Hvordan aktivere iPhone Debug Console eller Web Inspector

Før iOS 6 hadde iPhones Safari-nettleser en innebygd feilsøkingskonsoll som utviklere brukte for å finne feil på websider. Nyere versjoner av iOS bruker Web Inspector i stedet. Webinspektør brukes av webutviklere til å modifisere, feilsøke og optimalisere nettsteder på Mac og iOS-enheter.

For å bruke Web Inspector, kobler du iPhone til Mac-datamaskinen din med en kabel, åpner Macs Safari og aktiverer deretter Utvikle-menyen i Safari Advanced Preferences.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPhones og andre iOS-enheter med iOS 6 til iOS 12 og Mac på Mac OS X Leopard (10.5) og senere, med mindre annet er oppgitt.

Miguel Co / Web 


Aktiver Web Inspector på iPhone iOS 6 og nyere

Webinspektøren er deaktivert som standard, siden de fleste iPhone-brukere ikke har noe bruk for det. Imidlertid kan utviklere aktivere det i noen få korte trinn. Dette er hvordan:

  1. Trykk på innstillinger ikonet på iPhone-startskjermen.

    På en iPhone med en tidlig versjon av iOS, få tilgang til feilsøkingskonsollen gjennom innstillinger > Safari > Utvikler > Feilsøkingskonsoll. Når Safari på iPhone oppdager CSS-, HTML- og JavaScript-feil, vises detaljer om hver i feilsøkingsprogrammet.

  2. Rull ned og trykk Safari for å åpne skjermen som inneholder alt relatert til Safari-nettleseren på iPhone, iPad eller iPod touch.

  3. Bla til bunnen av skjermen og trykk på Avansert.

  4. Flytt web Inspector vippebryter til On stilling.


Koble iPhone til Safari på en Mac

For å bruke Web Inspector, kobler du iPhone eller en annen iOS-enhet til en Mac som kjører Safari-nettleseren. Koble enheten til datamaskinen ved hjelp av en kabel.

Når Safari er åpent, gjør du følgende:

  1. Klikk Safari i menylinjen og velg Preferanser.

  2. Klikk på Avansert fanen.

  3. Velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen merk av i boksen.

  4. Gå ut av innstillingsvinduet.

  5. Klikk på Safari-menylinjen Utvikle, velg deretter Koble til webinspektør.

Din vedlagte iPhone eller annen iOS-enhet vises i Utvikle nedtrekksmenyen. Når Web Inspector er åpen, kan utviklere inspisere alle ressursene på en webside. Webinspektør-vinduet inneholder redigerbar HTML og notater angående stilene og lagene til websiden i et eget panel.

Med Safari 9 og OS X Mavericks (10.9) introduserte Apple Responsive Design Mode i Web Inspector. Utviklere bruker denne innebygde simulatoren til å forhåndsvise hvordan websider skaleres til forskjellige skjermstørrelser, oppløsninger og retninger.


Legg igjen en kommentar