Er Twitter nede … eller er det bare deg?

Når det oppstår store nettbrudd tweeter folk om det på Twitter. Men hvis Twitter er nede og utilgjengelig, kan du ikke tweet.

Noen ganger er det ikke Twitter sin feil. Slik feilsøker du Twitter for å finne ut om problemet er med Twitter, internettforbindelsen, enheten din, nettleseren din, appen din eller Twitter-kontoen din.

 1. Sjekk Twitter-status. Sjekk Twitters statusside for å se om noe har skjedd med den sosiale medieplattformen. Hvis du ser en melding som "tjenesteforstyrrelser" med nylig, er det tydeligvis et problem med Twitter selv.

  En "All System Operational" -melding kan indikere at problemet ditt ligger andre steder, eller at Twitter ennå ikke har erkjent at det er et problem.

 2. Prøv å få tilgang til Twitter på en annen måte. Vanligvis får de fleste tilgang til Twitter fra en app eller fra en nettleser. Hvis en av disse metodene ikke fungerer, kan du prøve en annen.

  • Få tilgang til Twitter fra nettleseren din: Gå til https://www.twitter.com. På Windows og macOS-enheter bør dette vise deg hele Twitter-nettstedet. På Android-, iPhone- og iPad-enheter blir du sannsynligvis automatisk omdirigert til en mobilversjon av nettstedet.
  • Få tilgang til mobilversjonen av Twitter: Hvis du fremdeles ikke får tilgang til Twitter, kan du prøve å åpne mobilversjonen av Twitter på https://mobile.twitter.com. Denne versjonen kalles også Twitter Lite, siden den bruker mindre data og støtter Twitter-tilgang når du har en langsom eller intermitterende nettverkstilkobling.
  • Offisiell Twitter-app: Installer og logg på den offisielle Twitter-appen for enheten din. Twitter tilbyr apper for Android-, iPhone- og iPad- og Windows 10-systemer. Den offisielle Twitter-appen gir deg tilgang til Twitter uten noen av de begrensningene som noen ganger finnes i tredjeparts Twitter-apper.

  Du kan også motta og sende tweets via SMS fra en mobiltelefon. For å gjøre dette må du først slå opp operatørens kortkode, og deretter skrive ordet START til kortkoden. I USA er dette for eksempel 40404. Du vil sende en tekstmelding START til 40404. For mer informasjon, se Om SMS-kommandoer på Twitter i brukerstøtten for Twitter.


 3. Start enheten på nytt

  Hvis du fortsatt ikke får tilgang til Twitter, vil du kanskje slå enheten av og deretter på igjen. En omstart løser noen ganger tilkoblings- og applikasjonsproblemer.

 4. Se etter filtrering

  Flere typer verktøy blokkerer tilgangen til sosiale medier, og det er noen få ting du kan se på for å se om det er problemet med Twitter som ikke fungerer.

  Forbindelsen din til sosiale nettverk kan være blokkert av nettverks- eller ruteren. For eksempel kan OpenDNS-tjenesten konfigureres til å blokkere tilgangen til sosiale nettverkssider.

  • Prøv et annet sosialt medieside som Facebook eller Instagram: Hvis du får tilgang til de fleste nettsteder, men ikke sosiale medier, fra en nettleser, kan det hende at problemet ikke er med Facebook eller Twitter, men i stedet en slags begrensning som forhindrer tilgang til sosiale medier.
  • Innstillinger for innholdsblokkering: Hvis du bruker en innholdsblokkering i nettleseren din, som AdBlock Plus, Disconnect eller Ghostery, kan du gå gjennom og endre innstillingene for å gi tilgang til Twitter.com.
  • Brannmur- og Wi-Fi-innstillinger: Sosiale mediesider kan bli blokkert av en nettverksenhetskonfigurasjon, for eksempel et Wi-Fi-tilgangspunkt eller brannmur. Logg på Wi-Fi-tilgangspunktet, ruteren eller brannmuren for å se gjennom filtreringsinnstillingene. Ulike rutere har forskjellige kontroller, men du bør se etter filtreringsalternativer eller foreldrekontrollinnstillinger for enheten din.

 5. Sjekk nettverkstilkoblingene

  Sjekk at du er koblet til et nettverk ved å åpne en nettleser til et annet stort nettsted, for eksempel Google. Hvis du heller ikke kan koble til andre nettsteder, kan problemet være hjemmenettverket.

  • Wi-Fi-status: Kontroller statusen til Wi-Fi-tilgangspunktet, ruteren eller modemet. De fleste nettverksenheter som disse har lys som indikerer at en enhet er på, samt tilkoblet. Rødt lys eller mangel på lys kan indikere et problem.
  • Tilbakestill: Som med mange enheter, kan en omstart hjelpe. Slå av enhetene. Hvis du ikke finner en strømbryter, trekker du ut strømkabelen, så slår du på enhetene igjen eller kobler strømmen til igjen. Vent noen minutter til enhetene kobler seg til Internett-leverandøren din igjen, og prøv å koble til Twitter.
  • Prøv et annet nettverk: Du kan bytte til et annet nettverk, og deretter prøve å koble til Twitter. På en Android-telefon eller iPhone kan du for eksempel slå av Wi-Fi på enheten din, og deretter prøve å koble til Twitter. Eller hvis du allerede hadde Wi-Fi av, må du slå på Wi-Fi, koble til et nærliggende tilgangspunkt og deretter prøve å få tilgang til Twitter.

 6. Endre DNS-serverinnstillingene

  Hvis det meste av internettilgang og tilkoblinger fungerer, men ikke Twitter, kan du endre enhetens DNS-innstillinger. Noen ganger vil ufullstendige, unøyaktige eller blokkerte DNS-innstillinger forhindre tilgang til bestemte nettsteder.

  I de fleste tilfeller håndterer Internett-leverandøren din DNS som standard, men du kan ofte konfigurere enheten eller ruteren din til å bruke en alternativ DNS-leverandør. For eksempel tilbyr Cloudflare, Google, OpenDNS og Quad9 gratis DNS-tjenester.


 7. Konto problemer?

  Hvis du kan koble til Twitter, men ikke kan logge på, har du fortsatt noen få muligheter.

  Om nødvendig kan du tilbakestille passordet for Twitter-kontoen.

  • Tilbakestill passordet ditt: For å gjøre dette, gå til Twitter-påloggingssiden i en nettleser eller på Twitter-mobilappen for Android eller iOS og velg Glemt passord. For å fullføre tilbakestillingen av passordet, kan det hende du trenger tilgang til e-postkontoen som er tilknyttet Twitter-kontoen din. For ytterligere assistanse for tilbakestilling av passord, se Twitter Hvordan tilbakestille en tapt eller glemt brukerstøtteside.
  • Låst konto: Hvis du eller noen andre uten hell har prøvd å logge på noen ganger, kan Twitter låse kontoen din. Etter at dette har skjedd, må du vente omtrent en time før du prøver å logge på igjen. Under lockouten tillater ikke Twitter deg å logge på selv om du oppgir riktig passord.
  • Suspendert konto: Twitter kan suspendere kontoer på grunn av voldelige tweets, spammy oppførsel eller et potensielt sikkerhetsproblem. I noen tilfeller kan Twitter tillate deg å avbryte kontoen din. Hvis Twitter tillater det, vil du se spesifikke instruksjoner og / eller en forespørsel om ytterligere informasjon etter at du har logget på. Ellers må du kanskje prøve å låse opp kontoen din eller sende inn en klage på suspensjonen din på Twitter.

Legg igjen en kommentar