Hvordan Android Auto Wireless fungerer

Android Auto er en app som gjør telefonen enklere og tryggere å bruke når du kjører, og støtter en rekke apper som gjør kjøreopplevelsen bedre og enklere. Den lar deg også koble telefonen til kompatible bilradioer med berøringsskjerm.

Dette oppnås først og fremst ved å koble telefonen til bilen din med en USB-kabel, men Android Auto Wireless lar deg lage den tilkoblingen uten kabelen.

Den største fordelen med Android Auto Wireless er at du ikke trenger å plugge og koble fra telefonen hver gang du går hvor som helst. Hvis du planlegger å ta en lengre tur, eller telefonen din trenger kostnad, kan du koble den til. Ellers kan Android Auto Wireless koble telefonen automatisk til bilradioen din så snart du setter deg inn i bilen.

Web / Luyi Wang


Hvordan fungerer Android Auto Wireless?

De fleste forbindelser mellom telefoner og bilradioer bruker Bluetooth. Slik fungerer de fleste håndfri anropsimplementeringer, og du kan også streame musikk via Bluetooth. Bluetooth-tilkoblinger har imidlertid ikke båndbredden som kreves av Android Auto Wireless.

For å oppnå en trådløs forbindelse mellom telefonen og bilen din, bruker Android Auto Wireless Wi-Fi-funksjonaliteten til telefonen og bilradioen din. Det betyr at det bare fungerer med biler som har Wi-Fi-funksjonalitet.

Kompatibiliteten er ytterligere begrenset til spesifikke bilradioer og telefoner som er designet for å fungere med systemet.

Når en kompatibel telefon er paret med en kompatibel bilradio, fungerer Android Auto Wireless akkurat som den kablede versjonen, bare uten ledninger. Telefonen din løfter alt tungt, informasjonen vises på bilradioen på berøringsskjermen, og ting som veibeskrivelse og svar som du spør Google Assistant spilles gjennom bilhøyttalerne.


Hva trenger du for å bruke Android Auto trådløst?

Hvis du vil bruke Android Auto trådløst, trenger du to ting: en kompatibel bilradio som har innebygd Wi-Fi, og en kompatibel Android-telefon. De fleste hovedenheter som fungerer med Android Auto, og de fleste telefoner som kan kjøre Android Auto, kan ikke bruke den trådløse funksjonaliteten.

Her er hva du trenger for å begynne å bruke Android Auto Wireless:

  • En kompatibel hovedenhet: Bilradioen din, eller hovedenheten, må kunne kjøre Android Auto. Det må også ha Wi-Fi, og det må sertifiseres for å bruke Wi-Fi-tilkoblingen på denne måten.
  • En kompatibel telefon: Android-telefonen din må kjøre Android 8.0 Oreo eller nyere hvis det er en Pixel-telefon eller Nexus 5X eller 6P. Samsung Galaxy S8 / S8 +, S9 / S9 +, S10 / S10 + og Note 8/9/10-telefonene støtter alle Android Audio Wireless hvis de kjører Android 9.0 Pie eller høyere.

Hvordan bruke Android Auto Wireless

Hvis både telefonen og bilen din er i stand til å bruke Android Auto Wireless, kan du konfigurere den slik:

  1. Koble telefonen til bilradioen din med en USB-kabel.

  2. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre den innledende installasjonsprosedyren.

  3. Koble fra USB-kabelen.

  4. Neste gang du setter deg i bilen, kobler Android Auto Wireless automatisk telefonen til bilradioen din.

Kan andre telefoner og hovedenheter bruke Android Auto trådløst?

Mens Android Auto er tilgjengelig i alle biler på telefonen din, og den kan integreres med mange ettermarkedet og originale bilradioer, er den trådløse kompatibiliteten mye mer begrenset. Hvis telefonen din eller bilradioen din ikke støtter Android Auto Wireless, er alt du kan gjøre å vente på en oppdatering som kanskje eller ikke kan komme.

Avanserte brukere kan bruke Android Auto Wireless med nesten hvilken som helst hovedenhet som kan kjøre Android Auto, men det tar mye ekstra arbeid. Dette er en uoffisiell metode oppdaget av en Android-entusiast, så den støttes ikke av Google.

For å bruke denne metoden trenger du:

  • En Android TV-pinne
  • En USB-kabel
  • En hovedenhet som kan kjøre Android Auto

Den grunnleggende ideen er at Android TV-pinnen fungerer som en Wi-Fi-antenne for bilradioen, som lar deg koble trådløst til telefonen. Det er mye mer komplisert enn det, og det krever mye flikking som de fleste brukere vil være ukomfortable med, men det er et alternativ for alle som har nødvendig erfaring og kompetanse.


Legg igjen en kommentar