Hvordan sette opp en PayPal-konto

PayPal er verdens mest populære mellommannstjeneste for online kjøp. Der MoneyGram og bankoverføringer var standarden på 20-tallet, henvender seg i dag over 170 millioner internettbrukere til PayPal for å sende penger til hverandre basert på en e-postadresse. 


Hvorfor er PayPal så populær?

Siden starten i 1998 har PayPal blitt en praktisk og pålitelig måte å overføre penger på nettet.

Grill / Getty

PayPal tilbyr tre store fordeler:

  • Troverdig: Det er mye brukt, så det er sterk fortrolighet og tillit rundt PayPal-tjenesten.
  • Lett å bruke: Det er praktisk, ettersom alt du trenger å vite er en persons e-postadresse for å sende penger.
  • Sikker: Den skjuler bank- og kredittkortinformasjon fra den andre parten.

Hvordan PayPal Works

PayPal lar folk sende penger til hverandres e-postadresser mens de skjuler hver parts kredittkort og bankinformasjon. Denne tilnærmingen er ideell når du vil kjøpe varer fra fremmede og overføre penger til venner og familie.

Hero Images / Getty Images

I likhet med en sperretjeneste fungerer PayPal som mellommann. PayPal implementerer garantier slik at både kjøpere og selgere har forsikringer om at pengene eller varene kan gjenvinnes hvis noe skulle gå galt med transaksjonen.

Mest av alt unngår begge parter papirene for å håndtere direkte med banker og kredittkortleverandører.


PayPal Krav 

Det er ikke noe krav om spesiell teknologi eller en forretningslisens for å sende eller motta penger gjennom Paypal. Du trenger bare følgende:

  • En gyldig e-postadresse
  • Et gyldig kredittkort eller bankkonto

Hvordan tjener PayPal penger?

Som mellommann finansmegler tjener PayPal sin fortjeneste ved å belaste en prosentandel av pengene de overfører.

  • PayPal er gratis for kjøpere av varer. Når en kjøper oppretter en Paypal-konto, koster det ingenting å sende penger til en leverandør. Midlene trekkes fra brukerens kredittkort eller bankkonto, eller begge deler. PayPal krever ikke kjøpere for å sende penger.
  • PayPal belaster selgere av varer en 30-cent avgift pluss en prosent tilleggsavgift for å motta penger. PayPal belaster bare en konto når den mottar midler. Ved hjelp av en spesiell tilleggsformel fakturerer PayPal selgere når de mottar betaling fra en kjøper. Satsen varierer mellom 1.9% og 2.9%.
  • PayPal krever noen ganger å sende penger til venner eller familiemedlemmer. Hvis du bruker bankkontoen eller PayPal-saldoen din til å sende penger, og mottakeren ikke er en registrert selger hos PayPal, er det ingen gebyr for å sende eller motta penger. For eksempel er det ingen avgift når du sender $ 500 til sønnen din mens han er på skolen, eller gir $ 75 til paintballklubben din online.
  • PayPal tar et pristillegg for å sende penger til venner eller familie utenfor landet. Forvent et tillegg på omtrent 2%.
  • PayPal krever et pristillegg for å sende penger til venner eller familie ved hjelp av et kredittkort.

Hva kan du bruke PayPal til?

Det er tre store bruksområder for PayPal:

  • Engangskjøp online: Du liker for eksempel et par sko på eBay, eller du vil bestille en ny kaffemaskin fra en online leverandør. PayPal er et godt alternativ til å bruke kredittkortet ditt, da du kan forhindre at kortinformasjonen blir sirkulert online.
  • Fortsatte abonnementer på nettet: Hvis du vil abonnere på Netflix eller en annen online abonnementstjeneste som krever månedlige innbetalinger, er PayPal et godt valg. Du kan til og med stille PayPal til å ta ut direkte fra bankkontoen din i stedet for kredittkortet ditt.
  • Send penger til venner eller familie: Du må betale tilbake penger du lånte fra kompisen din, ellers er barnet ditt i Australia, og du må overføre penger til dem. PayPal er flink til disse transaksjonene og kan ha null tillegg.

Så, hva er fangsten med PayPal?

Som alle online-tjenester er det ulemper og priser du må betale når du bruker PayPal.

  • PayPals valutasamtaler er dyre. Hvis du for eksempel er i Canada eller Mexico og kjøper varer fra en amerikansk leverandør, er valutakursene som PayPal tar ikke bare dyrere enn de fleste banker, men PayPal krever også et tilleggsgebyr på 2% for å konvertere valuta.
  • PayPal er altfor følsomt for svindelrisiko, og vil raskt slå av en travel PayPal-konto hvis den mistenker misbruk. Hvis PayPal oppdager en sikkerhets- eller personvernrisiko, fryser det midlene på kontoen og gir ikke tilgang til kontoen i flere uker før kontoeieren kan motbevise eventuelle påstander om svindel.
  • PayPal telefonsupport kan være flekkete. Mens mange brukere har fått utmerket støtte fra PayPal-samtalen, rapporterer andre brukere at de har blitt frustrert over mangelen på oppmerksomhet og mangel på kunnskap fra telefonpersonalet.
  • PayPal er dyrere enn mange alternativer. Interac e-overføring, for eksempel, er litt billigere for noen grenseoverskridende overføringer.
  • PayPal har blitt beskyldt for å overbelaste kunder for rentegebyrer, sene gebyrer og andre små ekstraomkostninger. Selv om disse anklagene raskt ble løst ved å tilbakebetale kunder, er dette et negativt preg på PayPals tidligere forretningspraksis.

Hvor trygt er PayPal?

