FXB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med FXB-filtypen er en FX Bank-fil som brukes med VST-kompatibel (Virtual Studio Technology) programvare for å lagre forhåndsinnstillinger, ofte kalt patcher.

FXB-filen inneholder en bank eller gruppe med forhåndsinnstillinger som kan lastes inn i et VST-plugin.

Enkelt forhåndsinnstilte filer lagres som .FXP (FX forhåndsinnstilte) filer.


Hvordan åpne en FXB-fil

FXB-filer er pluginspesifikke, så en FXB-fil som er laget for ett plugin, fungerer bare i det pluginet, og en annen åpnes i sin egen plugin. Du bør vite hvilket plugin forhåndsinnstillingen er for før du bestemmer deg for hvordan du skal åpne den.

Steinberg Cubase er et program som støtter FXB-filer. Programvaren er ikke gratis, men det er en 30-dagers prøveversjon du kan laste ned for Windows og Mac. Et annet program fra Steinberg, kalt HALion, kan også åpne FXB-filer.

Siden Cubase v4.0 har VST forhåndsinnstilte filer (.VSTPRESET) erstattet FXB- og FXP-formatene, men du kan fortsatt åpne dem gjennom den tidligere VST-plugin-mappen. Velg SoundFrame -knappen, og velg deretter FXB / FXP for å laste inn FXB- eller FXP-filen.

Ableton Live, Cantabile Lite, Acoustica Mixcraft og IrfanView kan også åpne FXB-filer.

Hvis filen din absolutt er en FXB-fil, men ingen av programmene nevnt ovenfor åpner den, er det veldig sannsynlig at det ikke er en FX Bank-fil. Prøv å åpne filen med en friteksteditor for å inspisere overskriften til tekstdokumentet. Du kan finne nyttig informasjon om formatet der.

I et slags motsatt problem kan du oppdage at du har mer enn ett program installert som åpner FXB-filer, men det som er konfigurert til å åpne dem som standard, er ikke det du vil bruke. Heldigvis er dette enkelt å endre - se hvordan du endrer filassosiasjoner i Windows for å få hjelp til å gjøre det.


Hvordan konvertere en FXB-fil

De fleste filer kan konverteres til et nytt format ved hjelp av en gratis filkonverterer, men FXB-filer er et unntak. Vi har i det minste ikke funnet et dedikert konverteringsverktøy av noe slag som støtter disse filene.

Imidlertid er noe du kan prøve, som vi ikke har så mye informasjon om, Wusik VM. Den skal kunne trekke ut forhåndsinnstilte filer ut av en FX Bank-fil, og konvertere i hovedsak FXB til FXP.

Du kan også bruke Steinberg Cubase til å konvertere en FXB-fil til det nyere VSTPRESET-formatet ved hjelp av Konverter programliste til VST forhåndsinnstillinger alternativ. Den nye filen lagres i programmets VST 3 forhåndsinnstilte mappe.

Det er sannsynlig at de andre programmene som er oppført ovenfor, også har en eller annen måte å lagre FXB-filen i et nytt format, kanskje til og med noe annet enn .VSTPRESET. Bare åpne filen i det programmet, og hvis det støttes, velg hva som helst Eksport or Lagre som alternativet som forhåpentligvis er tilgjengelig (vanligvis funnet i filet menyen) for å lagre FXB-filen i et annet filformat.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Den mest sannsynlige grunnen til at du ikke kan åpne en FXB-fil på dette tidspunktet, etter å ha prøvd FXB-åpnerne ovenfor, er at du ikke egentlig har en FXB-fil. Det som sannsynligvis skjer, er at du rett og slett feilleser filtypen og blander den sammen med en som ser like ut.

For eksempel bruker Autodesk FBX Interchange-formatet .FBX-filtypen som ser veldig ut som FXB, men de er faktisk ikke relaterte og kan ikke åpnes med de samme programmene. Hvis du virkelig har en FBX-fil, kan du ikke bruke programmene som er nevnt på denne siden til å åpne eller redigere den, men bør i stedet bruke et Autodesk-program.

Noen andre filtyper som du kan forvirre for en FXB-fil, kan omfatte FXG (Flash XML Graphics eller FX Graph), EFX, FDX, XBM og FOB.


Legg igjen en kommentar