Slik løser du Steam.dll mangler eller ikke er funnet feil

Steam.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av steam DLL-filen.

I noen tilfeller kan steam.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Det er flere forskjellige måter som steam.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se steam.dll-feil på:

Steam.dll ikke funnet
Dette programmet kunne ikke starte fordi steam.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
Kan ikke finne [PATH] steam.dll
Kunne ikke laste steam.dll
Kunne ikke finne Steam.dll inngangspunkt
Finner ikke steam.dll i forhold til kjørbar bane [STEAM PATH]
Filen steam.dll mangler.
Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: steam.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Steam.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til steam.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.

Steam.dll-feilmeldingen kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Steam.dll feil

Ikke last ned steam.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av steam.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av steam.dll-feilen.

 1. Gjenopprett steam.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" steam.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet steam.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette steam.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av steam.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

 2. Start datamaskinen på nytt. Det er mulig at det bare er et midlertidig problem med programmet som bruker steam.dll-filen, i hvilket tilfelle en omstart kan fikse DLL-feilen.

 3. Last ned og installer Steam, programmet som bruker steam.dll-filen. Dette bør erstatte steam.dll-filen med en ny.

  Det kan være nødvendig å først avinstallere Steam med et programavinstalleringsprogram som IObit Uninstaller. Programmet kan finne hver eneste bit informasjon som er relatert til Steam, og slette den. Det er viktig at alle relaterte filer er borte før du installerer Steam igjen - du vil forsikre deg om at steam.dll-filen blir erstattet riktig.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir steam.dll-filen på nytt, hvis mulig, er en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 4. Installer Steams SDK-verktøy på nytt. Dette trinnet kan bare være nødvendig hvis du får feilen som sier noe som "Finner ikke steam.dll i forhold til kjørbar bane."

 5. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen steam.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at steam.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at steam.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til steam.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen steam.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Steam.dll-filen er kanskje ikke relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis steam.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 9. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Steam.dll-filen kan inkluderes i en av disse oppdateringene.

 10. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt hoveddelen av feilsøking av maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake steam.dll-feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 11. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for steam.dll-fil ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 12. Bruk en gratis registerrens for å reparere steam.dll-relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige steam.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Vi har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer opp neste.

 13. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter steam.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket på å fikse steam.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 14. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis steam.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar