Hva er en XPS-fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • En XML-fil er en XML Paper Specification-fil.
  • Åpne en med XPS Viewer (den er inkludert i Windows) eller NiXPS View.
  • Konverter til PDF, JPG, DOCX og andre med Zamzar eller PDFaid.com.

Denne artikkelen forklarer hva XPS-filer er, hvordan du åpner en, og hvilke programmer som kan konvertere en til et mer kjent format som PDF eller JPG.


Hva er en XPS-fil?

En .XPS-fil er en XML Paper Specification-fil som beskriver strukturen og innholdet i et dokument, inkludert layout og utseende. XPS-filer kan være en eller flere sider.

XPS-filer ble først implementert som erstatning for EMF-format, og er litt som Microsofts versjon av PDF-filer, men i stedet basert på XML-format. På grunn av strukturen til XPS-filer endres ikke beskrivelsen av et dokument basert på operativsystemet eller skriveren, og er konsistent på alle plattformer.

XPS-filer deler et dokument med andre, slik at det du ser på siden, er det samme som det de ser når de bruker et XPS-visningsprogram. Lag en XPS-fil i Windows ved å "skrive ut" til Microsoft XPS Document Writer når du blir spurt om hvilken skriver du skal bruke.

Noen XPS-filer kan i stedet være relatert til Action Replay-filer som brukes med noen videospill, men Microsofts format er mye mer vanlig.

XPS-filer.


Hvordan åpne XPS-filer

Den raskeste måten å åpne XPS-filer i Windows er å bruke XPS Viewer, som følger med Windows Vista og nyere versjoner av Windows. Du kan installere XPS Essentials Pack for å åpne XPS-filer på Windows XP.

XPS Viewer angir tillatelser for XPS-filen samt signerer dokumentet digitalt. Windows 10 og Windows 8 kan også bruke Microsofts Reader-app til å åpne XPS-filer.

Åpne XPS-filer på en Mac med Pagemark, NiXPS View eller Edit og Pagemark XPS Viewer-plugin for Firefox og Safari-nettlesere.

Linux-brukere kan også bruke Pagemarks programmer til å åpne XPS-filer.

Action Replay-spillfiler som bruker XPS-filtypen, kan åpnes med PS2 Save Builder.

Fordi du kanskje trenger forskjellige programmer for å åpne forskjellige XPS-filer, kan du se Slik endrer du standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows hvis det automatisk åpnes i et program du ikke vil bruke det med.


Hvordan konvertere en XPS-fil

En av de raskeste måtene å konvertere en XPS-fil til PDF, JPG, PNG eller annet bildebasert format, er å laste opp filen til Zamzar. Etter at filen er lastet inn på nettstedet, velger du fra en håndfull formater du vil konvertere XPS-filen til, og laster deretter ned den nye filen tilbake til datamaskinen din.

UnitePDF lagrer XPS til PDF online. Dra filen til siden eller klikk Velg Fil, og velg deretter konverteringsknappen når du er klar til å laste ned PDF-filen.

Nettstedet PDFaid.com lar deg konvertere en XPS-fil direkte til et Word-dokument i enten DOC- eller DOCX-format. Bare last opp XPS-filen og velg konverteringsformatet. Last ned den konverterte akkurat der fra nettstedet.

Able2Extract-programmet gjør det samme, men er ikke gratis. Det lar deg imidlertid konvertere en XPS-fil til et Excel-dokument, noe som kan være veldig nyttig, avhengig av hva du planlegger å bruke filen til.

Microsofts XpsConverter konverterer en XPS-fil til OXPS.

Med Action Replay-filer er det bare å gi den nytt navn fra uansett.xps til whatever.sps hvis du vil at filen skal åpnes i programmer som støtter Sharkport Saved Game-filformat (.SPS-filer). Du kan også konvertere den til MD, CBS, PSU og andre lignende formater med PS2 Save Builder-programmet nevnt ovenfor.


Mer informasjon om XPS-format

XPS-formatet er Microsofts forsøk på PDF-format. PDF er imidlertid mye, mye mer populært enn XPS, og det er grunnen til at du sannsynligvis har opplevd mange flere PDF-filer i form av digitale kontoutskrifter, produktmanualer og et alternativ for utdata i mange dokument- og e-boklesere / -skapere.

Å sende noen en XPS-fil kan få dem til å tro at det er skadelig programvare hvis de ikke er kjent med utvidelsen. Også fordi mobile enheter og Mac-datamaskiner ikke inkluderer en innebygd XPS-visning (og de fleste har innebygd PDF-støtte), er det mer sannsynlig at noen bruker tid på å lete etter en XPS-visning enn du ville gjort en PDF-leser. .

Dokumentskriveren i Windows 8 og nyere versjoner av Windows bruker som standard filtypen .OXPS i stedet for .XPS. Dette er grunnen til at du ikke kan åpne OXPS-filer i Windows 7 og eldre versjoner av Windows.


Legg igjen en kommentar