Hva du skal gjøre når Gmail ikke synkroniseres

Hvis Gmail støter på problemer med å synkronisere mobilappen med Gmail-kontoen din, kan det hende du ikke kan utføre grunnleggende e-postfunksjoner, sende og motta e-post, og åpne eller lese nye e-poster. Synkroniseringsproblemer kan også føre til at apper kjører sakte. For å få ting til å fungere som de skal, synkroniser Gmail-kontoen din på nytt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder mobile enheter som kjører Android 10, 9.0, 8.1 eller 8.0, og Apple-enheter som kjører iOS 13, iOS 12, iOS 11 eller iPadOS 13.


Årsaker til at Gmail ikke synkroniseres

En mobilapp kan slutte å synkronisere når en anomali i dataoverføring genererer en feil bak kulissene som hindrer at appen fungerer til feilen tømmes. Hvis feilen ikke kan tømmes automatisk, ser det ut til å henge og fungerer ikke som forventet.

De fleste overføringsfeil kilder til enten uventede feil i nettverkstilkobling eller tidsavbrudd relatert til sending eller mottak av store databiter.

 Erikona / Getty Images


Slik løser du Android Gmail Not Syncing

Den vanligste årsaken til synkroniseringsproblemer med Gmail er mellom hovedkontoen og Android-appen.

Følg disse trinnene for å synkronisere Gmail med Android-enheten din:

  1. Utfør en manuell synkronisering. Åpne Gmail-appen og sveip fra toppen av skjermen til bunnen.

    Manuell synkronisering av Gmail er praktisk hvis du bare sjekker det med jevne mellomrom på en enkelt enhet.

  2. Aktiver automatisk synkronisering. Hvis du foretrekker å ikke synkronisere manuelt, kan du automatisere dette i innstillingene. Åpne Gmail app, trykk meny (tre-bar ikonet), og trykk deretter på innstillinger. Trykk på kontonavnet ditt. I Databruk delen, velg Synkroniser Gmail avkrysningsruten.

  3. Forsikre deg om at enheten er online. Bekreft at enheten er koblet til et Wi-Fi eller at mobildata er slått på for å synkronisere Gmail-appen.

    Deaktiver flymodus hvis den er slått på. Flymodus slår av internett- og datatilkoblinger og forhindrer at Gmail synkroniseres med mobile enheter.

  4. Sjekk passordet ditt: Gå til mail.google.com og logg inn. Hvis du får en passordfeil, kan det være grunnen til at appen ikke synkroniseres ordentlig. Endre passordet på begge enhetene.

  5. Oppdater appen: Nedlasting av den nyeste versjonen av Gmail-appen kan løse problemer med Gmail-synkronisering. Besøk Play Store; hvis du ser Oppdater trykk på den ved siden av Gmail. Hvis du ser Åpne, betyr det at du kjører den nyeste versjonen.

  6. Fjern Gmail-appdata og lagrede Gmail-filer. Rengjøring av lagring kan fikse feil med apper.

    Åpne innstillinger app. Tap Apper og varsler eller på eldre versjoner av Android, trykk på Apps. Trykk på Gmail app. Tap Lagring og hurtigbuffer > Klar lagring, bekreft deretter handlingen.

    Gå til på Samsung-enheter innstillinger > Apps > Gmail > Tillatelser > Lagring. Trykk deretter på Slett data og bekreft ditt valg.

    Å slette appdata bør ikke slette e-post eller annet innhold fra en Gmail-konto, bare fra den lokale enheten. Imidlertid, hvis du har viktige e-poster på den enheten, må du sikkerhetskopiere den.

  7. Start Android-enheten på nytt. Noen ganger er en omstart alt som trengs for å få en smarttelefon eller et nettbrett til å fungere ordentlig.


Hvordan fikse iOS eller iPadOS Gmail ikke synkronisering

Synkroniseringsproblemer med den offisielle Gmail-applikasjonen på iOS eller iPadOS eller med Gmail i Mail-appen er litt forskjellige. Selv om noen av de samme feilsøkingstrinnene for Android gjelder, er noen rettelser spesifikke for Apple-enheter.

  1. Forsikre deg om at IMAP er aktivert. IMAP er teknologien Gmail bruker for å sende e-post fra sin e-postserver til enheten. Den skal være aktivert som standard, men hvis det av en eller annen grunn endres, aktiver det på nytt.

  2. Sjekk push-innstillingene dine. Hvis Gmail-kontoen din i iOS Mail er satt til å synkroniseres manuelt, vil appen bare hente nye e-postmeldinger når du bruker den, noe som kan redusere sakene. Åpen innstillinger. Tap Passord og kontoer > Hent nye data > Gmail og velg Fetch.

  3. Forsikre deg om at enheten er online. Kontroller at mobildata er slått på eller at enheten er koblet til et Wi-Fi.

  4. Sjekk om appen trenger en oppdatering. Noen ganger forstyrrer en ventende appoppdatering datasynkronisering.

  5. Start iPhone på nytt. Å starte iPhone på nytt kan løse dette og mange andre problemer.

  6. Installer Gmail-appen på nytt. Slett Gmail-appen fra iOS-enheten din. Gå deretter til iOS App Store, søk etter Gmail, og installer appen på nytt.

  7. Slett kontoen din. Noen ganger må du bare starte på nytt ved å slette kontoen din og sette den opp igjen. Gå til innstillinger > Passord og kontoer og trykk på Gmail-kontoen din. Trykk på Slett konto og bekreft ved å trykke på Slett konto en gang til. Slette kontoen din sletter ikke eksterne data; det tømmer bare alt på iPhone eller iPad.


Legg igjen en kommentar