Hvordan se hvilken versjon av Flash du har

Adobe Flash, noen ganger kalt Shockwave Flash eller Macromedia Flash, er en plattform som mange nettsteder bruker for å spille av video. På slutten trenger en nettleser, for eksempel Chrome, Firefox eller IE, en plugin-modul slik at du kan spille av videoene. Å vite versjonsnummeret for Flash-plugin-modulen som er installert i nettleseren din, er viktig når du feilsøker et problem med videoer som spilles av eller et problem med nettleseren.


Hvilken versjon av Flash har jeg?

Den enkleste måten å fortelle hvilken versjon av Flash du har installert i den aktuelle nettleseren, forutsatt at Flash og nettleseren fungerer, er å besøke Flash Player-hjelpesiden på Adobes nettsted. Når du er der, velg Sjekk nå.

Systeminformasjonen din delen vil du se Flash-versjonen som kjører, samt navnet på nettleseren du bruker og operativsystemversjonen.

Hvis Adobes automatiske kontroll ikke virker, høyreklikker du på en hvilken som helst Flash-video og ser etter Flash-versjonsnummeret på slutten av popup-boksen. Det vil se ut som:

Om Adobe Flash Player xxxx

Hvis Flash-videoer ikke fungerer i det hele tatt, får du en Flash-relatert feilmelding, eller hvis du ikke kan bruke nettleseren, sjekk Flash-versjonen manuelt for nettleseren.

Hvis du bruker mer enn én nettleser, kjører du sjekken på nytt fra hver nettleser. Siden nettlesere håndterer Flash forskjellig, er det vanlig å kjøre forskjellige versjoner av Flash fra nettleser til nettleser.


Hva er den siste versjonen av Adobe Flash?

Adobe avskriver Flash Player på slutten av 2020, så de vil slutte å oppdatere og distribuere den da.

Se Adobe Flash Player-siden for den nyeste versjonen av Flash for alle støttede nettlesere på hvert operativsystem som støttes. Denne siden er et annet sted du kan besøke for å se hvilken Adobe Flash-versjon som er installert.

Oppdatering til den nyeste versjonen av Flash kan gjøres fra nedlastingssenteret for Adobe Flash Player på Adobes nettsted.

Adobe anbefaler vanligvis at du installerer andre programmer med Adobe Flash, men du trenger ikke. Dette er ufarlige programmer og kan være ting du vil ha på datamaskinen din. Fjern merket for programmene du ikke vil installere.

Et annet alternativ er en programvareoppdaterer. Dette er programmer du installerer for å holde den andre programvaren oppdatert, og mange av dem støtter Flash. Det er flere gratis programvareoppdateringsprogrammer som utfører denne oppgaven.

Start nettleseren på nytt for en ny Flash-installasjon for å få full effekt.


Hvordan manuelt sjekke Flash-versjonen for en nettleser

Adobe Sjekk nå knappen er flott, men hvis du har et stort problem med Flash eller nettleseren, må du bestemme hvilken versjon av Flash som er installert i nettleseren før du begynner å feilsøke.

Slik sjekker du manuelt hvilken versjon av Flash som kjører i hver av disse nettleserne:

Google Chrome

Hvis Chrome starter, går du til adresselinjen og skriver inn chrome: // komponenter, så se etter Adobe Flash Player i listen. Flash-versjonsnummeret vises ved siden av oppføringen.

Hvis Chrome ikke åpnes normalt, søk etter datamaskinen din pepflashplayer og noter det siste versjonsnummeret til filen. Filen skal være i en mappe som heter versjonsnummeret.

Mozilla Firefox

Hvis Firefox starter, skriv inn about: plugins i adressefeltet og se etter Shockwave Flash i listen. Versjonsnummeret til Flash vises etter Versjon. Hvis Firefox ikke starter, kan du søke på datamaskinen din etter NPSWF32 or NPSWF64. En rekke filer kan bli funnet, men legg merke til versjonsnummeret på filen som har flere understrekninger.

Internet Explorer (IE)

Velg tannhjulsknappen i Internet Explorer for å åpne menyen, og velg deretter Administrer tillegg. Velg Shockwave Flash Object, og finn deretter Flash-versjonsnummeret nederst på skjermen.

Hvis du ikke ser Flash-elementet i listen over tilleggsprogrammer, velger du Forestilling rullegardinpilen og velg Alle tillegg.

Edge

Å finne Flash-versjonen i Edge er identisk med hvordan det gjøres i Chrome: Skriv inn fra adressefeltet edge: // komponenter, og se etter Adobe Flash Player i listen. Flash-versjonsnummeret vises ved siden av oppføringen.

Hvis Edge ikke åpner så langt at du kommer til komponentsiden, kan du søke på datamaskinen din etter filen pepflashplayer. Det vil være i en undermappe som heter Edge, som er i en Microsoft mappe. Selve DLL-filen holdes i en mappe med Flash-versjonsnummeret.

Safari

Fra Safari menyen, velg Preferanser. Gå til Nettsider fanen og finn Plug-ins seksjon. Under Adobe Flash Player er Flash-versjonsnummeret.

Gå til Mac OS X 10.10 eller eldre Safari > Preferanser > Sikkerhet Og velg Plugin-innstillinger or Administrer nettstedsinnstillinger for å se Flash-versjonen.


Flash-støtte via nettleser

De store nettleserne som brukes i dag, fungerer alle sammen med Flash på forskjellige måter, noe som gjør det vanskelig å holde seg oppdatert hvis du bruker flere nettlesere.

  • Google Chrome holder Flash oppdatert automatisk, så forutsatt at Chrome fungerer som den skal og oppdateres automatisk, vil også Adobe Flash.
  • Mozilla Firefox holder ikke Flash oppdatert som Firefox-oppdateringer, så du må oppdatere Flash når du blir bedt om det på datamaskinen eller laste ned og installere de nyeste versjonene når de blir tilgjengelige.
  • Edge & Internet Explorer (IE) i Windows 10 og Windows 8 vil Flash holde seg oppdatert gjennom Windows Update. Det kan hende du må sjekke etter og installere oppdateringer manuelt. I versjoner av Windows eldre enn Windows 10 og 8 oppdateres Flash imidlertid i IE fra nedlastingssenteret for Adobe Flash, akkurat som med Firefox.
  • Safari holder ikke Flash oppdatert. Du oppdaterer Flash på en Mac når det blir bedt om en Flash-oppdatering, eller ved å laste ned og installere Flash Player manuelt. Så oppdatering av Safari oppdaterer ikke Flash.

Andre nettlesere som ikke er oppført, følger vanligvis de samme reglene som er beskrevet for Mozilla Firefox.


Legg igjen en kommentar