Hva du skal gjøre når din e-post på iPhone ikke fungerer

Din iPhone er din livsline for kommunikasjon til verden, og det er det som gjør det så frustrerende når iPhone-e-posten din ikke fungerer. Det er enda mer frustrerende hvis du trenger å få e-post for jobben din.

Poenget er at, enten det er via tekst, sosiale medier eller e-post, når du har en iPhone, trenger du den for å hjelpe deg med å holde deg i kontakt fra nesten hvor som helst.


Hvordan fikse iPhone-e-post som ikke fungerer

Det er mange problemer som kan føre til at iPhone-e-posten din ikke fungerer som den skal. Hvis du er i denne situasjonen, har vi ti tips som kan løse de fleste iPhone-e-postproblemer. Les videre for å lære om hver enkelt.

 Miguel Co © Web

  1. Kontroller iPhone-nettverkstilkoblingen. Din iPhone kan ikke få en e-post hvis den ikke er koblet til internett. Du må være koblet til et mobilnettverk som et 4G LTE-nettverk gjennom telefonselskapet eller et Wi-Fi-nettverk for å få tilgang til e-post.

    For å koble til et mobilnettverk, trykk på innstillinger > Cellular > og flytt Mobildata skyveknappen til off / white og deretter tilbake til on / green.

    Hvis du trenger hjelp til å koble til Wi-Fi, kan du lese Slik kobler du iPod touch eller iPhone til Wi-Fi. Hvis du ikke ser Wi-Fi i det hele tatt, og tror du burde det, kan du lese Wi-Fi Grayed Out på iPhone? Slik løser du det.

    Det er også smart å sørge for at flymodus ikke er aktivert på iPhone. Det kan blokkere forbindelser til mobil- og Wi-Fi-nettverk. Lær mer om flymodus.

  2. Sjekk e-post brukernavn og passord. Hvis e-postmeldingen din ikke sendes eller lastes ned, kan det være at det er et problem med brukernavnet og / eller passordet for den e-postkontoen. I den situasjonen er det mest sannsynlig at du får et popup-vindu som ber deg om å skrive inn brukernavnet eller passordet ditt igjen.

    Hvis du ikke får popup-vinduet, kan det være lurt å fjerne e-postkontoen fra telefonen og sette den opp igjen. Ta en titt på delen om hvordan du gjør det senere i denne artikkelen.

  3. Avslutt og start Mail-appen på nytt. En rask måte å fikse en app som ikke fungerer som forventet, er å avslutte og starte den på nytt. Dette kan løse noen problemer som gjør at Mail ikke fungerer. Når Mail-appen er lukket, trykker du på Post app igjen for å starte den på nytt.

  4. Sjekk e-postinnstillingene. E-postkontoer på iPhone kan settes til å sjekke e-post etter en tidsplan (for eksempel hvert 30. minutt) eller for å få e-post presset til enheten så snart den kommer. Innstillingene du velger påvirker hvordan e-posten din kommer til telefonen.

  5. Start iPhone på nytt. Hvis Internett-tilkoblingen din er god, innstillingene dine er fine, og du har startet Mail-appen på nytt, er ditt neste trinn et vanlig iPhone-feilsøkingstiltak: å starte telefonen på nytt. Tro det eller ei, omstart av en iPhone kan løse mange problemer. Noen ganger trenger telefonen bare en ny start. 

  6. Oppdater iOS. Et annet viktig feilsøkingstrinn er å sørge for at du har den nyeste versjonen av iOS. Oppdaterte versjoner av iOS leverer feilrettinger og forbedringer av funksjonene. Det er mulig at problemene med e-posten din er resultatet av en feil som er løst med den siste iOS-oppdateringen, eller at e-postleverandøren din har endret noen innstillinger, og bare den nyeste iOS-versjonen fungerer med endringen. Du kan oppdatere iOS ved hjelp av iTunes eller oppdatere uten iTunes.

  7. Slett og sett opp e-postkonto igjen. Hvis ingen av disse trinnene har hjulpet, og du fortsatt har iPhone-e-postproblemer, kan det hende det ikke er noe galt med telefonen din. I stedet kan problemet være innstillingene du bruker. Hvis du skrev inn feil serveradresse, brukernavn eller passord da du konfigurerte kontoen på telefonen, vil du ikke kunne få e-post. Hvis det er tilfelle, begynn med å slette den plagsomme e-postkontoen. 

    Når e-postkontoen er slettet, dobbeltsjekker du alle innstillingene du bør bruke for å få tilgang til denne kontoen. Gå deretter gjennom prosessen med å legge til en e-postkonto til iPhone igjen. 

  8. Kontakt e-postleverandøren din for support. Hvis e-postadressen din fremdeles ikke fungerer, er det på tide å få direkte teknisk støtte for e-postproblemene dine. Et godt første skritt er å sjekke med e-postleverandøren din (Google for Gmail, Yahoo for Yahoo Mail, etc.). Hver e-postleverandør har forskjellige måter å gi støtte på, men det er lurt å logge inn på e-postkontoen din på nettet og deretter se etter lenker som hjelp eller støtte. 

  9. Få hjelp direkte fra Apple. Hvis e-postleverandøren ikke kan hjelpe, kan du ha et problem som er større eller mer komplekst enn du kan løse. I så fall er det sannsynligvis best å ta iPhone - og all informasjonen om e-postkontoen - til nærmeste Apple Store for teknisk støtte (du kan også ringe Apple for support). Apple Stores er imidlertid travle steder, så sørg for å avtale en time før du drar ut for å sikre at du får hjelp.

  10. Hvis det er en arbeidskonto, ta kontakt med IT-avdelingen. Hvis du prøver å sjekke en jobb-e-postkonto, kan det være at problemet ikke ligger i din iPhone i det hele tatt. Problemet kan ligge på e-postserveren du prøver å få e-post fra.

    Et midlertidig problem med den serveren eller en konfigurasjonsendring som du ikke er klar over, kan blokkere tilgangen til iPhone. Hvis kontoen som ikke fungerer, blir levert av jobben din, kan du kontakte bedriftens IT-avdeling og se om de kan hjelpe deg med å løse problemet.


Legg igjen en kommentar