Hvordan brenne musikk til en CD i Windows

Du kan brenne musikk på en plate for å spille av musikksamlingen din i en CD-spiller, stereoanlegg, spillkonsoll, DVD-spiller eller en annen datamaskin. Eller kanskje du vil lage en musikk-CD slik at du kan sikkerhetskopiere sangene dine.

Uansett årsak kan du brenne musikk til en plate i Windows uten programvare fra tredjepart. Selv om det absolutt er mulig å brenne en lyd-CD med iTunes, Windows Media Player og en rekke andre filbrenningsprogrammer, kan Windows også gjøre det, og du trenger ikke å installere noe.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Garrett Morrow / pxhere


Hvordan lage en musikk-CD

For å brenne en CD uten iTunes eller annen programvare for lydbrenning, er det bare å peke på en plate, velge hvilke sanger du vil skrive til den, og deretter sende dem direkte til CD-brenneren.

  1. Sett inn en tom plate i den optiske stasjonen.

    Hvis du blir spurt om hva du skal gjøre med den tomme platen, kan du ignorere meldingen. Trinnene nedenfor fungerer fint, selv om du ikke spesifiserer for Windows hvordan den skal oppføre seg når en ny plate settes inn.

  2. Velg musikkfilene du vil brenne til platen.

    Du kan velge mer enn én fil samtidig ved å holde nede Ctrl nøkkel. Ctrl + A kan brukes hvis du vil brenne hver fil i mappen.

    Ikke åpne musikkfilene, men bare velg dem slik at de er uthevet. Å åpne en vil få den til å spilles av i mediespilleren din, men det er nå slik du brenner musikken til CDen.

  3. Høyreklikk på en av de valgte filene og gå til Send til > DVD RW-stasjon (D 🙂. Stasjonen din kan kalles noe annerledes CD-stasjon (D 🙂, men det er sannsynligvis merket som D-stasjonen.

    Hvis skuffen er tom, åpnes den automatisk og du blir bedt om å sette inn en plate. I så fall gjør du det og deretter går du tilbake til dette trinnet.

  4. Velg enten Med en CD / DVD-spiller or mestret når du blir spurt om hvordan du vil bruke platen, avhengig av operativsystem.

  5. Plukke ut neste. Et Explorer-vindu vises med de valgte filene.

    Du kan legge til flere filer i listen ved å kopiere dem til dette vinduet. Dette er også tiden du kan fjerne noen av filene fra listen hvis du ikke vil at de skal brennes på platen.

  6. Gå til Administrer > Fullfør brenningen i Windows 10 eller Windows 8. Hvis du bruker Windows 7, velger du Brenn til plate øverst på skjermen.

  7. Skriv inn et navn på platen.

    Du kan også stille opptakshastigheten her, men å la den være på høyeste hastighet (som skal velges som standard) er tilrådelig med mindre du har en grunn til ikke å.

  8. Plukke ut neste. Du får beskjed når musikken er ferdig brent på CDen.


Legg igjen en kommentar