Slik bruker du hurtiginnstillingsmenyen på Android

Android Quick Settings-menyen har vært en kraftig funksjon i Android siden Android Jellybean. Du kan bruke denne menyen til å utføre alle slags nyttige oppgaver uten å måtte grave rundt i telefonappene dine. Du vet kanskje allerede hvor dette er og hvordan du bruker det til raskt å sette telefonen i flymodus for en flytur eller sjekke batterinivået, men visste du også at du kan tilpasse menyen?

Tipsene og informasjonen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Få en full eller forkortet hurtiginnstillingsbrett

Det første trinnet er å finne menyen. For å finne Android Quick Settings-menyen, bare dra fingeren fra toppen av skjermen nedover. Hvis telefonen din er ulåst, ser du en forkortet meny (skjermen til venstre) som du enten kan bruke som den er, eller dra ned for å se en utvidet hurtiginnstillingsbrett (skjermen til høyre) for flere alternativer. 

Standardene som er tilgjengelige, kan variere litt mellom telefonene. I tillegg kan appene du installerer på telefonen din også ha Quick Settings-fliser som vises her. Hvis du ikke liker bestillingen eller alternativene dine, kan du endre dem. Vi kommer snart til det.


Bruk hurtiginnstillinger når telefonen er låst

Du trenger ikke å låse opp telefonen din med PIN-nummer, passord, mønster eller fingeravtrykk. Hvis Android er på, kan du komme til hurtiginnstillingsmenyen. Ikke alle hurtiginnstillingene er tilgjengelige før du låser opp den. Du kan slå på lommelykten eller sette telefonen i flymodus, men hvis du prøver å bruke en hurtiginnstilling som kan gi brukeren tilgang til dataene dine, blir du bedt om å låse opp telefonen din før du fortsetter.


Rediger hurtiginnstillingsmenyen

Liker du ikke alternativene dine? Rediger dem. 

For å redigere hurtiginnstillingsmenyen, må du ha telefonen ulåst.

  1. Dra ned fra den forkortede menyen til det fullt utvidede skuffen.

  2. Trykk på blyantikonet.

  3. Deretter ser du Rediger-menyen

  4. Long-trykk (berør elementet til du føler en tilbakemelding vibrasjon) og dra for å gjøre endringer.

  5. Dra fliser inn i skuffen hvis du vil se dem, og ut av skuffen hvis du ikke vil.

  6. Du kan også endre rekkefølgen for hvor Quick Settings-fliser vises. De seks første elementene vises i den forkortede hurtiginnstillingsmenyen.

Du har kanskje flere tilgjengelige valg enn du tror. Noen ganger er det flere fliser hvis du blar nedover (dra fingeren fra bunnen av skjermen oppover.) 

La oss nå se på noen av hurtiginnstillingsflisene og hva de gjør.


Wi-Fi

Wi-Fi-innstillingen viser hvilket Wi-Fi-nettverk du bruker (hvis noen), og ved å trykke på innstillingsikonet vises tilgjengelige nettverk i ditt område. Du kan også gå til Wi-Fi-innstillingsmenyen for å legge til flere nettverk og kontrollere avanserte alternativer, for eksempel om du vil at telefonen automatisk skal koble til åpne Wi-Fi-nettverk eller holde kontakten selv i hvilemodus.

Mobildata

Cellular data-knappen viser hvilket mobilnettverk du er koblet til (dette vil vanligvis være din vanlige operatør) og hvor sterk dataforbindelsen din er. Dette vil også gi deg beskjed hvis du ikke har et sterkt signal, eller hvis du er i roaming-modus. 

Hvis du trykker på innstillingen, vises hvor mye data du har brukt den siste måneden, og lar deg slå mobilnettantenne på eller av. Du kan også bruke dette alternativet for å slå av mobildataene og holde Wi-Fi på i tilfelle du er på et fly som tilbyr Wi-Fi-tilgang.


