POTX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med POTX-filtypen er en Microsoft PowerPoint Open XML Template-fil som brukes til å opprettholde samme layout, tekst, stiler og formatering på tvers av flere PPTX-filer.

I likhet med Microsofts andre Open XML-filer (f.eks. PPTM, DOCX, XLSX) bruker POTX-formatet en kombinasjon av XML og ZIP for å strukturere og komprimere dataene.

Før Microsoft Office 2007 brukte PowerPoint POT-filformatet til å lage lignende PPT-filer.


Hvordan åpne en POTX-fil

POTX-filer kan åpnes og redigeres med Microsoft PowerPoint, Planamesa NeoOffice for macOS, og med gratis OpenOffice Impress og SoftMaker FreeOffice.

Hvis du bruker en versjon av PowerPoint eldre enn 2007, kan du fortsatt åpne det nyere POTX-filformatet så lenge du har installert Microsoft Office Compatibility Pack.

En annen måte å åpne en POTX-fil uten PowerPoint er med Microsofts gratis online-versjon av PowerPoint. Hvis du er interessert i å bare se en POTX-fil, kan du gjøre det med Microsofts gratis PowerPoint Viewer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne POTX-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne POTX-filer, kan du lære hvordan du endrer hvilket program som åpner POTX-filer som standard.


Hvordan konvertere en POTX-fil

Det er to hovedmåter å konvertere en POTX-fil til et annet filformat som PPTX, PPT, OPT, PDF, ODP, SXI eller SDA.

Forutsatt at et av de ovennevnte programmene som støtter POTX-filer allerede er installert, eller at du bruker den elektroniske versjonen av PowerPoint, er den enkleste løsningen å åpne den der og deretter lagre den i et nytt format.

En annen måte å konvertere en POTX-fil på er en gratis filkonverterer. Vår favoritt måte å gjøre dette på er med FileZigZag fordi du ikke trenger å laste ned noe; bare last opp POTX-filen til nettstedet og velg et format å konvertere den til.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med presentasjonsprogramvaren som er nevnt ovenfor, er det en veldig god sjanse for at du leser feil filtypen. Dette kan skje ganske enkelt siden så mange filtyper ser like ut.

For eksempel ser OTX nesten identisk ut med POTX og kan til og med se ut til å være relatert til PowerPoint på en eller annen måte. I virkeligheten brukes OTX-filer med et program som heter theWord. OXT er en annen som ikke er relatert til PowerPoint.

PTX-filer er like. Hvis du følger denne lenken, kan du se at det er flere formater som bruker filendelsen, og ingen av dem er engang eksternt relatert til PowerPoint.

Hvis du ikke har en POTX-fil, kan du undersøke filtypen du ser på slutten av filnavnet for å lære mer om formatet og hvilket program du trenger å ha på datamaskinen eller andre enheter for å åpne / redigere / konvertere det .


Legg igjen en kommentar