Hvordan redigere HOSTS-filen i Windows

Windows HOSTS-filen fungerer som en lokal kopi av en DNS-server, så det å vite hvordan du redigerer den kan komme til nytte hvis du ønsker å lage egendefinerte domene-omdirigeringer, blokkere nettsteder eller fjerne ondsinnede oppføringer satt av skadelig programvare. Når det er sagt, kan du komme inn på tillatelsesfeil og andre problemer når du gjør endringer i denne filen i noen versjoner av Windows.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows XP, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.


Hvordan redigere Windows HOSTS-filen

I Windows 7, 8 og 10 kan du ikke lagre redigeringer i HOSTS-filen med mindre du åpner den direkte fra Notisblokk eller en annen tekstredigerer. Å gjøre slik:

  1. Åpne Notisblokk eller en annen tekstredigerer som Notepad ++.

  2. Velg i teksteditoren Fil> Åpne og åpne HOST-filplasseringen kl C: Windows System32 drivers etc .

  3. Plukke ut Tekstdokumenter (* txt) nederst til høyre i Åpen vinduet og endre det til Alle filer.

    Dette trinnet er påkrevd fordi HOSTS-filen ikke har .TXT filtypen.

  4. Når filer vises i mappen, dobbeltklikker du Vertskapet å åpne den.

  5. Rediger HOSTS-filen og lagre endringene.


Hva hvis jeg ikke kan lagre HOSTS-filen?

I noen versjoner av Windows har du ikke tillatelse til å lagre direkte i etc mappe. Hvis dette er tilfelle, kan det hende du ser en feil som denne når du prøver å lagre:

Tilgang til C: Windows System32 drivers etc hosts ble nektet
Kan ikke opprette C: Windows System32 drivers etc hosts-filen. Forsikre deg om at banen og filnavnet er riktig.

I stedet må du lagre filen andre steder som dokumenter or desktop mappe. Etter lagring, gå til den mappen, kopier HOSTS-filen og lim den direkte inn på stedet der HOSTS-filen skal være (C: Windows System32 drivers etc ). Du blir bedt om godkjenning av tillatelse og må bekrefte overskriving av filen.

Hvis du fortsatt har problemer med å lagre den modifiserte HOSTS-filen, sjekk filens attributter for å se om den er merket som skrivebeskyttet. Høyreklikk på filen og velg Eiendommer for å se attributtene.

Et annet alternativ er å åpne tekstredigeringsprogrammet ditt som administrator, slik at tillatelsene allerede er brukt på redaktøren. Deretter kan du lagre HOSTS-filen over originalen uten å måtte bekrefte administratorlegitimasjonen din.

Hvis du fremdeles ikke kan lagre HOSTS-filplasseringen, har du sannsynligvis ikke de riktige tillatelsene til å redigere filer i den mappen. Du bør være logget inn under en konto som har administrative rettigheter over HOSTS-filen, som du kan sjekke ved å høyreklikke på filen og gå til Sikkerhet fanen.


Hva brukes HOSTS-filen til?

HOSTS-filen tilsvarer det virtuelle telefonselskapets katalogassistanse. Hvor katalogassistanse samsvarer med en persons navn med et telefonnummer, tilordner HOSTS-filen domenenavn til IP-adresser.

Oppføringer i HOSTS-filen overstyrer DNS-oppføringer som vedlikeholdes av ISP. Selv om dette hierarkiet kan være nyttig for vanlig bruk, som å blokkere annonser eller visse ondsinnede IP-adresser, gjør funksjonene denne filen også til et vanlig mål for skadelig programvare.

Ved å endre det kan skadelig programvare blokkere tilgang til antivirusoppdateringer eller tvinge deg til et ondsinnet nettsted. Dermed er det en god ide å sjekke HOSTS-filen med jevne mellomrom eller i det minste vite hvordan du fjerner falske oppføringer.

En mye enklere måte å blokkere visse domener fra datamaskinen din er å bruke en tilpasset DNS-tjeneste som støtter innholdsfiltrering eller blokkeringslister.


Legg igjen en kommentar