Batteri

Batteriflisen er sannsynligvis allerede kjent for de fleste telefonbrukere. Det viser deg ladningsnivået for batteriet og om batteriet lades for øyeblikket. Hvis du trykker på den mens du lader, vil du se en graf over det siste batteribruket ditt.

Hvis du trykker på den mens telefonen ikke lades, vil du se et estimat på hvor mye tid som er igjen på batteriet og muligheten til å gå inn i batterisparemodus, som demper skjermen litt og prøver å spare strøm.

Lommelykt

Lommelykten slår på blitsen på baksiden av telefonen, slik at du kan bruke den som lommelykt. Det er ikke noe dypere alternativ her. Bare slå den av eller på for å komme et sted i mørket. Du trenger ikke å låse opp telefonen for å bruke dette.

Kastet

Hvis du har en Chromecast og Google Home installert, kan du bruke Cast-flisen til å raskt koble til en Chromecast-enhet. Selv om du kan koble til fra appen (Google Play, Netflix eller Pandora for eksempel), kobler du først og deretter casting, og du sparer tid og gjør navigering litt enklere.

Auto roter

Kontroller om telefonen din skal vises horisontalt eller ikke når du roterer den horisontalt. Du kan bruke dette som et raskt bytte for å forhindre at telefonen roterer automatisk når du for eksempel leser i sengen. Husk at Android Home-menyen er låst i horisontal modus uavhengig av tilstanden til denne flisen. 

Hvis du trykker lenge på Auto-roter flisen, vil det ta deg til skjerminnstillingsmenyen for avanserte alternativer.

Bluetooth

Slå telefonens Bluetooth-antenne på eller av ved å trykke på denne flisen. Du kan trykke lenge for å pare flere Bluetooth-enheter.

flymodus

Flymodus slår av telefonens Wi-Fi og mobildata av. Trykk på denne flisen for å raskt slå flymodus av og på, eller trykk lenge på flisen for å se Innstillinger-menyen for trådløs og nettverk. 

Flymodus er ikke bare for fly. Slå dette på for den ultimate ikke forstyrr mens du sparer batteriet.

Ikke forstyrr

De Ikke forstyrr tile lar deg kontrollere telefonens varsler. Trykk på denne fanen, og du vil begge slå Ikke forstyrr på og gå inn i en meny som lar deg tilpasse hvor uforstyrret du vil være. Slå av hvis dette var en feil.

Total stillhet slipper ingenting igjennom, mens prioritet bare skjuler de fleste plagsforstyrrelser som varsler om at det er et nytt salg på bøker.

Du kan også spesifisere hvor lenge du vil være uforstyrret. Still inn en tid eller hold den i Ikke forstyrr-modus før du slår den av igjen.

Plassering

 Plassering slår telefonens GPS på eller av.

hotspot

Hotspot lar deg bruke telefonen som et mobilt hotspot for å dele datatjenesten din med andre enheter, for eksempel den bærbare datamaskinen. Dette er også kjent som tethering. Noen operatører belaster deg for denne funksjonen, så bruk forsiktig.

Inverter farger

Denne flisen inverterer alle fargene på skjermen og i alle apper. Du kan bruke dette hvis invertering av fargene gjør det lettere for deg å se skjermen.

Dato Saver

Data Saver prøver å lagre databruk ved å slå av mange apper som bruker bakgrunnsdatatilkoblinger. Bruk dette hvis du har en begrenset mobildataplan for båndbredde. Trykk for å slå den på eller av.

NFC

NFC-flisen ble lagt til av Android 7.1.1 (Nougat), selv om den ikke ble lagt til standard hurtiginnstillingsbrett. Det lar deg dele informasjon mellom en app på to telefoner i nærheten - egentlig en sosial delingsfunksjon. Du trenger en app som utnytter funksjonen Nærliggende for at denne flisen skal fungere. Eksempel på apper inkluderer Trello og Pocket Cast.


Legg igjen en kommentar