Hvordan kle deg for et designjobbintervju

Du kan betrakte deg selv som en kunstnerisk fri ånd som er mer interessert i fargen på skjermen eller lerretet enn om du har på deg et fargekoordinert skjørt og bluse. Kanskje du har valgt å frilansere hjemmefra spesielt fordi du vil ha pyjamas hele dagen mens du jobber i skyen. Imidlertid, selv for skrivebordsutgivelser og grafisk designrelaterte jobber, vil du klare deg bedre hvis du slipper malingssprutet smock og hussko når du jakter på en intern eller byråjobb eller frilansklienter.

Du vil sjelden gå galt med god grunnleggende forretningsantrekk i et jobbintervju. Hvor formell eller uformell du går, avhenger både av hvor du intervjuer og ditt eget komfortnivå.

Hvis du føler deg kvalt av dress og slips eller ikke kan gå i hælene, vil det påvirke din oppførsel og kan gi et veldig ubehagelig (og kanskje mislykket) intervju.

Heldig for deg, dresser og hæler er ikke de eneste alternativene dine. Her er noen tips skreddersydd for designere fra en rekke kilder. De inneholder spesifikke eksempler som hjelper deg med å sette sammen det perfekte intervjutrakten.


Dressing for suksess for kvinner og menn

Åpenbart varierer tipsene våre for intervjuer antrekk for menn og kvinner. Her er våre anbefalinger:

Hva menn bør ha på seg

En dress og slips regnes som den mest formelle av forretningsantrekk, men det er den sjeldne grafiske designjobben som krever så mye formalitet. La slipsen være hjemme i et mer avslappet bedriftsmiljø. Hvis du søker hos et designbyrå eller en annen mer uformell arbeidsplass, kan jeans være passende så lenge de er rene og fri for hull eller tårer.

Enten du velger en dress, jeans eller noe i mellom, bør klærne dine alltid være rene, fri for flekker, rifter og manglende knapper, og være godt passende.

Ariel Skelley / Getty Images

Hvis du har bukser i buksene, bruk et belte. Ikke glem mørke (matchende!) Kjolesokker og rene, polerte sko.

Ingen gamle joggesko tillatt, uansett hvor behagelige, og definitivt ingen sandaler!

En skjorte med knapper er alltid bra. En t-skjorte? Ikke så bra. Selv i et ekstremt uformelt miljø, må du fjerne kulehetten og solbrillene, i det minste til etter at du er ansatt. Hvis du har med deg en koffert, veske eller porteføljeveske (ingen ryggsekker, takk), skal den være ren og i god form, ikke alle riper opp og dekket av klistremerker.

Kam håret ditt, rens ansiktshår og hold fingrene dine i stell. Ikke dypp deg i etterbarbering eller Köln. 

  • "Ikke sikker på om selskapet du intervjuer hos krever en forretnings-casual eller forretningsformell kjole? Finn mellomveien med en khaki-blazer og koordinerende bukser." Intervjuantrekk for menn - Alison Doyle
  • "For byrået er et fint par mørke jeans sammen med en kjoleskjorte og blazer perfekt. Ingen riv eller tårer i jeansen! Ingen slips nødvendig." Natalie Gonzalez i intervjuklær for designere: Hva skal jeg ha på - John Luu, AIGA Houston
  • "Bruk aldri slips med mindre du intervjuer med et selskap for en intern direktørstilling eller høyere, eller med mindre det er et veldig kult slips og resten av oppkomsten skriker" Jeg er kreativ. " Byråfolk skal etter min mening aldri ha slips. " Chris Hungate i intervjuerantrekk for designere: Hva skal jeg ha på - John Luu, AIGA Houston

Hva kvinner bør ha på seg

Det er så mange alternativer for kvinner. Det mest formelle eller konservative utseendet ville være en ensfarget dress (matchende jakke og skjørt), men kvinner er ikke begrenset til skjørt eller kjoler. Business casual antrekk inkluderer bukser og til og med fine jeans i noen forretningsmiljøer. Selv om en jakke ikke er helt nødvendig, er det best å unngå å vise for mye hud, enten det er fra ermeløse skjorter, korte skjørt eller bluse med lavt snitt. Pass også på bluser som etterlater store hull mellom knappene.

