Fungerer ikke Snapchat … Eller er det bare deg?

Hvis Snapchat er nede, kan det være vanskelig å fortelle om det er nede for alle eller noe gikk galt på slutten. Hvis det bare er deg, kan det være Snapchat-kontoen, mobilenheten, appen din eller til og med internettforbindelsen din.

Før du kommer til noen konklusjoner, er det nyttig å først utelukke muligheten for at Snapchat er nede for alle, eller i det minste for et stort antall mennesker i og rundt området ditt.


"Er Snapchat nede for alle? Hvordan kan jeg være sikker?"

Det er to hovedmåter du kan sjekke for å bekrefte at Snapchat faktisk er nede for alle og ikke bare deg.

  1. Den første er den mest offisielle og pålitelige måten. Det innebærer å lese gjennom de siste tweets av Snapchats Support-konto på Twitter.

    Når det er problemer som berører et stort antall brukere, vil @snapchatsupport oppdatere sine Twitter-følgere om hva som skjer. For eksempel twittret @snapchatsupport 11. juli 2018: "Vi er klar over at mange Snapchatters opplever å krasje på appen. Vi ser på det og jobber med en løsning!"

  2. Den andre måten innebærer å se på Down Detector, det mest populære tredjepartssiden som sporer sanntidsproblemer og strømbrudd på en rekke tjenester, inkludert Snapchat.

    Naviger til DownDetector.com/Status/Snapchat i en nettleser og se på statuslinjen rett under tjenestesammendraget. Hvis det ikke er noen problemer, skal det vises grønt med et Ingen problemer på Snapchat merkelapp. Hvis det er problemer, skal det vises rødt med en Problemer og Snapchat merkelapp.

  3. Du kan også bruke Down Detector for å finne ut om Snapchat er nede eller opplever problemer i bestemte geografiske områder. Velg svart Live avbruddskart knappen for å se et varmekart over hvor i verden det rapporteres om problemer med Snapchat.

Hvis du finner en tweet fra @snapchatsupport, en rød bjelke på Down Detector eller et hot spot i ditt område på Down Detectors Live Outage Map, er det mer enn sannsynlig at problemet er på Snapchats slutt, og det er ingenting du kan gjøre annet enn å sitte tett og vent på at problemet blir løst.


"Jeg får en feilmelding! Hva kan jeg gjøre?"

Ulike feilmeldinger betyr at forskjellige problemer er mest sannsynlig på slutten. Her er de vanligste Snapchat-feilene du ser.

Blokkert nettverksfeilmelding

Det kan oppstå en feil hvis du har mistenkelig aktivitet som kommer fra IP-adressen din. Når Snapchat oppdager dette, vil det blokkere nettverket og vise følgende feilmelding:

Hvis du ser denne feilen, anbefaler Snapchat to måter å prøve å løse den på:

  • Hvis du bruker en VPN, kan du prøve å slå den av.
  • Prøv å bytte til et helt annet nettverk, for eksempel mobildata eller et annet Wi-Fi-nettverk.

Feilmeldingen 'Kunne ikke koble til'

Denne feilen dukker vanligvis opp når du prøver å bruke en uautorisert tredjepartsapp med Snapchat. Det beste alternativet for å løse dette er å avinstallere apper eller plugins som bruker Snapchat-påloggingsinformasjonen din (brukernavn og passord). Deretter kan du gå tilbake til den offisielle Snapchat-appen og prøve å logge på igjen.

Konto låst melding

Du vil kanskje oppdage at kontoen din er låst hvis Snapchat har oppdaget mistenkelig aktivitet som kommer fra kontoen din. I følge Snapchat kan disse aktivitetene være:

  • Bruk av tredjepartsapper, plugins eller tweaks som prøver å få tilgang til Snapchat
  • Sende spam eller uønskede snaps / chat-meldinger
  • Å legge til et stort antall venner for raskt når kontoen din ennå ikke er bekreftet
  • Tegn kontoen din potensielt kompromittert

Hvis du bruker en tredjepartsapp eller en annen tjeneste, avinstallerer du den umiddelbart. Snapchat-kontoer er ofte bare låst midlertidig, så du må kanskje vente 24 timer før du prøver å logge på igjen.

Hvis kontoen din forblir låst etter 24 timer, kan du prøve å låse opp kontoen din. Du må logge på kontoen din fra en nettleser, og deretter velge den gule Lås knapp.

