Slik løser du Zlib.dll mangler eller ikke er funnet feil

Zlib.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av zlib DLL-filen.

I noen tilfeller kan zlib.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen zlib.dll kan gjelde for ethvert program eller system som kan bruke filen på Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Zlib.dll feil

Det er flere forskjellige måter som zlib.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se zlib.dll-feil på.

 • Zlib.dll ikke funnet
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi zlib.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
 • Kan ikke finne [PATH] zlib.dll
 • Filen zlib.dll mangler
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: zlib.dll. Installer [APPLICATION] igjen

Zlib.dll-filen er tilknyttet zlib-komprimeringsbiblioteket, spesielt zlib-1.1.4 eller tidligere. Dette er grunnen til at det er vanlig å se zlib.dll-filer mens du åpner, bruker, installerer eller avinstallerer videospill og applikasjoner som bruker dette programvarebiblioteket.

Du kan også se zlib.dll-feil når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til zlib.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.


Slik løser du Zlib.dll feil

Ikke last ned zlib.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av zlib.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av zlib.dll-feilen.


 1. Gjenopprett zlib.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" zlib.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet zlib.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette zlib.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av zlib.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Kjør programmet med administrative rettigheter. Det er mulig at zlib.dll-feilen blir kastet fordi filen trenger tillatelser for å kjøre som den nåværende brukeren ikke kan gi. Vi har sett zlib.dll-feil løst på denne måten for PC-videospill.

 3. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen zlib.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at zlib.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.


 4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at zlib.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 5. Installer programmet som bruker zlib.dll-filen på nytt. Hvis zlib.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir zlib.dll-filen på nytt, er om mulig en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til zlib.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen zlib.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Zlib.dll-filen kan eller ikke være relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være veldig nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis zlib.dll-feil begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.


 8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Zlib.dll-filen er sannsynligvis ikke inkludert i en av disse oppdateringene, men en Windows-oppdatering kan være nødvendig for at zlib.dll-filen skal fungere.


 9. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt hoveddelen av feilsøking av maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake zlib.dll-feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.


 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for zlib.dll ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.


 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere zlib.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige zlib.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

  Jeg anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Jeg har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer neste.


 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter zlib.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse zlib.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.


 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen zlib.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar