Hvordan fikse COM Surrogate har sluttet å fungere på Windows 10, 8 og 7

En 'COM-surrogat har sluttet å fungere' eller 'DLL-vert ikke svarer' -feil er en rar og frustrerende å komme over. COM Surrogate-feil er ikke katastrofale, men hvis disse feilene oppstår ofte nok, kan det være forstyrrende.

Hvordan du løser COM-surrogatproblemet, avhenger av operativsystemet, men vi går gjennom det, enten du har Windows 10, Windows 8 eller Windows 7.


Hva er COM Surrogate?

COM Surrogate er et samlenavn for prosesser kalt dllhost.exe som skiller Windows Utforsker fra individuelle DLL-verter som har potensial til å krasje. Spesielt DLLer som håndterer miniatyrbilder av media. Det er mange andre, men det er en av de vanligste.

COM Surrogate gjør det slik at hvis noen av disse DLL-filene krasjer, krasjer ikke filene hele Windows Utforsker. Tenk på det som en første forsvarslinje for systemstabilitet.


Hva forårsaker at COM surrogat slutter å jobbe?

Det ser ikke ut til at COM Surrogate har fungert, og ikke hindrer deg i å gjøre mye. Avbruddet kan imidlertid være irriterende, og det er ikke ofte åpenbart hva som forårsaket problemet.

Det er ikke alltid lett å spikre den nøyaktige årsaken til at en DLL-vert ikke svarer. Det er noen måter det kan gå galt på. Det mest typiske vesenet har vært noen korrupsjon i en kodek som gjør at miniatyrbildene til visse medier kan vises. I andre tilfeller kan en ødelagt skjermdriver være årsaken til feil på en lagringsstasjon.

I noen nisjesaker har det vært rapporter om spesifikke applikasjoner, som Adobe Photoshop og Nero diskbrenner, som har forårsaket at COM Surrogate slutter å fungere. Det er mindre sannsynlig, og vi anbefaler noen av de mer generelle løsningene nedenfor før vi peker fingeren på et bestemt program. Hvis du nylig har installert en ny app og opplever en feil, kan det være et godt første trinn å rulle tilbake til før du installerte det.

Last aldri ned DLL-filer: Her er hvorfor


Fix COM Surrogate har sluttet å fungere i Windows 10

Uten en tilsynelatende årsak til COM-surrogatfeil, er det ofte bra å prøve noen generelle løsninger som kan løse en rekke problemer først. Etter noen av de følgende løsningene, start systemet på nytt og gjenta trinnene for å utløse COM Surrogate-problemet. Hvis alt er bra, bør det ikke vises igjen.

Disse trinnene er designet for å fungere med Windows 10. Disse gjelder også for Windows 8.1 og 7; metodene for å komme dit kan imidlertid være litt forskjellige.

  1. Kjør en antivirusskanning. Det er sannsynligvis ikke et skadelig programvareproblem, men det er alltid lurt å kjøre en antivirusskanning hvis du har et problem med Windows-PCen.

  2. Oppdater grafikkdrivere. En dodgy skjermdriver kan være årsaken til at COM Surrogate har sluttet å fungere. Å fjerne den eksisterende og installere en oppdatert versjon (eller en eldre som er bekreftet å fungere) kan være et godt sted å begynne å fikse DLL-vert som ikke svarer på problemer.

    For å være sikker på at du har fjernet alt som har med grafikkdriverne å gjøre, last ned og kjør Display Driver Uninstaller. Det er litt mer involvert, men trinnene er selvforklarende, og veiviseren leder deg gjennom prosessen.

    Hvis dette ikke løser feilen, og du tror at oppdatering til en nylig driver kan ha forårsaket det, kan du laste ned en eldre driver du vet fungerer, og installere det i stedet.

  3. Se etter diskfeil. Problemer med en lagringsstasjon kan være årsaken til DLL-vertsfeil, så det er lurt å gi det en gang hvis du støter på det problemet.

  4. Legg til et DEP-unntak. Data Execution Prevention, eller DEP, er et Windows-sikkerhetsverktøy som forhindrer at ukjente skript lastes inn i reservert minne. En overivrig DEP kan forhindre at COM Surrogate kjører riktig. For å fikse det, legg det til i unntakslisten for DEP.

Hvordan fikse DLL feil på riktig måte


Legg igjen en kommentar