Slik løser du Winusb.dll ikke funnet eller mangler feil

Winusb.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av winusb DLL-filen.

Winusb.dll-filen er en del av Microsofts generiske WinUSB-driver.

I noen tilfeller kan winusb.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Winusb.dll-feilmeldingen kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Winusb.dll feil

Det er flere måter som winusb.dll feilmeldinger kan formuleres avhengig av årsaken til problemet. Her er noen vanlige winusb.dll feil.

 • Winusb.dll ikke funnet
 • Filen winusb.dll mangler
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi winusb.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
 • Kan ikke finne [PATH] winusb.dll
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: winusb.dll. Installer [APPLICATION] igjen

Winusb.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Å merke seg på hvilket tidspunkt din winusb.dll-feil dukker opp, er en viktig informasjon som vil være nyttig under feilsøking.


Slik løser du Winusb.dll feil

Ikke last ned winusb.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene. Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av winusb.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av winusb.dll-feilen.


 1. Gjenopprett winusb.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" winusb.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet winusb.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette winusb.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av winusb.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart idé hvis du er sikker på at du har slettet filen selv, og at den fungerte som den skal før du gjorde det.


 2. Skann hele datamaskinen din for virus og annen skadelig programvare. Noen winusb.dll-feil kan være relatert til en slags malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen.

  Det er til og med mulig at winusb.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.


 3. Utfør sfc / scannow-kommandoen for å erstatte en manglende eller korrupt kopi av winusb.dll-filen.

  Heldigvis leveres winusb.dll-filen av Microsoft i det minste noen versjoner av Windows, så systemfilkontrollverktøyet (sfc-kommandoen) bør gjenopprette den.

  Dette er den mest sannsynlige løsningen på en manglende eller ikke funnet winusb.dll feil. Gjør alt du kan for å fullføre dette trinnet etter at du har forsikret deg om at datamaskinen ikke er infisert med skadelig programvare.


 4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at winusb.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, og systemfilkontrollen ikke hjalp, bør en systemgjenoppretting løse problemet.


 5. Installer programmet som bruker winusb.dll-filen på nytt. Hvis winusb.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Dette trinnet er mest nyttig for å erstatte DLL-filer som ikke leveres av Microsoft, men det kan hjelpe deg med winusb.dll-problemet hvis dette programmet også gir en kopi av filen og de tidligere feilsøkingsideene ikke lyktes.


 6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til winusb.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen winusb.dll mangler" når du prøver å bruke en bestemt USB-enhet, kan du prøve å oppdatere USB-driverne.


 7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis winusb.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.


 8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Winusb.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.


 9. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for winusb.dll-filen ovenfor ikke lykkes, bør du utføre en oppdatering, oppstartsreparasjon eller reparasjonsinstallasjon (avhengig av hvilken versjon av Windows) som gjenoppretter alle Windows DLL-filer til sine fungerende versjoner.


 10. Bruk en gratis registerrens for å reparere winusb.dll-relaterte problemer i registret. Et gratis registerrensere kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige winusb.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Vi har tatt med alternativet her bare i tilfelle det viser seg å være nyttig, i så fall kan du unngå vanskeligere testing og alternativene nedenfor.


 11. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt det meste av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er relativt enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som forårsaker winusb.dll-feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.


 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon vil slette alt og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp winusb.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  For å være tydelig blir alle dataene på stasjonen du har Windows installert på slettet under en ren installasjon, så sørg for å sikkerhetskopiere viktige filer hvis du kan. Åpenbart må du sørge for at du har gjort alt mulig for å fikse winusb.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette før du tar en ren installasjon.


 13. Feilsøk for et ukjent maskinvareproblem hvis noen winusb.dll-feil vedvarer. En ren installasjon av Windows er en ny start på programvaresiden av feilsøkingen. Dessverre, hvis det ikke fungerte, må DLL-problemet være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar