WhatsApp-kvitteringer: Flått som forråder deg

WhatsApp er en populær direktemeldingsapp med en rekke funksjoner inkludert lesekvitteringer. Lesekvitteringer lar brukerne vite om og når en melding mottas og leses. Noen brukere er ikke fans av denne funksjonen. De føler seg presset til å svare umiddelbart hvis avsenderen vet at de har åpnet og lest en melding. Hvis du foretrekker å ikke ha lest kvitteringer, er det enkelt å deaktivere denne funksjonen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder WhatsApp for iPhone og Android.


Hvordan WhatsApp-kvitteringer ser ut

WhatsApp-kvitteringer ser ut som hakemerker. Når du sender en melding, vises en grå hake ved siden av tidsstempelet. To hakemerker vises ved levering til mottakeren.

Når mottakeren leser den, vises to blå hakemerker. I en gruppechat blir begge hakemerkene blå etter at hver deltaker i gruppechatten åpner meldingen.

Hvis du ikke ser to blå hake ved siden av en melding du har sendt, har ikke mottakeren åpnet den, en av dere har deaktivert lesekvitteringer, mottakeren blokkerte deg, eller en av dere har forbindelsesproblemer.


Slik deaktiverer du lesemottak

Lesekvitteringer er en toveis gate. Hvis du deaktiverer lesekvitteringer, vil du ikke kunne fortelle når andre har lest din.

Det er ingen måte å deaktivere lesekvitteringer for gruppechatter eller spille kvitteringer for talemeldinger på Android eller iOS.

Deaktiver lesemottak i WhatsApp for iPhone

Du kan deaktivere lesekvitteringer på iPhone i noen få trinn, som slår av funksjonen for alle en-til-en-samtaler.

  1. Åpne WhatsApp.

  2. Plukke ut innstillinger fra bunnmenyen.

  3. Plukke ut Konto.

  4. Plukke ut Privatliv.

  5. slå av Les kvitteringer for å deaktivere funksjonen.

Deaktiver lesemottak i WhatsApp for Android

Å slå av denne funksjonen på Android ligner på iOS og like enkelt.

  1. Åpne WhatsApp og velg Flere alternativer (tre vertikale prikker).

  2. Plukke ut innstillinger > Konto > Privatliv.

  3. slå av Les kvitteringer.


WhatsApp-meldingsinfoskjermen

For mer detaljert informasjon, WhatsApp Melding Info vises når meldingen ble levert, lest eller spilt av mottakeren.

For å se Melding Info skjerm på WhatsApp for iPhone, åpne en chat med en kontakt eller gruppe og sveip fra høyre til venstre.

For å se Melding Info skjerm på WhatsApp for Android, åpne en chat med en kontakt eller gruppe, trykk og hold på den sendte meldingen, trykk på den trepunkte menyen og deretter info.

Legg igjen en kommentar