Hvordan lage og bruke Microsoft Word-maler

En mal er et Microsoft Word-dokument som har noen formatering på plass, for eksempel skrifter, logoer og linjeavstand. Maler finnes for mange typer dokumenter, for eksempel festinvitasjoner, flygeblad og CV. De kan brukes som utgangspunkt når du vil lage en bestemt type dokument uten å starte fra bunnen av. Word tilbyr hundrevis av gratis maler du kan bruke, eller du kan lage dine egne. Denne guiden gir veibeskrivelse for begge.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 og Word 2013.


Hvordan åpne en Word-mal

Du kan ha en mal åpen ved hjelp av bare et par trinn.

 1. Åpne Word. Gå til båndet, velg filet, velg deretter Ny.

 2. Velg en malstil.

 3. I skjermbildet for forhåndsvisning av mal velger du Opprett.

 4. Hvis du ikke liker noen av alternativene som vises på hovedskjermen, velger du en av kategoriene øverst på skjermen, eller bruker søkefeltet til å utføre et søk.

 5. Etter at du har åpnet en mal, erstatter du plassholderteksten med din egen eller begynner fra bunnen av i tomme områder. Du kan også legge til bilder for å erstatte plassholderne.

  For å erstatte eksisterende tekst, velg den og skriv inn din egen tekst. For å erstatte et bilde, høyreklikk bildet og velg Endre bilde.

 6. Lagre filen med et beskrivende navn.


Hvordan lage en Word-mal

Du kan også lage din egen tilpassede Word-mal. Dette er hvordan:

 1. Åpne Word, gå deretter til båndet og velg filet.

 2. Plukke ut Ny > Tomt dokument.

 3. Legg til elementene du liker, for eksempel et firmanavn og adresse, en logo og andre elementer. Du kan også velge spesifikke skrifter, skriftstørrelser og skriftfarger.

 4. Når du har dokumentet formatert slik du vil ha det, går du til båndet og velger filet > Lagre som.

 5. Skriv inn et beskrivende navn på malen, velg Filtype rullegardinpilen og velg Word Template (* .dotx), velg deretter Spar.

 6. For å opprette et nytt dokument basert på malen, åpner du malen, gir den et nytt navn og redigerer dokumentet for å inkludere den nye informasjonen.

Legg igjen en kommentar