Hva er MySQL?

MySQL er et open source relasjonelt databasestyringssystem som primært brukes til online applikasjoner. MySQL kan opprette og administrere databaser fylt med veldig nyttige data (som ansattes informasjon, inventar og mer), akkurat som andre databaser, inkludert den populære Microsoft Access. Mens Microsoft Access, MySQL og andre databaser tjener lignende formål (for å huse data), er bruken og bruken av dem veldig forskjellige.

La oss snakke om MySQL.

Som nevnt ovenfor er MySQL en relasjonsdatabase. Hva det betyr er at dataene som ligger i strukturen er i stand til å gjenkjenne forholdet mellom lagrede informasjonselementer. Hver database inneholder tabeller. Hver tabell (som også kalles en relasjon) inneholder en eller flere datakategorier lagret i kolonner (også referert til som attributter). Hver rad (også referert til som en post eller tuple) inneholder et unikt stykke data (ellers referert til som en nøkkel) for kategoriene som er definert i kolonnene.

Si for eksempel at du har en database som inneholder en tabell for informasjon om ansatte, for eksempel:

  • Fornavn
  • Etternavn
  • Fødselsdato
  • Ansatt nummer
  • Stilling

Si det er en annen tabell i databasen som lagrer lønnsinformasjon som:

  • Posisjonsnavn
  • Stillingslønn
  • Posisjon hver time

Disse to tabellene vil kunne forholde seg til hverandre. Hvis en kolonne for ansatt 001 viser personens stilling som forfatter, kan den forholde seg til lønnstabellen for å finne ut om den stillingen er timelønn eller lønn. Det er en måte å tenke på en relasjonsdatabase.

Dette er hvor MySQL og Microsoft Access er forskjellige. I motsetning til Access inneholder MySQL-databasen ikke en hendig, brukervennlig GUI som gjør det mulig for brukere å legge inn data. Selv om det er mange tredjepartsverktøy for dette formålet (for eksempel MySQL Workbench og phpMyAdmin), har de en tendens til å være vanskeligere enn gjennomsnittlige brukere kan håndtere. Så hvorfor bruke MySQL hvis brukere ikke enkelt kan legge inn data i databasetabeller? Det er kjernen i problemet.

MySQL-databasen brukes primært som et middel til å huse data for store, nettbaserte applikasjoner. Nettsteder som WordPress, iStock, GitHub, Facebook, NASA, US Navy, Tesla, Scholastic, Spotify, YouTube, Netflix, Glasses Direct, Symantec (og så mange flere) bruker MySQL-databasen som et middel til å lagre data på deres eksterne eller interne nettsteder og tjenester. Hva betyr det for den gjennomsnittlige brukeren? Det betyr at du indirekte bruker MySQL hver eneste dag.

Det er et populært akronym i teknologibransjen: LAMP. Det akronymet betyr Linux Apache MySQL PHP og er en av de mest populære “stakkene” på websiden på planeten (en “stabel” er en stabel med programvare som samhandler sammen). MySQL fungerer sømløst på Linux-plattformen og kan enkelt installeres på nesten alle distribusjoner.

MySQL ble først til i 1995. Kort tid etter ble MySQL utviklet for å fungere for Linux-operativsystemet. 8. januar 1998 ble en versjon av MySQL utgitt for Windows, som ledet vei for WAMP-stakken (Windows Apache MySQL PHP). Så selv om du ikke er kjent med Linux, kan du fortsatt bruke kraften som finnes i MySQL. Hvis du er en fan av macOS, er det også en versjon av MySQL for den plattformen.

Sjansen er stor for at du ikke kommer til å bruke MySQL til daglig bruk. Hvorfor? For å kjøre MySQL på en slik måte vil du trenge:

  • En server som er vert for databasen
  • Databasen installert
  • En forståelse av MySQL-kommandolinjen
  • Et tredjepartsverktøy for å effektivt legge inn data
  • En annen tredjepart for å effektivt se og bruke dataene

MySQL var ganske enkelt ikke designet for bruk på sluttbrukernivå. Med mindre du trenger å utnytte kraften til en serverdrevet relasjonsdatabase, er det best å se mot en løsning som Access, Filemaker Pro Advanced (et Apple-sentrert databaseprogram) eller LibreOffice Base (et alternativ med åpen kildekode til MS Access ). Med et av disse verktøyene kan du opprette databaser (som er lagret lokalt på datamaskinen din) som kan administreres fra et innebygd, brukervennlig GUI-verktøy.


Legg igjen en kommentar