EPS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En EPS-fil er en innkapslet PostScript-fil.
  • Åpne en med EPS Viewer, Google Drive, GIMP eller Photoshop.
  • Konverter til et bilde som PNG, JPG eller SVG med de samme programmene eller Zamzar.

Denne artikkelen forklarer hva EPS-filer er og hvordan de er forskjellige fra andre bildetyper, hvilke programmer som kan åpne en, og hvordan du konverterer en til et annet bildeformat som PNG eller SVG.


Hva er en EPS-fil?

En fil med EPS-filtypen er en Encapsulated PostScript-fil. De brukes vanligvis av tegningsprogrammer for å beskrive hvordan du produserer bilder, tegninger eller oppsett. EPS-filer kan inneholde både tekst og grafikk for å beskrive hvordan vektorbildet tegnes, men de inkluderer vanligvis også et forhåndsvisning av bitmap "innkapslet" inni.

EPS er hva tidlige versjoner av AI-formatet var basert på. Innkapslede PostScript-filer kan også bruke filtypen .EPSF eller .EPSI.


Hvordan åpne en EPS-fil

Åpne eller rediger EPS-filer med vektorbaserte bilderedigeringsprogrammer. Andre programmer rasteriser sannsynligvis eller flater EPS-filen ved åpning, noe som gjør at vektorinformasjon ikke kan redigeres. Som alle bilder kan EPS-filer imidlertid alltid beskjæres, roteres og endres.

EPS Viewer, Adobe Reader og IrfanView tilbyr raske og effektive verktøy for å åpne og endre størrelse på EPS-filer på en Windows-PC. Du kan også se EPS-filer i Windows, Linux eller macOS hvis du åpner dem i OpenOffice Draw, LibreOffice Draw, GIMP, XnView MP, Okular eller Scribus.

EPS PS Viewer.

Ghostscript og Evince fungerer for enten Windows eller Linux, mens Apple Preview, QuarkXpress og Design Science MathType er EPS-åpnere for Mac, spesielt.

For å unngå å måtte laste ned et program for å bruke EPS-filen, fungerer Google Drive som en online EPS-visning fordi den fungerer helt online via nettleseren din.

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Affinity Designer og Microsoft Word (gjennom innfelt menyen) støtter også EPS-filer, men de er ikke gratis å bruke.

Hvis et program du ikke vil bruke EPS-filen med, åpner filen når du dobbeltklikker på den, kan du endre standardprogrammet for filtypen.


Hvordan konvertere en EPS-fil

En enkel måte å konvertere en EPS-fil på er å bruke Zamzar. Det er en gratis filkonverterer som kjører i nettleseren din for å konvertere EPS til JPG, PNG, PDF, SVG og forskjellige andre formater. FileZigZag er lik, men konverterer EPS-filen til dokumentfiltyper som PPT, HTML, ODG, etc.

EPS Viewer konverterer EPS til JPG, BMP, PNG, GIF og TIFF. Adobe Photoshop og Illustrator kan konvertere en åpen EPS-fil gjennom deres filet > Lagre som menyen.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Kontroller at filen du bruker virkelig er en innkapslet PostScript-fil. Du har kanskje søkt etter feil filtypen, noe som kan skje hvis den er stavet mye som EPS.

For eksempel ser ESP veldig ut som EPS, men er i stedet suffikset som brukes til plugins i The Elder Scrolls og Fallout-videospill. Du vil mest sannsynlig få en feil hvis du prøver å åpne en ESP-fil med EPS-åpnere og redaktører ovenfra.

EPP-filer er like og er tilknyttet flere filformater, men ingen av dem er relatert til en innkapslet PostScript-fil.

Noen andre du kan være forvirrende for denne er EPM og EAP.


Legg igjen en kommentar