Hva er Acquia og hvordan forholder det seg til Drupal?

Drupal er et gratis Content Management System (CMS). Acquia er et selskap som tilbyr betalte Drupal-tjenester, og som også fritt bidrar med viktig kode til Drupal-samfunnet.

Forvirringen mellom de to oppstår fra det faktum at den samme personen, Dries Buytaert, startet begge prosjektene. I 2001 ga Buytaert ut Drupal som programvare med åpen kildekode. Siden den gang har han og tusenvis av andre jobbet for å lage Drupal til det populære open source CMS det er i dag. Du kan laste ned, bruke og endre Drupal og tusenvis av Drupal-moduler gratis.


Historien om Acquia

I 2007, etter flere år med ledende Drupal-utvikling på fritiden, kunngjorde Buytaert at han lanserte et Drupal-selskap: Acquia. Han nærmet seg slutten av doktorgraden. studerte og bestemte seg for å gjøre lidenskapen hans for Drupal til livsgrunnlag. Han forklarte sin tenkning på nettstedet sitt:

Så hva mangler? Det er to ting: (i) et selskap som støtter meg med å gi ledelse til Drupal-samfunnet ... og (ii) et selskap som er til Drupal hva Ubuntu eller RedHat er for Linux. Hvis vi vil at Drupal skal vokse med minst en faktor 10, vil det å holde Drupal et hobbyprosjekt som det er i dag, og ta en vanlig programmeringsjobb i en stor belgisk bank tydeligvis ikke redusere det.

I dag tilbyr Acquia en blanding av Drupal-tjenester. Kritisk har Acquia ikke låst Drupal i proprietær programvare. Som Buytaert sa:

Acquia kommer ikke til å forkaste eller lukke Drupal.

I stedet tilbyr Acquia betalte Drupal-tjenester, som spesialisert Drupal-hosting, migrering til Drupal, support og opplæring. Selskapet investerer også i generell Drupal-utvikling og frigjør dette arbeidet tilbake til samfunnet. For eksempel kan du fritt laste ned Acquia Dev Desktop og kjøre private Drupal-nettsteder på en Windows- eller Mac-datamaskin. Mange gratis moduler på Drupals nettsted vedlikeholdes av Acquia.

For å oppsummere, når du ser "Acquia Drupal", betyr det ikke at Acquia hevder myndighet over Drupal, eller at de har gitt en spesiell versjon av Drupal som du må bekymre deg for.


Legg igjen en kommentar