Hvordan åpne, spille av og konvertere en MPL-fil

En fil med MPL-filtypen er en AVCHD-spillelistefil. Når det gjelder spillelistefiler, er de ikke de faktiske opptakene som er gjort med videokameraet eller en annen videoopptaksenhet. Snarere er de bare en referanse til de faktiske videoene, som sannsynligvis er .MTS-filene du også bør se.

MPL-filformatet brukes også til MPL2 Subtitles-filer. Dette er tekstfiler som inneholder undertekster for mediaspillere å vise under videoavspilling.

En HotSauce-grafikkfil er et mindre vanlig format som bruker MPL-utvidelsen.


Hvordan åpne en MPL-fil

MPL-filer lagret som spillelistefiler kan åpnes med Roxio Creator og CyberLink PowerDVD-produkter, samt gratis med MPC-HC, VLC og BS.Player. Siden formatet er i XML, bør du kunne bruke et tekstredigeringsprogram til å se filbanene til hvor mediefilene ligger.

MPL-filer lagres vanligvis på enheten under AVCHD BDMV PLAYLIST mappen.

Mens tekstredigerere kan åpne MPL2 undertekstfiler for å lese undertekster manuelt, er den mer praktiske bruken i programmer som MPC-HC, slik at de vises sammen med en tilsvarende video. Husk at dette bare er tekstfiler som viser tekst basert på tidsstempler; de er faktisk ikke videofilene selv.

Selv om MPL-filer kan redigeres med hvilken som helst tekstredigerer, er undertekstredigering et eksempel på en MPL-editor som er bygget spesielt for redigering av undertekster.

Hvis filen din ikke åpnes ved hjelp av forslagene fra oven, har du kanskje å gjøre med en fil i et annet format som bare ser ut som en .MPL-fil, som WPL (Windows Media Player Playlist).

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne MPL-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne MPL-filer, kan du finne ut hvordan du endrer standardprogrammet for en bestemt filtype for å lage den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en MPL-fil

Siden AVCHD-spillelistefiler faktisk ikke inneholder noen mediefiler, kan du ikke konvertere en MPL direkte til MP3, MP4, WMV, MKV eller annet lyd- eller videoformat. Hvis du ønsker å konvertere de faktiske mediefilene til et annet format, kan du åpne MTS-filene (eller hvilket som helst format mediefilene er i) med et gratis filkonverteringsprogram.

MPL-filer som brukes til undertekster kan konverteres til SRT ved hjelp av To SRT Converter. Undertekstredigeringsprogrammet nevnt ovenfor kan også konvertere MPL-filer til et stort utvalg av undertekstformater. Som AVCHD-spillelistefiler som bare er tekstdokumenter, kan du ikke konvertere MPL til MP4 eller noe annet videoformat.

Konvertering av MPL til MPG kan referere til konverteringen mellom miles per liter og miles per gallon, og ingen av dem har noe å gjøre med disse filformatene. Du kan bruke en konverteringskalkulator til å gjøre matte for deg.


Mer informasjon om MPL2 undertekstfiler

Dette undertekstformatet bruker firkantede parenteser og dekasekunder. For eksempel, for å forklare at underteksten skal vises på 10.5 sekunder og deretter forsvinne 15.2 sekunder senere, skrives som [105] [152].

Flere tekstlinjer er konfigurert med et linjeskift som [105] [152] Første linje | Andre linje.

Undertekster kan kursiveres med en skråstrek fremover, slik: [105] [152] / Første linje | Andre linje. Eller for å gjøre den andre kursiv: [105] [152] Første linje |/Andre linje. Det samme kan gjøres på begge linjene for å få dem begge til å vises kursiv.

Det originale filformatet brukte rammer for å sette opp tekstingstider, men ble deretter byttet til desekunder i den andre versjonen.

Legg igjen en kommentar