Hvordan konvertere HEIC til JPG på Mac

HEIC (High Efficiency Image Container) er et bildeformat som ofte brukes til å lagre bilder tatt på smarttelefoner. Mange enhetsprodusenter, inkludert Apple, Samsung og Google, har brukt HEIC de siste årene, da det er en effektiv måte å lagre fotofiler på uten å miste for mye data.

Imidlertid er HEIC fortsatt relativt nytt, og nyter derfor ikke det samme nivået av bred støtte som det eldre JPG-formatet (aka JPEG). Dette kan føre til problemer når du prøver å laste opp og HEIC-filer til bestemte nettsteder og apper. Heldigvis er det relativt enkelt å konvertere en HEIC-fil til JPG. Her er noen alternativer.

Denne guiden inneholder detaljer om konvertering av HEIC-filer til JPG via macOS og Internett.


Hvordan konvertere HEIC til JPG på en Mac

Det er enkelt å konvertere HEIC til JPEG når du bruker Preview i Mac. Det tar bare noen få trinn, så vil bildefilen din være i et mer gjenkjennelig format.

  1. Finn filen du vil konvertere og dobbeltklikk det for å åpne Forhåndsvisning.

  2. I forhåndsvisning klikker du Fil> Eksporter.

  3. Klikk på for å konvertere bildet til JPG dannet og klikk deretter JPEG.

  4. Juster Kvalitet skyveknappen for å eksportere en større eller mindre fil.

    Sjekk Filstørrelse under glidebryteren.

  5. Klikk Spar å eksportere filen.


Hvordan konvertere HEIC til JPG ved hjelp av Squoosh i en nettleser

Googles Sqoosh-programvare er flott for konvertering og komprimering av filer via en nettleser. Slik bruker du den til å konvertere en HEIC-fil til JPG.

  1. I nettleseren din navigerer du til https://squoosh.app/.

  2. Deretter finner du HEIC-filen du vil konvertere til JPG. Dra og slipp den på Squoosh-nettsiden for å laste den opp til appen.

  3. Du vil se HEIC-bildelastet ditt i Squoosh-appen.

  4. Som standard er bildet satt til å bruke MozJPEG for filkomprimering. Dette vil automatisk konvertere bildet ditt til JPG ved eksport.

  5. For å lagre HEIC-bildet som en JPG-fil, justerer du Kvalitet skyveknappen etter behov, og klikk deretter på last ned pil nederst til venstre.

  6. Lagre JPG-bildet ditt på enheten.


Legg igjen en kommentar