Slik bruker du Google assistent med Google Maps

Google Maps er Googles flaggskipskart og navigasjonsapp. Google Assistant er en virtuell assistent innebygd i Android og er også tilgjengelig på iOS. Begge er nyttige hver for seg, men integrasjonen av Google Assistant i Google Maps gjør navigering enklere og tryggere og låser opp flere funksjoner. Slik bruker du talekommandoer for Google Maps for å komme deg raskt dit du vil.


Hvordan Google Assistant fungerer i Google Maps

Google Assistant erstatter de grunnleggende talekommandoer som Google Maps opprinnelig stolte på. Denne integrasjonen betyr at du fullt ut kan kontrollere Google Maps-appen ved å si "Ok Google", etterfulgt av en kommando. Det betyr også at du kan få tilgang til massevis av Google Assistant-funksjoner uten å forlate Google Maps-appen.

Slik bruker du Google Assistant i Google Maps:

  1. Åpne Google Maps app og start navigasjonen som du pleier å gjøre.

  2. Si Okei Google.

    Når du ser ikonet med fire prikker vises nederst på Google Maps-skjermen, lytter Google Assistant.

  3. Still Google Assistant et spørsmål som finn gass, eller be den utføre en funksjon som tekst mamma.

    Si ring or tekst, etterfulgt av navnet på en person i kontaktlisten, for å starte en telefonsamtale eller tekstmelding. Si spille, etterfulgt av en sang, et album eller en musikksjanger, for å spille musikk uten å forlate Google Maps-appen. Det er mange andre kommandoer å prøve.

Google Assistant utfører kommandoen din uten å forlate Google Maps eller forstyrre navigasjonen. Du kan utstede flere kommandoer ved å aktivere Google Assistant igjen, eller fortsette med ruten din.


Hvorfor bruke Google Maps talekommandoer?

Integrering av Google Assistant med Google Maps gir en bedre, mer robust, håndfri opplevelse når du bruker navigasjonsfunksjonen på kompatible mobile enheter.

Integrasjonen lar deg få tilgang til Google Assistant uten å forlate navigasjonsskjermen. Du kan også utføre oppgaver mens navigasjonsskjermen for Google Maps forblir på plass.

I noen tilfeller ber Google Assistant om å utføre en oppgave, at Google Maps-appen krymper ned til et bilde i bildet (PIP) miniatyrstørrelse, mens den forespurte informasjonen eller appen ser ut til å ta over. Å returnere Google Maps til full størrelse i disse situasjonene er et enkelt spørsmål om å trykke på miniatyrbildet eller be Google Assistant om gjenoppta navigasjonen.


Hva kan Google Assistant gjøre i Google Maps?

Google Assistant kan utføre en hvilken som helst funksjon i Google Maps som normalt krever at du tar øynene av veien og trykker på skjermen. Dette inkluderer grunnleggende kommandoer som å dempe taleveiledning, endre en rute, endre destinasjonen din, finne beregnet ankomsttid og se etter trafikk.

I tillegg til å kontrollere navigasjonsfunksjonene, kan Google Assistant også utføre en rekke funksjoner som vanligvis krever at du forlater Google Maps. Noen av funksjonene som Google Assistant kan utføre uten å forlate navigasjonsskjermen inkluderer:

  • Ring og send tekstmeldinger.
  • Finn bensinstasjoner, restauranter og andre interessante steder.
  • Rapport om værforhold.
  • Spille musikk.
  • Få tilgang til kalenderen din for å gi informasjon om møter og avtaler.

Hvordan bruke Google Assistant til å spille musikk i Google Maps

En nyttig funksjon som Google Assistant-integrering gir til Google Maps, er muligheten til å spille og kontrollere musikk under navigering. Dette lar deg be om en sjanger, sang, album eller artist mens du kjører uten å gå ut av Google Maps.

Slik fungerer det:

  1. Åpen Google Maps og start navigasjonen som vanlig.

  2. Si Okei Google for å aktivere Google Assistant.

  3. Si spille, etterfulgt av en musikksjanger, sang, album eller artist. For eksempel si spille litt jazz for å generere en jazz-spilleliste automatisk.

  4. Musikkappen som er angitt som standard starter uten å forstyrre Google Maps. Hvis du ser på statuslinjen øverst på skjermen, ser du tjenestens ikon.

