Hva du skal gjøre når Windows 10 ikke kan koble til et nettverk

Windows 10-datamaskiner, bærbare datamaskiner og nettbrett er mer enn i stand til å koble til Wi-Fi. Til tross for dette er det fortsatt overraskende vanlig at brukerne opplever feil og feil som forhindrer Windows 10 i å koble seg til et nettverk eller internett riktig.


Årsak til Windows 10 nettverksfeil

Caiaimage / Paul Bradbury / Getty Images

Når Windows 10 ikke kan koble til et nettverk, er årsaken vanligvis relatert til spesifikke enhetsdrivere som er i konflikt med den nåværende versjonen av operativsystemet eller maskinvaren. Disse enhetsdriverne kan være ødelagte eller utdaterte.

Andre årsaker til tilkoblingsproblemer med Wi-Fi-nettverk inkluderer feil innstillinger for Windows 10-apper og overveldede internettilgangspunkter.


Hvordan fikse Windows 10 nettverkstilkoblingsfeil

  1. Bekreft at det faktisk er et Windows 10-problem. Hvis du ikke kan koble Windows 10-datamaskinen eller nettbrettet til trådløs, må du sjekke om du kan koble noen av de andre enhetene dine til samme nettverk.

    Hvis internett ikke fungerer på alle enhetene dine, er tilkoblingsproblemet sannsynligvis relatert til Internett-leverandøren din og ikke Windows 10. 

  2. Start modemet og ruteren på nytt. Å utføre en omstart løser vanligvis de fleste nettverksforbindelsesproblemer. Koble modemet og ruteren fra stikkontakten, vent litt, koble modemet, vent litt, og koble deretter ruteren.

    Å starte modemet og ruteren på nytt kan også noen ganger øke hastigheten på internett hvis du opplever nedlastingshastigheter som er merkbart langsommere enn vanlig.

  3. Forsikre deg om at Wi-Fi er slått på. Windows 10-enheten din vil ikke koble til et nettverk hvis Wi-Fi er deaktivert. Du kan sjekke om Wi-Fi er slått på ved å åpne Windows 10 Action Center og klikke på Wi-Fi-flisen.

    For å komme til handlingssenteret, klikk på Påminnelser ikonet nederst til høyre på skjermen. Hvis Windows 10-enheten din har en berøringsskjerm, kan du åpne handlingssenteret ved å sveipe inn fra høyre side av skjermen med fingeren.

  4. Slå av flymodus. Flymodus deaktiverer Wi-Fi og Bluetooth når den er slått på. For å deaktivere det, trykk på flisen i Handlingssenteret.

  5. Flytt til samme rom som ruteren din. Vegger kan ofte blokkere Wi-Fi-signaler og gjøre det vanskelig, eller til og med umulig, for Windows 10 å koble til et nettverk.

    Koble til Wi-Fi-nettverket ditt, og flytt deg deretter bort fra ruteren mens du sjekker Wi-Fi-signalstyrkeikonet på oppgavelinjen. Å gjøre dette vil hjelpe deg å finne de beste og verste stedene for å koble til Wi-Fi i ditt område.

    Hvis du bor i en stor leilighet eller et hus, kan det være lurt å øke Wi-Fi-signalet ditt for å dekke hele plassen.

  6. Koble manuelt til et nettverk. Hvis Windows 10-enheten ikke kobles automatisk til et nettverk, kan du gjøre det manuelt. Åpne Start-menyen og klikk innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi > Vis tilgjengelige nettverk og deretter velge din fra listen over tilgjengelige tilkoblinger. Klikk deretter Koble.

  7. Start Windows 10-datamaskinen på nytt. Å starte en enhet på nytt kan ofte løse de fleste tekniske problemer, inkludert de som hindrer deg i å koble til et Wi-Fi-nettverk.

  8. Se etter Windows-oppdateringer. Disse oppdateringene kan løse problemer i tillegg til å laste ned de nyeste programvareversjonene og driverne som trengs for å kjøre alt effektivt.

    For å utføre en Windows 10-oppdatering, trenger du Internett-tilgang. Hvis du ikke kan koble til Wi-Fi-nettverket, bør du vurdere å bruke et offentlig Wi-Fi-tilgangspunkt uten nedlastingsbegrensninger eller på jobben eller til en venns hus.

    Hvis du bestemmer deg for å bruke offentlig Wi-Fi, må du sørge for å ta de riktige forholdsregler før du kobler til.

  9. Kjør feilsøkingsverktøyet for nettverk. Alle Windows 10-enheter har innebygde feilsøkingsprogrammer som kan skanne enheten din for problemer, fikse dem og tilby potensielle løsninger for problemer den oppdager.

    For å starte feilsøkingen, åpne Windows 10 Start-menyen og klikk på innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøk > Internett-tilkoblinger > Kjør feilsøkingsprogrammet.

  10. Åpne Microsoft Edge. Hvis du prøver å koble til et offentlig Wi-Fi-nettverk, må du kanskje godta vilkår for bruk eller registrere e-postadressen og navnet ditt først.

    Hvis noe slikt er nødvendig, vil enheten din vanligvis åpne en nettleser automatisk og laste den nødvendige websiden. Noen ganger skjer dette ikke automatisk, så du må starte Edge manuelt.

  11. Flytt til et mindre befolket sted. Mange offentlige Wi-Fi-hotspots, som for eksempel i matbaner og flyplasser, setter begrensninger på antall enheter som kan kobles til det. Hvis Windows 10 ikke kobler seg til et av disse nettverkene, kan du prøve å flytte til et roligere område med færre mennesker og prøve igjen.

  12. Oppdater nettverksadapterdriveren. Din nåværende nettverksadapterdriver kan være inkompatibel med maskinvaren eller operativsystemet, så nedlasting av en nyere kan løse tilkoblingsproblemene.

    Det er en god ide å koble til internett når du oppdaterer drivere, slik at du kan få de nyeste versjonene. Husk også å starte Windows 10-enheten på nytt etter at du har installert en driver.

    Hvis du er usikker på hvilken adapter du skal sjekke, kan du manuelt oppdatere driverne for hver av dem.

  13. Rull tilbake til forrige sjåfør. Hvis Windows 10-enheten slutter å koble til internett etter at du har utført en driveroppdatering, kan du reversere skaden ved å rulle tilbake til den forrige.

    Etter at du har rullet tilbake til forrige driver, start enheten på nytt.

  14. Deaktiver midlertidig den opprinnelige Windows 10-brannmuren. En brannmur er nødvendig for å beskytte Windows 10-enheten din, men det har vært kjent at teknologien forårsaker konflikter når du kobler til et nettverk.

    Etter at du har deaktivert brannmuren, kan du teste internettforbindelsen din ved å åpne en nettleser og besøke et trygt nettsted, for eksempel Web.com. Hvis ingenting skjer, kan du eksperimentere ved å deaktivere brannmurer i Domenenettverk og Privat nettverk innstillinger også. Sørg for å slå på alle brannmurer når du er ferdig med å teste.

    Det er utrolig viktig å holde brannmuren aktivert for å beskytte Windows 10-enheten. Å slå av brannmuren bør ikke være en permanent løsning. Hvis brannmuren forstyrrer internettforbindelsen din, kan det hende du må utføre en Windows-oppdatering.

  15. Hvis du bruker et tredjeparts brannmurprogram i tillegg til det innebygde Windows 10 Windows Defender-alternativet, bør du kunne slå det av innenfor programmets innstillinger. Mange tredjeparts antivirusprogramvarepakker inkluderer brannmurbeskyttelse. Det er verdt å deaktivere dem en etter en for å se om noen påvirker Windows 10-nettverksfunksjonaliteten.

  16. Sjekk om du har en målt forbindelse. Hvis Windows 10-enheten din har Internett-tilkobling, men ikke kan laste ned media eller utføre en Windows-oppdatering, kan det hende du har en måltilkobling.

    For å sjekke, klikk på innstillinger > Nettverk og Internett > Wi-Fi > navnet på nettverket som du er tilkoblet, og kontroller at Sett som målingstilkobling bryteren er Av.

  17. Glem Wi-Fi-nettverket og legg det til igjen. Noen ganger kan det være verdt å fjerne Wi-Fi-tilkoblingen som forårsaker problemer og deretter legge den til på nytt. Etter å ha fjernet nettverket, start Windows 10-datamaskinen på nytt og prøv å koble til nettverket igjen. Du trenger brukernavnet og passordet ditt.

    Kontroller at du skriver inn Wi-Fi-passordet ditt riktig. Du kan vise Wi-Fi-passordet du har skrevet ved å utføre et langt klikk på øyeikonet i passordtekstfeltet.

  18. Prøv å bruke Windows 10-kommandoprompter. Skriv inn i søkefeltet i oppgavelinjen Windows 10 Ledeteksten etterfulgt av Kjør som administrator og deretter Ja. Prøv hver av følgende kommandoprompter en om gangen, og trykk på Enter og sjekke internettforbindelsen din etter hver.

    • netsh winsock reset
    • netsh int ip reset
    • ipconfig / release
    • ipconfig / renew
    • ipconfig / flushdns
    • reg slett HKCRCLSID {988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} / va / f etterfulgt av netcfg -v -u dni_dne
  19. Utfør en tilbakestilling av Windows 10-nettverk. Hvis ingen av de ovennevnte løsningene fungerer, kan en tilbakestilling av Windows 10-nettverk løse tilkoblingsproblemene dine. Åpne innstillinger > Nettverk og Internett og bla ned til bunnen av vinduet og klikk på Nettverks tilbakestilling. Du får en advarsel om at en tilbakestilling av Windows 10-nettverk vil fjerne og installere alle nettverkskortene dine og tilbakestille forskjellige nettverksrelaterte innstillinger til standardinnstillingene. Når du er klar, klikker du på Tilbakestill nå. Tilbakestillingen begynner og Windows 10-enheten din skal starte på nytt.


Legg igjen en kommentar