The Powershell.Exe Virus: Hva det er og hvordan du fjerner det

Fungerer datamaskinen merkelig? Er det flere popup-bannerannonser eller rare ikoner som vises på skrivebordet ditt? Du kan ha blitt smittet med Powershell.exe-viruset. 

Powershell.exe-viruset påvirker bare Windows-baserte PC-er. Mac-er og smarttelefoner er upåvirket. 


Hva er Powershell.exe-viruset?

Powershell.exe Virus er en potensielt farlig form for Trojan som er designet for å stjele data og informasjon. Det kan også forstyrre aktiviteter på din PC, for eksempel nettlesing. 

Potensielt veldig ødeleggende, åpner det datamaskinen din for mange risikoer og farer, mens den gjemmer seg diskret bak et uskyldig navn. 

Powershell.exe er også navnet på en legitim programvare som er installert på alle Windows-baserte datamaskiner. Det er viktig å kunne fortelle forskjellen mellom de to typene. 


Hvordan fungerer Powershell.exe?

Powershell.exe er en vanlig del av Windows-operativsystemet, men det kan også kapres av virus og trojanere. Powershell.exe-viruset begår flere lovbrudd mot datamaskinen din.

På det enkleste kan det tvinge nettleseren din til å vise flere forgrunnsvinduer og varsler for annonser, og annonsene er ofte mistenkelige og ondsinnede i seg selv. Men det kan også wok som en trojan som lar hackere få tilgang til dine data og informasjon. Andre ganger kan det få PC-en til å handle uvanlig. 

Det er viktig at du sletter trusselen raskt slik at problemet ikke eskalerer og forverres.


Hvordan vet jeg at jeg har Powershell.exe-viruset?

Hvor lett detekterbar Powershell.exe er, avhenger av hva den gjør med systemet ditt. Noen ganger kan det være vanskelig å få øye på, og arbeide i bakgrunnen slik at hackere kan spore dataene og tastetrykkene. Andre ganger kan det være åpenbart, å vise frem rare popup-annonser eller bannere, eller få PCen til å handle sakte.

Hold øye med hva datamaskinen din gjør. Handler det uvanlig sakte? Vises ikoner som du ikke husker å installere? Du kan ha blitt smittet med Powershell.exe-viruset. 

Det er viktig å kjøre vanlige antivirusprogramvareskanninger eller bruke verktøy for gjenkjenning av skadelig programvare for å oppdage eventuelle problemer før de blir verre. 

PC kjører ikke riktig? Lær hvordan du ser etter tegn på infeksjon


Hvordan fikk jeg Powershell.exe-viruset?

Powershell.exe kan infisere PC-en din på flere måter. Den kan inkluderes via tvilsomme nedlastinger av programvare du har laget, for eksempel via torrentingsider. Det kan også inkluderes i spam-e-poster som inkluderer ondsinnede vedlegg eller filer. 

Det er også mulig å få viruset ved å godta varsler i nettleseren din, så vær alltid oppmerksom på hva du klikker på. 

Overalt hvor kilden er tvilsom, er den perfekte grobunn for både Powershell.exe og andre trojanere. 


Hvordan blir jeg kvitt Powershell.exe-viruset?

Den mest effektive måten å kvitte seg med Powershell.exe Trojan-viruset er å bruke antivirusprogramvare, samt en app for fjerning av skadelig programvare. 

Antivirusprogramvare kan ta flere timer å fullføre prosessen, avhengig av datamaskinens hastighet, men det gir deg også de beste metodene for å fjerne skadelige filer. 

Det er også verdt å installere et verktøy for fjerning av skadelig programvare som hjelper med å oppdage skadelig programvare som Powershell.exe kunne ha lastet ned til datamaskinen din før det forårsaket problemer.

I likhet med antivirusprogramvare kan skanning av skadelig programvare ta mange timer, avhengig av størrelsen på datamaskinens harddisk, samt hastigheten. 

Du kan også bruke Systemgjenoppretting til å gå tilbake til et tidligere punkt på datamaskinen din før du plukket opp Powershell.exe-viruset. Sørg for å velge en tidsperiode der du vet at du definitivt ikke allerede hadde viruset på datamaskinen din. 

På grunn av hvor farlig Powershell.exe kan være, kan det lønne seg å formatere og installere operativsystemet på nytt. Det er den beste garantien for at du har slettet Powershell.exe-viruset helt fra systemet ditt. 

Det kan ta lang tid å gjøre og krever en viss kunnskap når det gjelder å sette opp datamaskinen. Ikke rush inn i avgjørelsen og prøv alle andre metoder først. 

Hvordan fjerne et virus i Windows når PC-en din er infisert

Hvordan kan jeg unngå å få Powershell.exe-viruset igjen?

Det er noen viktige måter du kan redusere sjansene for å bli infisert med Powershell.exe (eller motta noe annet virus). Det er også spesifikke tips som er direkte relatert til Powershell.exe.

  • Oppdater antivirusprogramvaren og skadelig programvare. Hold beskyttelsen mot antivirusprogramvare og skadelig programvare oppdatert. Nye virusdefinisjoner blir gitt ut hver dag, og disse holder PC-en din informert om hva du skal se etter med nye virus- og malware-baserte trusler. Forsikre deg om at anit-virusprogramvaren din oppdaterer seg minst en gang om dagen.
  • Vær forsiktig med nye programmer. Det er viktig å vite kilden til programmene og appene du har lastet ned. Mindre anerkjente nettsteder kan omfatte virus og trojanere som Powershell.exe.
  • Hold deg til kjente nettsteder. Powershell.exe kan også infisere datamaskinen din via de mistenkelige nettstedene du kan surfe på. Ved å klikke på feil lenke kan du laste ned Powershell.exe. Vær forsiktig på nettsteder som torrent-sider. 
  • Ikke klikk på bannerannonser. Når et popup-banner vises når du surfer på et nettsted, ikke klikk på det. Ofte er det tryggest å gå til et annet nettsted enn å bo på et nettsted som oversvømmer deg med popup-annonser. 

Legg igjen en kommentar