Hvordan åpne HEIC-filer i Windows

Moderne iOS-enheter lagrer bilder i HEIC / HEIF-format. Formatet er vanlig for Apple, men Windows 10 åpner dette formatet naturlig.

Denne guiden inneholder detaljer om hvordan du åpner HEIC-filer på Windows. Instruksjonene fungerer for Windows 10, Windows 8 og Windows 7. MacOS åpner slike filer uten noe ekstra justering. 


Hva er HEIC-filer?

HEIC-formatet ble vedtatt av Apple i 2017 som erstatning for JPEG-formatet. Mer effektiv når det gjelder størrelse og kvalitet, er HEIC-filtypen også kjent som en HEIF-fil. 

Det har blitt brukt tidligere for Apples iPhone Portrait Mode, noe som muliggjør bilder av mye høyere kvalitet enn en vanlig JPEG, blant andre fordeler. Det er et stort nytt trinn for verden av bildefiltypene og en flott måte å kutte ned på filstørrelser.

Noen få viktige trinn er alt som ligger mellom deg og å kunne åpne slike filer på Windows 7, 8 og 10. 

Hvis du sender bildefiler fra din iOS-enhet, for eksempel via e-post eller Dropbox, bør iOS-enheten din konvertere filen automatisk til JPG, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for HEIC / HEIF-kompatibilitetsproblemer. 


Hvordan åpne en HEIC-fil i Windows 10

En oppdatering i april 2018 la til opprinnelig støtte for HEIC-filer i Windows 10. Forutsatt at PC-en din er oppdatert, trenger du ikke å gjøre mye for å åpne en HEIC-fil. Her er hva som er involvert.

  1. Finn filen på din PC.

  2. Dobbeltklikk på filen.

    Gjennom denne metoden er det ikke mulig å se en forhåndsvisning av bildet som med andre filer.

  3. Den skal nå åpnes i et Photo Preview-vindu, akkurat som alle andre bildefiler.

    Filen åpnes ikke? Last ned HEIF Image Extensions-tillegget fra Microsoft Store.


Hvordan åpne en HEIC-fil i Windows 7 og 8

Å åpne en HEIC / HEIF-fil er litt vanskeligere på Windows 7 og 8 siden det ikke er noen direkte støtte for filtypen. Den beste løsningen er å laste ned et verktøy som heter CopyTrans HEIC for Windows. Det er et plugin som åpner HEIC-filer like enkelt som andre filer, uten ytterligere interaksjon nødvendig når du har installert verktøyet.

Du kan også bruke CopyTrans HEIC for Windows på en Windows 10-PC. Det viser forhåndsvisning av miniatyrbilder av bildene dine og tilbyr også enkle konverteringsverktøy.

  1. Besøk https://www.copytrans.net/copytransheic.

  2. Plukke ut Last ned, og installer deretter programvaren.

  3. Dobbeltklikk på en HEIC-fil for å åpne den. 

Legg igjen en kommentar