Luis Alvarez / Getty Images

Uansett hva du bruker, bør den være ren, fri for rifter eller tårer, ingen manglende knapper eller ødelagte glidelåser, og velegnet. Undertøy skal aldri være synlig (ingen miniskjørt eller gjennomsiktige bluser) og pass opp VPL (synlig truse). Hvis du bruker strømpebukse, bør de være hekte- og kjørefrie.

Bær litt gjennomsiktig neglelakk for en rask reparasjon av truseslanger om nødvendig.

Tilbehør kan gjøre eller ødelegge utseendet. Store, hengende øreringer eller jingly (les: støyende) sjarmarmbånd er en distraksjon. Unngå slurvete eller store vesker eller håndvesker. Porteføljesaken din er kanskje ikke et dagligdags tilbehør, men det blir en del av antrekket ditt under et intervju. Det skal også være pent og attraktivt med innholdet sikret.

Rene negler er et must, men lakken er valgfri. Mange eksperter fraråder å bruke parfyme og andre dufter, selv om en dråpe munnvann for frisk pust ikke er en dårlig idé.

  • "Når du har et godt par kjolebukser, er det lett å kle dem opp eller kle dem ned. Du kan parre kjolebuksene dine med en knapp ned eller blazer for et formelt utseende, eller med en genser for et forretningsavslappet utseende. " Interview Outfits for Women - Alison Doyle
  • "Hvis det er et team for bedriftsdesign eller kreative tjenester, vil jeg fokusere på forretningsantrekk - skjørt eller bukser, fin topp med jakke eller blazer, slange og konservative, lukkede sko. Hvis det er et mer avslappet miljø som en byrå eller designfirma, jeg vil fortsatt holde meg til forretningsantrekk, men du kan bli litt edgier med dristigere trykk eller tilbehør. En jakke er ikke nødvendig, men bruk skjønn med ermeløse topper. Du kan også være litt mer kreativ med moro skyld sko også. Åpne sko er vanligvis OK. " Intervjuer antrekk for designere: Hva skal jeg ha på - John Luu, AIGA Houston
  • "Selv om du sannsynligvis vil kunne kle deg uformelt hvis du får en jobb innen grafisk design, bør du kle deg profesjonelt til intervjuet. Du kan unngå alt som ser for" knappet ut "eller bedriftsmessig, men du vil ikke ha det. å bruke noe for morsomt eller funky som kan være distraherende. Med andre ord, kle deg stilig, men ikke for trendy; profesjonell, men med litt personlighet. " Jennifer Davidson fra stylebakery / sixated.com

'Men jeg er kreativ!'

Ja, det er du - og CV og portefølje, så vel som presentasjonen din under jobbintervjuet, skal vise det. For frilansdesignermøtet med potensielle kunder kan mer kreative antrekk være akseptabelt selv om klienten er en litt konservativ virksomhet. Noen kunder forventer at designere og andre reklamer er litt utenfor veggen, og de tar høyde for ekstreme klær. Du kan også vise kreativiteten din med fargevalgene mens du fortsatt holder deg til det grunnleggende, konservative forretningsutseendet.

  • "Du kan bli fristet til å si: 'Men vent, jeg uttrykker min personlighet med klærne mine.' Dette er greit, men under et intervju er det eneste utsagnet klærne dine virkelig burde si at du er profesjonell. Du vil at de skal huske deg, ikke klærne dine. La heller din personlighet komme gjennom det du sier og gjør. " Intervjuer antrekk for designere: Hva skal jeg ha på - John Luu, AIGA Houston
  • "Jeg har funnet ut at hvis jeg kler meg i klær som passer til min personlighet, får jeg flere kunder enn om jeg kler meg i konvensjonelle forretningsklær. Kanskje det er fordi jeg er mer avslappet og dermed mer trygg; kanskje klienter leter etter en viss nivå av kreativitet de ansetter hos og dermed hopper over fyren som dukket opp i dress. " Hva bør en grafisk designer ha på seg? - åtti design.

Bunnlinjen for suksess for intervjuet

For intervjuet, gå med rene, veltilpassede klær som er relativt konservative i farge og stil. Business casual er et godt utgangspunkt. Så kle det opp eller ned, avhengig av virksomhet / klient og ditt eget komfortnivå.

Legg igjen en kommentar