Hvordan bruke Paint.NET-nivåer for å forbedre et bilde

Hvis du føler at bildene dine er litt flate og mangler slag, kan bruk av nivåfunksjonen i Paint.NET gi et løft til bilder som har liten kontrast.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder versjon 4.2 av Paint.NET-bilderedigeringsprogramvaren for Windows, for ikke å forveksle med nettstedet med samme navn.


Hvordan åpne nivådialogen i Paint.NET

Start Paint.NET og åpne et bilde som du føler mangler kontrast, og gå deretter til Justeringer > Nivåer for å åpne dialogboksen Nivåer.

Selv om du er vant til å gjøre nivåjusteringer i annen bildedigeringsprogramvare, kan denne dialogen virke litt skremmende ved første øyekast med sine to histogrammer. Når du justerer for kontrast, er det to funksjoner du bør fokusere på: Input glidere (til venstre) og Utgangshistogram (til høyre). 


Hvordan justere skyveknappene for inngang og utgangsnivå i Paint.NET

justere Inngangsglidere vil endre Utgangshistogram. Når du gjør det, vil du se at endringene i bildet påvirker sanntid. Hvis bildet ble undereksponert, er histogrammene sentrale med tomt rom over (den lyse enden) og under (den mørke enden). For å forbedre utseendet på bildet, strekk på Utgangshistogram slik at det nesten ikke er plass over eller under det. For å oppnå dette:

  1. Skyv øverste inngangsglidebryter ned til den nesten er på nivå med toppen av Inngangshistogram. Du vil se at dette forårsaker Utgangshistogram å strekke seg oppover.

  2. Skyv nederste inngangsregulator oppover for å strekke Utgangshistogram nedover.

  3. Du kan videre tilpasse bildet ved hjelp av Utgangsglidere på høyre side. Flytte midtre utgangsregulator ned gjør at bildet blir mørkere, og når du skyver glidebryteren, blir det lysere. Når du er fornøyd med hvordan bildet ser ut, velger du OK.

  4. Gå til filet > Lagre som for å lagre det redigerte bildet.

I de fleste tilfeller vil du bare justere den midterste utgangsglideren, men noen ganger kan den øverste glidebryteren hjelpe et bilde hvis det brukes forsiktig. La oss for eksempel si at du har tatt et bilde med mye kontrast og noen få små områder utbrent til ren hvit, for eksempel lyse flekker på en himmel med stormskyer. I så fall kan du dra den øverste glidebryteren litt ned for å legge til en liten grå tone i disse områdene. Men hvis de hvite områdene er store, kan dette få bildet til å se flatt ut, så vær forsiktig.


Legg igjen en kommentar