Hva er en AI-fil?

En fil med .AI-filtypen er sannsynligvis en Adobe Illustrator Artwork-fil opprettet av Adobes vektorgrafikkprogram kalt Illustrator. Det er et proprietært filformat utviklet og vedlikeholdt av Adobe Systems.

I stedet for å bruke bitmapinformasjon, lagrer AI-filer bildet som baner som kan endres uten å miste kvalitet. Vektorbildet lagres i enten PDF- eller EPS-format, men AI-filtypen brukes siden Adobe Illustrator-programmet er den primære programvaren som lager filer i dette formatet.

AIT-filer er like, men er Illustrator-malfiler som brukes til å lage flere, lignende utformede AI-filer.

Hvis AI-filen din ikke er en Adobe Illustrator Artwork-fil, kan det i stedet være en Battlefield 2 Artificial Intelligence-fil. I så fall har det ingenting å gjøre med vektorbilder å gjøre, men er i stedet et vanlig tekstdokument som inneholder egenskapene for hvordan visse spillelementer fungerer.

AI er også den vanlige forkortelsen for kunstig intelligens, men den har selvfølgelig ikke noe spesifikt å gjøre med Adobe Illustrator.


Hvordan åpne AI-filer

Adobe Illustrator er det primære programmet som brukes til både å lage og åpne AI-filer. Noen andre applikasjoner som kan fungere med Adobe Illustrator Artwork-filer inkluderer Adobes programmer Acrobat, Photoshop og After Effects, CorelDRAW Graphics Suite, Canvas X og Cinema 4D.

Hvis AI-filen ikke har PDF-innhold lagret, og du bruker Photoshop for å åpne den, kan det hende du får en melding som sier noe som "Dette er en Adobe Illustrator-fil som ble lagret uten PDF-innhold." Hvis dette skjer, gå tilbake til Adobe Illustrator og lag filen på nytt, men denne gangen velger du Lag PDF-kompatibel fil alternativet.

Noen gratis AI-åpnere inkluderer Inkscape, Scribus, ideaMKs Ai Viewer og sK1. Så lenge AI-filen er lagret med PDF-kompatibilitet, inkluderer noen andre Preview (macOS PDF-visningsprogram) og Adobe Reader.

Battlefield 2 brukes til å åpne AI-filer tilknyttet det spillet, men du kan sannsynligvis ikke åpne filen manuelt fra spillet. I stedet ligger det sannsynligvis et spesielt sted slik at programvaren kan referere til AI-filen etter behov. Når det er sagt, kan du mest sannsynlig redigere det med en gratis tekstredigerer.


Hvordan konvertere en AI-fil

AI-åpnerne ovenfra kan konvertere en AI-fil til et antall andre lignende formater. Bruk Illustrator's filet > Lagre som menyen for å lagre AI-filen i FXG, PDF, EPS, AIT, SVG eller SVGZ, eller filet > Eksport hvis du vil konvertere AI til DWG, DXF, BMP, EMF, SWF, JPG, PCT, PSD, PNG, TGA, TXT, TIF eller WMF.

Photoshop lar deg åpne en AI-fil gjennom File> Åpen, hvoretter du kan lagre den i PSD eller et hvilket som helst annet filformat som støttes av Photoshop.

Hvis du ikke vil kjøpe eller laste ned en dedikert AI-filvisning, kan du fortsatt konvertere den med en online AI-omformer som Zamzar. Med det nettstedet kan du lagre AI-filen i JPG, PDF, PNG, SVG, GIF og en rekke andre bildefilformater.


Mer informasjon om AI-formatet

Noen programmer kan bare åpne AI-filer som er eldre enn en bestemt versjon. For eksempel kan det gratis Inkscape-programmet importere AI-filer som er basert på PostScript AI-format så lenge versjonen er 8 eller lavere, mens PDF-baserte AI-filer versjon 9 og nyere støttes.

AI-formatet pleide å bli kalt PGF, men er ikke relatert til Progressive Graphics File-formatet som bruker .PGF-filtypen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

.AI-filtypen er veldig kort og inneholder to veldig vanlige bokstaver. Dette gjør det enkelt å forveksle den med andre lignende stavede filtyper som ikke har noe med Adobe Illustrator eller Battlefield 2 å gjøre.

AIR er et eksempel, i likhet med INTUS Audio Archive-formatet som bruker filtypen IAA. Ingen av disse filformatene har noe å gjøre med formater som bruker AI-filtypen.

Et annet eksempel er AIA; denne kan være litt forvirrende. Denne filtypen kan brukes til MIT App Inventor Source Code-filer som brukes med MIT App Inventor, eller det kan faktisk være en Adobe Illustrator Action-fil som brukes til å automatisere trinn i Adobe Illustrator.


Legg igjen en kommentar