sin med Snapchat, vises Bitmoji-tegnene deres på kartet der de er.

Miguel Co / Web 

Snap Map har også en fellesskapsbasert Our Story-funksjon, som lar deg legge til snaps fra et sted til en historiesamling for det bestemte stedet. Så når noen ser historiensamlingen fra Snap Map, ser de snaps fra brukere som bidro til Our Story for den plasseringen.


Slik får du tilgang til Snap Map i Snapchat-appen

For å få Snap Map på Snapchat-appen for iOS og Android, trykk på en venns bilde på venner kategorien. Hvis de delte posisjonen sin, vises et forhåndsvisningsbilde under navnet på profilen deres. Trykk på den for å åpne Snap Map.

En annen måte er å trekke ned på Kamera skjermen.

Hvis dette er første gang du åpner Snap Map, kan du bli bedt om å konfigurere Snap Map-innstillingene. Du kan velge om du bare vil at du, vennene dine eller bestemte venner skal se posisjonen din.


Slik bruker du Snap Map i Snapchat-appen

Nå som du vet hvordan du får tilgang til Snap Map, kan du begynne å bruke det. Her er de forskjellige måtene du kan dra nytte av det:

  • Se vennenes lokasjoner: Venner som har valgt å dele posisjonen sin med deg, vises på Snap Map. Trykk på en venn for å starte en prat med dem, eller trykk og hold nede for å gå til profilen deres.
  • Søk etter en venns beliggenhet: Lurer du på hvor i verden en venn kan være? Trykk på Søk øverst på skjermen for å lete etter en bestemt venn på kartet.
  • Bruk varmekartet for å se snaps andre mennesker har delt: Bruk fingeren til å dra kartet rundt og se etter fargesprutene på kartet, som viser hvor folk knipser. Blå betyr at det er noen få snaps, mens rød betyr at det skjer mye aktivitet der. Trykk på et farget område for å se snaps som deles derfra.
  • Se historier for populære steder: Å speide ut de fargede delene av kartet avslører historiesamlinger for populære steder og arrangementer. Trykk på en populær del av kartet for å avsløre den sirkulære historiesamlingen, og trykk deretter på historiensamlingen for å se historiene som er lagt til den.
  • Legg til snaps i Our Story: Hvis du knipser fra et sted med sin egen historiesamling, velger du Vår historie fra Send til kategorien etter å ha tatt et snap. Eller trykk på + Tilpasset på toppen av Send til kategorien for å lage din egen Geo Story, som du kan dele med folk i nærheten.


Hvordan bruke Snap Map fra nettet

Du kan få tilgang til Snap Map fra Snapchat-nettstedet. På samme måte som hvordan du bruker en finger til å dra kartet rundt i mobilappen, kan du bruke markøren til å velge og dra kartet rundt til andre steder. Du kan også bruke en mus eller styreflate til å zoome inn og ut.

Velg en farget del eller en sirkulær historiesamling som ser ut til å vise snaps. Et vindu dukker opp over kartet og spiller automatisk av snaps som deles av folk på det stedet.

Slik endrer du posisjonsinnstillingene dine i Snapchat

Hvis du vil endre posisjonsinnstillingene dine på et senere tidspunkt:

  1. Trykk på profilikonet ditt øverst til venstre, og trykk deretter på utstyr ikonet øverst til høyre for å få tilgang til innstillingene dine. Bla ned til Hvem kan delen og trykk Se Min posisjon.

  2. Tilpass innstillingene i kategorien Innstillinger.

    • Mine venner lar alle du er venner med på Snapchat se deg på kartet.
    • Mine venner, bortsett fra lar deg ekskludere noen fra listen over Snapchat-kontakter.
    • Bare disse vennene er der du velger hvem fra forbindelsene dine som kan se deg på kartet.
  3. Trykk på Ghost Mode vippebryter for å slå på funksjonen. Når Ghost Mode er aktivert, kan ingen se posisjonen din - ikke engang vennene dine. I menyen som vises, angi en tidsgrense på tre eller 24 timer for Ghost Mode eller hold den på ubestemt tid.

  4. Snapchat lagrer endringene dine automatisk.


Legg igjen en kommentar