Hvordan bruke Google Maps

Google Maps er en helt gratis tjeneste som gir kart, offentlig transportinformasjon, detaljerte veibeskrivelser og lister over bedrifter til brukere over hele verden. Det er en av de mest populære tjenestene folk kan bruke når de reiser til nye steder både innenlands og utenlands, og er også et kraftig verktøy for å finne ut hvor en bedrift er, hvilke timer den har åpent for og hva andre mennesker synes om den.

Google


Hvor laster du ned Google Maps-appen

Hele Google Maps-verktøyet kan brukes i sin helhet fra hvilken som helst nettleser på en hvilken som helst enhet fra en Windows 10- eller Mac-datamaskin til en iOS- eller Android-nettbrett eller smarttelefon ved å gå til Google Maps-nettstedet. De som bruker en smartenhet, vil imidlertid kanskje laste ned enten iOS Google Maps-appen fra App Store eller Android-versjonen av Google Maps fra Google Play Store.

De fleste Android-smarttelefoner og nettbrett selges med Google Maps-appen allerede installert.

Begge Google Maps-appene er helt gratis og har all funksjonaliteten som finnes på nettversjonen. De er imidlertid bedre optimalisert for å dra full nytte av moderne smarttelefon- og nettbrettmaskinvare og tillater også nedlasting av kart for visning offline.


Hvordan få Google Maps-veibeskrivelse

Google Maps-nettstedet og appene kan gi deg veibeskrivelse til og fra et sted som viser hvor lang tid det vil ta å komme dit, hvilke transportalternativer som er tilgjengelige, og foreslåtte tidspunkter for avreise med en beregnet ankomsttid.

For dette eksemplet bruker vi smarttelefonappen, men instruksjonene for bruk av nettversjonen er nesten identiske.

 1. Åpne Google Maps-appen på din iOS- eller Android-enhet.

   Google

 2. Pek Søk her.

 3. Skriv inn destinasjonen din.

  Google Maps gir veibeskrivelse fra din nåværende posisjon som standard i et søk. For å se etter Google-veibeskrivelse fra et annet startpunkt, trykk på Posisjonen din og søk etter et startsted som du gjorde destinasjonen.

 4. Bla gjennom de foreslåtte resultatene og trykk på den du leter etter.

  Sørg for å dobbeltsjekke stedets gatenavn, by og stat for å sikre at du får veibeskrivelse til riktig sted. Du må kanskje til og med sjekke landet.

 5. Kartet skal lastes inn og vise plasseringen til stedet du er ute etter, med litt grunnleggende informasjon nederst på skjermen.

  Hvis du har en bestemt rute du vil ta, og som ikke vises, kan du opprette en tilpasset Google Maps-rute.

  Hvis dette er riktig, trykk på Retninger.

  Google

  Hvis plasseringen er feil, gjenta søket for å finne stedet du er ute etter.

 6. Veibeskrivelsen for Google Maps vises først som standard. Trykk på Steps for å lese instruksjonene. Dette kan være nyttig hvis du er en passasjer som hjelper sjåføren, eller hvis du trenger å hoppe videre for å forsikre deg om at du tar de rette svingene.

  Pek Start for å starte sanntids veibeskrivelser for Google Maps som vil veilede deg hvert steg på veien.

  Google Maps-veibeskrivelse bruker enhetens GPS til å spore posisjonen din som kan tømme enhetens batteri. Hvis mulig, kobler du smarttelefonen eller nettbrettet til en strømkilde under en lang tur.

 7. Trykk på togikonet for å se alternativene for offentlig transport. Trykk på en rute for å se mer informasjon om den, eller trykk på standard Avgangstid for å avgrense søket ditt basert på offentlig transport som går nå eller for å spesifisere en nøyaktig avgang eller ankomsttid.

   Google

  Pek alternativer for å velge bestemte kollektivtransporttyper og din foretrukne reisestil.

  Å tilpasse ankomsttiden kan være veldig nyttig når du trenger å komme til et sted på et bestemt tidspunkt, for eksempel når du tar en flyreise eller har legetime.

 8. Trykk på personikonet for å se veibeskrivelser for Google Maps. Det tre-linjede ikonet viser detaljerte retninger mens Live visning alternativet aktiverer en augmented reality (AR) -modus som overlegger retninger på toppen av det kameraet ser.

  Pek Start for stemm navigering for å veilede turen.

 9. Trykk på haglikonet for å se Googles veibeskrivelse for biltjenester som Uber. Anslåtte kostnader og reisetider skal vises nederst i Google Maps-appen.

   Google

  Trykk på hver firmalogo for å sammenligne detaljer. Når du er klar, trykker du på Åpen app.

  tapping Åpen app åpner den relaterte bilappen på smarttelefonen eller nettbrettet. Hvis du ikke har riktig app installert, blir du bedt om å installere den.

 10. Trykk på sykkelikonet for å se Googles sykkelanvisninger for syklister.

 11. Trykk på flyikonet for å Google veibeskrivelse som sannsynligvis vil innebære å fly. Hvis ingen flyreiser er tilgjengelige, vil du bli presentert med en Finner ikke et fly dit beskjed. Hvis flyreiser er tilgjengelige, bør du se en estimert gjennomsnittlig kostnad og reisetid.

  Google

  Klikk på Se Flyreiser på Google for å åpne et nettleservindu og sammenligne flyreiser på Googles nettsted.


Hvordan endre karttype og detaljer i Google Maps

Google Maps-appene og nettstedet tilbyr flere forskjellige visuelle stiler som endrer måten kartet ser ut mens de opprettholder all funksjonaliteten.

Google

For å endre karttypen i Google Maps, trykk på diamantikonet øverst til høyre og trykk deretter på alternativet du vil se.

Slik laster du ned kart for offlinevisning

Hvis du tror du kanskje trenger å bruke Google Maps uten mobil- eller internettforbindelse, kan du lagre data fra bestemte områder ved å trykke lenge på kartet, sveipe til venstre på menyen og trykke Last ned og deretter Last ned en gang til.

 Google

Det kan være nyttig å lagre Google Maps-områder for frakoblet visning hvis du flyr til et nytt land og der du ikke har noen tjeneste og trenger veibeskrivelse til overnattingsstedet ditt.


Oppdag nye kafeer, restauranter og steder med Google Maps

I tillegg til å gi veibeskrivelse, er Google Maps også en kraftig forretningskatalog som kan brukes til å finne steder nær og langt.

For å bruke virksomhetskatalogen, trykk bare på en kategori fra den flytende menyen øverst på skjermen etter å ha åpnet Google Maps-appen. Kartet fylles deretter ut med alle nærliggende virksomheter innenfor den kategorien, og en oversikt med grunnleggende informasjon og bilder vil vises på den nederste halvdelen av skjermen.

Google

For å få mer informasjon om hver bedrift, trykk bare på kartnålen eller navnet på den fra listen. Adressen og kontaktinformasjonen skal være lett tilgjengelig, og bilder og anmeldelser skal legges ut av andre brukere. Du kan også legge ut din egen anmeldelse og bilder av enhver bedrift på Google Maps, men du må bruke Google-kontoen din for å gjøre det.


Legg igjen en kommentar