Andre feilmeldinger

Snapchat kan vise en generell feilmelding hvis noe ikke stemmer helt med enheten din. Hvis du får en feilmelding som "påloggingsfeil", må du først stille deg selv disse spørsmålene:

  • Bruker du en Android-enhet? Er Android forankret? Du må kanskje fjerne Android-enheten.
    • Du må kanskje også synkronisere Google-kontoen din til enheten din. Gjør det ved å gå til innstillinger > kontoer > Google, velg kontoen din, og trykk deretter på meny ikon> Synkroniser nå. Deretter kan du avinstallere appen og installere den på nytt.
  • Bruker du en iPhone, og i så fall er din iPhone fengslet? Hvis du har visse justeringer installert på din jailbroken iPhone, må du kanskje avinstallere dem.
    • Snapchat anbefaler at du deaktiverer Cydia Substrate ved hjelp av NoSub-justeringen, avinstallerer xCon-justeringen og bruker en jailbroken iOS-renser som iCleaner for å fjerne uautoriserte apper fullstendig etter å ha avinstallert dem.

Ytterligere feil du kan se inkluderer:

  • "Snapchat forventet 200 status, fikk 403"
  • "Snapchat-feil 403"

Hvis du ser noen av de ovennevnte feilene eller noe lignende, er det mest lovende alternativet å avinstallere Snapchat-appen fra enheten din og installere den på nytt. Se våre tips om hvordan du avinstallerer apper fra Android eller hvordan du avinstallerer apper fra iPhone for instruksjoner. Når du har avinstallert, åpner du Google Play Store-appen eller App Store-appen, søker etter Snapchat og laster den ned for en ny installasjon.


"Appen åpnes ikke, lastes fast eller fortsetter å krasje! Hva kan jeg gjøre?"

Noen ganger er problemet selve appen. Appen kan opptre når som helst under eller etter installasjonen, oppdatere den eller prøve å få tilgang til eldre versjoner.

På IOS-enheter

Hvis appen ser ut til å sitte fast når du installerer eller oppdaterer, kan du prøve å sjekke internettforbindelsen eller starte enheten på nytt. Hvis ingen av disse løsningene fungerer, kan du prøve å slette appen gjennom iOS-innstillingene og installere den på nytt. Gå til innstillinger > general > Lagring og iCloud bruk > Administrere Storage > Snapchat > Slett app.

Hvis Snapchat-appen ser ut til å ha forsvunnet fra iPhone, kan du først prøve å søke etter den i App Store for å bekrefte at den faktisk er på enheten din. Hvis det står at den allerede er lastet ned, men ikke åpnes når du trykker på Åpen, Anbefaler Snapchat å koble enheten til datamaskinen din og synkronisere appen med iTunes-kontoen din.

På Android-enheter

Hvis du bruker en Android-enhet og Snapchat-appen din ikke åpner, fullfører nedlastingen eller fortsetter å krasje, kan du prøve å sjekke internettforbindelsen eller starte enheten på nytt. Hvis ingen av disse fungerer, sletter du appen og installerer den på nytt. Du kan også fikse en fast installasjon / oppdatering av appen ved å fjerne dataene fra Android-innstillingene dine, slik at du kan installere den på nytt.


"Snaps sendes ikke eller lastes inn! Hva kan jeg gjøre?"

Når det tar lengre tid enn det tar å sende eller ikke sender det, kan det hende du har dårlig Wi-Fi eller mobildataforbindelse. Det samme gjelder når du trykker på for å laste inn et mottatt snap, og det ser aldri ut til å komme dit.

Dine hovedalternativer er å finne en sterkere forbindelse ved å bytte nettverk, eksperimentere med måter å øke Wi-Fi-signalet eller kontakte internettleverandøren din for å få hjelp. Hvis du er på et sted der ingen Wi-Fi-nettverk er tilgjengelige, bør du vurdere å ta enheten din andre steder for å se etter en sterkere mobildataforbindelse.


"Ingenting jeg prøvde arbeidet! Hva nå?"

Hvis du prøvde så mange av løsningene som er gitt ovenfor som mulig, og Snapchat fremdeles ikke fungerer for deg, kan du prøve å kontakte Snapchat Support for å få hjelp fra et støttemedlem.

  1. Velg enten Snapchat-en min fungerer ikke or Min kontoinnlogging for å få problemspesifikke instruksjoner for hvordan du kan løse det antatte problemet.

  2. Hvis problemet ikke kan løses ved å følge de gitte instruksjonene, blar du ned til bunnen av instruksjonene og ser etter "Trenger hjelp med noe annet?"

  3. Plukke ut Ja for å oppgi brukernavn, e-post, telefonnummer, enhetstype, startdato for problemet, filvedlegg og eventuell tilleggsinformasjon.

  4. Plukke ut Sende når du er ferdig og vent tålmodig på at noen fra supportteamet kommer i kontakt med deg.


Legg igjen en kommentar