Selv om ingen systemer er helt idiotsikre, har PayPal designet sjekker og balanserer i sitt system for å minimere feil og svindel. Det er ikke en annen finansiell institusjon på nettet som er bedre til å beskytte kundene enn PayPal.

Juice Images / Getty Images

PayPal er overfølsomt når det gjelder frykt for svindel, ettersom selskapet ikke vil nøle med å fryse en konto som deres agenter mistenker begår svindel.

  • PayPal er garantert mot svindel og identitetstyveri: PayPal garanterer 100% beskyttelse mot uautoriserte betalinger fra en konto. For å forhindre identitetstyveri bekreftes hver transaksjon via e-post til PayPal-kontoinnehaveren. Enhver transaksjon du bestrider, gir deg tilgang til et supportteam med analytikere som vil ordne opp i problemet for deg.
  • eBay-kjøp er forsikret opptil $ 1000 via PayPal: En tjeneste som heter PayPal Buyer Protection, er en annen måte som PayPal sertifiserer at visse selgere er pålitelige.
  • PayPal's Anti-Fraud Team jobber 24/7: Ved hjelp av sofistikerte risikomodeller og avansert teknologi er teamet i stand til å oppdage og ofte forutsi mistenkelig aktivitet for å eliminere identitetstyveri. Jobben til bedrageriteamet er å gjøre hver PayPal-transaksjon så trygg og sømløs som mulig.

Hvordan trekker PayPal pengene mine?

Du kan velge gjeldende saldo eller øyeblikkelig uttak som betalingsmåte.

Zabel / Getty

PayPal er ganske fleksibelt, nybegynnervennlig og i stand til å utvide sin egen form for kortsiktig kreditt. 

  • La PayPal trekke mot ditt kredittkort eller bankkonto bare når du foretar et kjøp. Når du har sendt penger, sender PayPal pengene umiddelbart, og trekker deretter pengene fra banken eller kredittkortet ditt innen to virkedager. Med dette alternativet er det ikke nødvendig å opprettholde en PayPal-saldo, og det er ingen gebyr for å bruke denne tjenesten.
  • Overfør penger til PayPal direkte, og legg igjen pengene på PayPal-kontoen din. Selv om du ikke vil få bankinteresse med denne metoden, gjør det det praktisk å skille ditt online innkjøpsbudsjett fra ditt vanlige bank- og kredittkort. Det er ingen gebyr for å bruke denne tjenesten.

Hvordan kan jeg ta ut penger fra PayPal?

Å ta ut penger fra PayPal er enkelt. PayPal krediterer kredittkortet eller bankkontoen din gjennom en type bankoverføring. Når pengene er overført til bankkontoen din, tar du dem ut. Selv om dette PayPal-uttaket ikke koster noe, kan det ta opptil åtte virkedager å fullføre overføringen fra PayPal til banken din.

Hvis du åpnet en selgerkonto, kan du be om et PayPal-debetkort, slik at du får tilgang til saldoen din i en minibank eller gjennom en salgstransaksjon.

Hvordan sette opp en PayPal-konto

Du kan starte en ny PayPal-konto i løpet av få minutter. Den opprinnelige kredittsjekking har allerede blitt gjort av kredittkortselskapet og banken din; nå trenger du bare å skaffe PayPal for å koble den informasjonen til e-postadressen din.

Paypal

Krav

Du vil trenge:

  • En gyldig og pålitelig e-postadresse
  • Et gyldig kredittkort
  • En gyldig bankkonto i et av PayPals 100 land

Velg PayPal-kontotype

Det er to typer PayPal-kontoer: en PayPal-personlig konto og en PayPal Business-konto.

En personlig PayPal-konto er den grunnleggende PayPal-kontoen som lar deg enkelt betale for eBay-kjøp. Bruk den til å sende og motta penger, og til å sende midler til alle som har en e-postadresse i 55 land og regioner. Du kan også bruke en personlig konto til å godta betalinger hvis du selger produkter via eBay. Fangsten er at du bare kan godta betalinger fra andre PayPal-kontoer, og du kan ikke godta kreditt- eller debetkortbetalinger.

Det er ingen gebyr for verken den personlige kontoen eller transaksjonene som er gjort gjennom den. Det er imidlertid en grense for hvor mye som kan mottas per måned. Hvis du planlegger å selge et stort volum produkt, kan den personlige kontoen være for restriktiv.

En PayPal Business-konto lar deg operere under firmanavnet ditt og bruke rapporterings- og eBay-verktøy uten begrensninger på transaksjonsstørrelse. Det er det beste valget hvis du forventer komplisert regnskap. Det er bred funksjonalitet for bedriftseiere som hjelper dem med å administrere store mengder salg enkelt.

Hvordan sender eller overfører jeg penger med PayPal?

De fleste eBay-auksjoner tilbyr lenken Betal nå eller Send betaling på eBay-siden. Hvis du følger denne lenken, fyller PayPal ut detaljene til selgeren og ID-nummeret til auksjonen. Ofte vil den også fylle ut forsendelses- og håndteringsinformasjonen. Alt du trenger å gjøre er å logge på med PayPal-passordet og e-postadressen og bekrefte at leveringsadressen og den primære finansieringskilden er riktig. Du legger til ekstra notater for selgeren (for eksempel send med post i USA), og pengeoverføringen skjer umiddelbart. En bekreftelses-e-post blir sendt til deg, og betalingsmåten blir belastet innen to dager.

For personlige pengeoverføringer, gå direkte til PayPal-nettstedet og klikk Send penger. Logg inn med passordet ditt, skriv deretter inn mottakerens e-postadresse i Send penger-skjemaet og legg til detaljene for transaksjonen. Prosessen er enkel, og din personlige bankinformasjon er skjult for kjøperen.


Legg igjen en kommentar