Kan du bruke AirPlay på Windows?

Apples AirPlay streamer media fra Mac-er eller iOS-enheter til andre enheter som trådløse høyttalere og HDTV-er. Du kan bruke AirPlay på Windows hvis du har minst to AirPlay-kompatible enheter på samme Wi-Fi-nettverk. For å bruke noen avanserte Airplay-funksjoner, må du laste ned ekstra programvare.

Denne artikkelen refererer til flere ikke-native programmer. Sjekk individuelle programvarekrav for å sikre at de er kompatible med din versjon av Windows.

AirPlay-streaming fra iTunes på Windows

Grunnleggende AirPlay-lydstrømming er innebygd i Windows-versjonen av iTunes. Bare installer iTunes på PCen din og koble til Wi-Fi-nettverket som er vert for enhetene, så er du klar til å sende musikk fra datamaskinen din til kompatible lydenheter.

Web / Nusha Ashjaee 

Stream alle medier over AirPlay på Windows

Ikke-lydstrømming via AirPlay krever en Mac. Du kan streame media fra praktisk talt alle programmer, inkludert de som ikke støtter AirPlay, siden funksjonene er en del av macOS-operativsystemet. Hvis du for eksempel kjører desktopversjonen av en musikkapp som ikke støtter AirPlay, kan du bruke macOS til å sende musikk til de trådløse høyttalerne.

Denne metoden fungerer ikke for PC-brukere fordi AirPlay på Windows bare eksisterer som en del av iTunes, atskilt fra operativsystemet. Et par programmer kan hjelpe:

  • TuneBlade er gratis å bruke på open source-operativsystemer, men det er tilgjengelig for kjøp for Windows.
  • Airfoil for Windows tilbyr en gratis prøveversjon du kan bruke før du bestemmer deg for å oppgradere til den fullstendige, betalte utgaven.

 Web

AirPlay speiling på Windows med ekstra programvare

AirPlay Mirroring lar deg vise hva som helst på Mac eller iOS-enhetens skjerm på en HDTV ved hjelp av Apple TV. Denne metoden er en annen funksjon på OS-nivå som ikke er tilgjengelig som en del av Windows, men du kan legge den til med disse programmene:

  • AirMyPC lar deg bruke AirPlay til å speile til en Apple TV eller Chromecast. Tilleggsprogramvare for Windows lar deg bruke den speilvendte skjermen som en virtuell tavle.
  • AirParrot muliggjør speiling til Apple TV og Chromecast. Det lar deg også speile ett program til Apple TV mens du viser noe annet på PC-en, noe som ikke er mulig på Mac-maskiner.
  • AirServer er et kraftig verktøy designet for lærere som lar en PC motta video via AirPlay. Den leveres med en gratis prøveperiode.
  • X-Mirage støtter AirPlay Mirroring til hvilken som helst Mac eller PC og gir muligheten til å spille inn hva som er på skjermen, så vel som lyd. Det lar deg også speile mer enn én enhet om gangen på samme skjerm. Den er ikke kompatibel med Apple TV. 

 Web

AirPlay-mottaker på Windows

En annen Mac-eneste funksjon i AirPlay er at datamaskiner kan motta AirPlay-strømmer fra andre enheter, så Mac-maskiner som kjører nyere versjoner av macOS, kan egentlig fungere som en Apple TV. Noen få frittstående programmer vil gi Windows-PC-en din samme mulighet:

  • AirPlay Client for Windows Media Center er et gratis program som krever Bonjour, som kommer som en del av iTunes på Windows.
  • LonelyScreen er et gratis program som støtter både mottak og opptak av innhold via AirPlay.
  • Shairport4w er et open source-prosjekt tilgjengelig som gratis nedlasting.

 Web