  5. Bruk Google Assistant til å stoppe eller stoppe musikken, eller sveip ned på statuslinjen for å få tilgang til minispilleren.

  6. Hvis du trykker på minispilleren, starter musikkappen med Google Maps i et lite vindu i hjørnet av skjermen. Trykk på det lille Google Maps-vinduet for å returnere det til full størrelse.


Andre talekommandoer du kan prøve i Google Maps med Google Assistant

Google Assistant-integrasjon med Google Maps lar deg bruke talekommandoer til å lage en rute og endre den underveis. Dette erstatter og forbedrer de grunnleggende talekommandoer som Google Maps-appen alltid var i stand til å godta.

Her er noen andre navigasjonstemmerkommandoer som fungerer i Google Maps:

  • Demp stemmeveiledning: Demper stemmeassistanse.
  • Demp stemmeveiledning: Gjenopptar sving for sving stemmeassistanse.
  • Vis trafikk: Avdekker eventuelle trafikkproblemer på ruten din.
  • Vis satellitt: Erstatter den grunnleggende kartvisningen med et satellittbilde.
  • Naviger (destinasjon): Genererer en rute til hvilken destinasjon du ber om.

Si navigere hjem for å få veibeskrivelse til huset ditt, eller si navnet på en bedrift. Denne kommandoen fungerer også utenfor Google Maps, i så fall starter den Google Maps og oppretter en rute.

  • Vis ruteoversikt: Zoomer ut rutekartet slik at du kan se hele ruten.
  • Vis alternative ruter: Tilbyr alternative måter å komme til destinasjonen på.
  • Hva er min beregnede ankomsttid (ETA): Angir en beregnet tid når du kommer til destinasjonen.
  • Unngå (bompenger / motorveier / ferger): Endre ruten for å unngå bomveier, motorveier eller ferger.
  • aktiver (bompenger / motorveier / ferger): Endre ruten for å tillate bomveier, motorveier eller ferger.

I tillegg til grunnleggende navigasjonskommandoer, svarer Google Assistant på en rekke andre kommandoer i Google Maps. I de fleste tilfeller kan den svare på spørsmål og utføre tilknyttede oppgaver mens navigasjonen forblir i full skjerm.

Her er andre Google Assistant-talekommandoer du kan prøve i Google Maps:

  • Anrop (navn): Ringer til noen i kontaktlisten din.
  • Send en tekst til (navn): Starter en tekstmelding til noen i kontaktlisten din.
  • Hvordan er været: Gir et sammendrag av det lokale været.
  • Hvordan er været i (plassering): Gir et sammendrag av været på et annet sted.
  • Spille (musikk): Spiller av en sjanger, artist, album eller sang du ønsker.
  • Hva er nærmest (interessepunkt): Oppgir nærmeste sted som passer forespørselen din. For eksempel, Hva er det nærmeste hotellet tilbyr hotellet som er nærmest deg.
  • Når er mitt neste møte: Åpner kalenderen din og gir tidspunktet for neste planlagte møte.

Hvorfor integrere Google Assistant med Google Maps når Android Auto allerede eksisterer?

Google Assistant-integrasjon med Google Maps dupliserer noe av funksjonaliteten til Android Auto. Likevel er begge nyttige for forskjellige mennesker i forskjellige situasjoner.

Android Auto er et fjernet brukergrensesnitt som er designet for å være tryggere å bruke i biler. Den har større tekst, større knapper og leveres med integrerte stemmekontroller. Den kan også integreres direkte med biler og lastebiler som har innebygd Android Auto-støtte.

Google Maps er designet for mer generell bruk. Den kan brukes til å navigere i en bil, og den er også nyttig for å navigere til fots, med buss og bruke andre transportmidler.

Mens Google Maps kan være nyttig uansett om du kjører bil, er Android Auto designet fra grunnen av for bruk i biler. Android Auto er egnet for lange turer og er spesielt nyttig hvis bilen din støtter Android Auto-integrering.

Google Maps med Google Assistant er bedre hvis du er mye inn og ut av bilen, ikke kjører, eller foretrekker å ikke starte en egen app for å bruke telefonen mens du er på farten. Google Maps er også tilgjengelig på ikke-Android-plattformer, mens Android Auto bare fungerer på Android-enheter.


Legg igjen en kommentar