FLV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

Hva å vite

  • En FLV-fil er en Flash-videofil.
  • Åpne en med Flash Player, VLC eller Web FLV Player.
  • Konverter til MP4, MOV, GIF og andre med CloudConvert eller en hvilken som helst videokonverterer.

Denne artikkelen forklarer hva FLV-filer er, hvordan du spiller en på hvilken som helst plattform, og hvordan du konverterer en til et annet videoformat slik at den spilles riktig på enheten din.


Hva er en FLV-fil?

Står for Flash Video, en fil med .FLV-filtypen er en fil som bruker Adobe Flash Player eller Adobe Air til å overføre video eller lyd over internett.

Flash Video har lenge vært standard videoformat brukt av nesten all innebygd video på internett, inkludert videoene som finnes på YouTube, Hulu og mange flere nettsteder. Imidlertid har mange streamingtjenester droppet Flash til fordel for HTML5.

Web / Theresa Chiechi

F4V-filformatet er en Flash-videofil som ligner på FLV. Noen FLV-filer er innebygd i SWF-filer.

FLV-filer er mest kjent som Flash Video-filer. Men fordi Adobe Flash Professional nå kalles Animate, kan filer i dette formatet også kalles Animate Video files.


Hvordan spille en FLV-fil

Filer i dette formatet opprettes vanligvis ved hjelp av plugin-modulen Flash Video Exporter som er inkludert i Adobe Animate. Derfor burde det programmet åpne FLV-filer helt fint. Adobes gratis Flash Player kan imidlertid også.

Andre FLV-spillere inkluderer VLC, Winamp, AnvSoft Web FLV Player og MPC-HC. Andre populære mediaspillere støtter sannsynligvis også formatet.

Den gratis PlayerXtreme Media Player spiller FLV-filer på telefonen eller nettbrettet. Den støtter også mange andre filformater. Last ned denne appen for å åpne FLV-filer via Google Play for Android eller iTunes for iOS.

Flere programmer redigerer og eksporterer til FLV-filer, inkludert Adobe Premiere Pro og DVDVideoSofts Free Video Editor.


Hvordan konvertere en FLV-fil

Konverter en FLV-fil til et annet format hvis en bestemt enhet, videospiller, nettside osv. Ikke støtter FLV. For eksempel bruker iOS ikke Adobe Flash og vil derfor ikke spille FLV-filer.

Mange gratis filkonverterere konverterer FLV-filer til andre formater som kan gjenkjennes av et bredt utvalg av enheter og spillere. Freemake Video Converter og Any Video Converter konverterer FLV til MP4, AVI, WMV og MP3, blant mange andre filformater.

For å konvertere en liten FLV-fil, last den opp til Zamzar, en gratis online filkonverterer. FLV-filer bytter til en rekke formater som blant annet MOV, 3GP, MP4, FLAC, AC3, AVI og GIF, men også til en håndfull videoinnstillinger som PSP, iPhone, Kindle Fire, BlackBerry, Apple TV, DVD, og mer.

CloudConvert er en annen gratis online FLV-omformer som er veldig enkel å bruke og støtter lagring av FLV-filer i en rekke forskjellige formater, som SWF, MKV og RM.

Gratis Video Converter-programmer og online tjenester


Mer informasjon om Flash-videofilformater

FLV er ikke det eneste Flash Video-filformatet. Andre applikasjoner kan bruke filtypen F4V, F4A, F4B eller F4P for å indikere en Flash-video.

Noen nettsteder som tilbyr streaminginnhold, som Facebook, Netflix, YouTube, Hulu, etc., pleide å støtte Flash som standard videofilformat, men har flyttet over eller helt eliminert, alle Flash-videofiler til fordel for det nyere HTML5-formatet.

Denne endringen er drevet av det faktum at Adobe ikke lenger vil støtte Flash etter 2020. Siden Flash ikke støttes på noen enheter, må det være installert et nettleserprogramtillegg for at Flash-innhold skal kunne spilles på et nettsted. Det tar mye lengre tid å oppdatere Flash-innhold enn det gjør andre formater som HTML5.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis programmene nevnt ovenfor ikke åpner filen, må du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig. Hvis programvaren på denne siden ikke åpner filen du har, er det sannsynligvis fordi den bare ser ut som en .FLV-fil, men bruker virkelig et annet suffiks.

For eksempel kan du oppdage at du virkelig har en FLP-fil, som kan tilhøre FL Studio Project, Floppy Disk Image, ActivPrimary Flipchart eller FruityLoops Project format. I noen av disse tilfellene er FLV-spillerne ovenfor ikke passende for å åpne filen.

I tilfelle FLP-filer kan det hende du faktisk har en Flash Project-fil, og den bør derfor åpnes med Adobe Animate.

FLS-filer er like i og med at mens de kanskje er Flash Lite Sound Bundle-filer som fungerer med Adobe Animate, kan de i stedet være ArcView GIS Windows Help Supporting-filer og brukes av ESRIs ArcGIS Pro-programvare.

LVF er et annet eksempel der filen tilhører Logitech Video Effects-filformatet, men filtypen ligner FLV. I dette tilfellet vil filen ikke åpne med en videospiller, men med Logitechs webkamera-programvare.

Du får ideen her: sjekk filtypen, og hvis den ikke er ".FLV", bør du undersøke den virkelige bokstav / tallkombinasjonen for å bestemme filformatet og til slutt programmet som er ansvarlig for å åpne eller konvertere det.


Legg igjen en kommentar