Er uenighet nede … eller er det bare deg?

Hvis du ikke kan logge på Discord, kan chattjenesten være nede, eller det kan bare være et problem med datamaskinen din, Discord-appen eller til og med Discord-kontoen din. Noen ganger kan det være vanskelig å vite om det er et Discord-brudd for alle, eller om det bare er deg, men det er vanligvis tegn på hva det er. Slik vet du om Discord er nede, eller om det er et problem med teknologien din.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder bredt for alle enheter som kan koble til Discord. 


Hvordan vite om uenighet er nede

Hvis du tror Discord-serverne er nede for alle, kan du prøve disse trinnene for å sjekke:

  1. Sjekk Discord Service Status-siden for å se om det har vært problemer.

    Denne siden er vert for Discord, så hvis det er et betydelig problem med tjenesten, kan det hende at informasjonen ikke er tilgjengelig her.

  2. Søk på Twitter for #discorddown. Vær oppmerksom på når folk twitret om at Discord var nede. Hvis tweets er nylig, kan de ha de samme problemene som du kjører på. 

  3. Mens du er på Twitter, sjekk Discords Twitter-side for oppdateringer om tjenesten er nede. Discord legger ikke ofte ut serviceinformasjon her, men det er verdt en rask titt.

    Hvis du ikke kan åpne Twitter heller, er problemet sannsynligvis på slutten eller hos Internett-leverandøren din.

  4. Bruk et tredjeparts nettsted for statuskontroll som Down For Everyone or Just Me, Downdetector, Er det nede akkurat nå ?, og Outage.Report.

    Hvis ingen andre har problemer med Discord, er problemet sannsynligvis noe på slutten.


Hva du skal gjøre når du ikke kan koble deg til Discord

Det er flere ting du kan prøve hvis Discord ser ut til å fungere bra for alle andre, men du har fortsatt tilkoblingsproblemer:

  1. Sørg for at du virkelig besøker www.discord.com. Hvis du bruker en Discord-app, må du sørge for at den er den offisielle Discord-appen for PC, Linux, Mac, iOS og Android.

  2. Hvis du ikke får tilgang til Discord fra nettleseren din, kan du prøve å bruke Discord-appen. Hvis appen ikke fungerer, kan du prøve å bruke nettleseren i stedet. Finn ut om det er en bestemt enhet eller metode som ikke fungerer. 

  3. Lukk alle nettleservinduene, vent i 30 sekunder, åpne ett vindu, og prøv å få tilgang til Discord igjen. Gjør det samme med Discord-appen din hvis du bruker en nettbrett eller smarttelefon, men sørg for at du faktisk lukker ned appen. lære hvordan du lukker Android-apper og hvordan du avslutter apper på iPhone.

    Hvis du tror at nettleseren eller appen ikke lukkes ordentlig, eller hvis den setter seg fast, må du starte enheten på nytt og prøve på nytt. 

  4. Tøm nettleserens cache. Tømning av hurtigbufferen vil trolig fjerne eventuelle feil som kan ha blitt introdusert mens du surfer på internett.

  5. Fjern nettleserens informasjonskapsler. På samme måte som tømming av hurtigbufferen fungerer, gjør det også å tømme informasjonskapslene i nettleseren. Disse små bitene av informasjon kan noen ganger føre til feil, så det er nyttig å tømme dem og starte på nytt.

  6. Skann datamaskinen din for skadelig programvare. Skadelig programvare kan forårsake alle slags problemer som ikke ser ut til å være relatert til skadelig programvare. Selv om du nylig har skannet, kan du prøve å skanne etter virus og annen skadelig programvare igjen, bare for å være sikker.

  7. Start datamaskinen på nytt. Er det ikke morsomt hvordan omstart synes å fikse så mange ting? Å starte datamaskinen på nytt kan løse mange midlertidige problemer. Prøv det. Du kan bli overrasket over hvor bra dette fungerer.

  8. Det er lite sannsynlig, men det kan være et problem med DNS-serveren din. Hvis du vil prøve å bytte DNS-servere, er det mange måter å gjøre det med et gratis og offentlig alternativ, men husk at det er en ganske avansert løsning.

Hvis ingenting har fungert ennå, har du sannsynligvis et internetproblem på slutten. Kontakt Internett-leverandøren din for å be om ytterligere hjelp. 


Discord feilmeldinger

Discord er en ganske pålitelig tjeneste mesteparten av tiden, men når den har problemer, viser den ofte feilmeldinger som forklarer hvorfor du ikke kan koble til. For eksempel:

  • Uenighet Ingen rute. Denne feilen oppstår når du prøver å koble til en talekanal, og nettverket ditt kan ikke bli med. Det er vanligvis forårsaket av en overentusiastisk VPN, brannmur eller antivirus. Noen ganger løser en omstart det, andre ganger må du gjøre Discord til et unntak på brannmuren eller antivirusprogrammet. 
  • Uenighet vil ikke åpne. Dette skjer når det er et problem med appen din. Installer appen på nytt, eller bytt til den nettleserbaserte versjonen. 

Hvis Discord er nede med en melding om vedlikehold, må du vente på det, det eneste alternativet. Tjenesten skal snart gjenopptas. 


Legg igjen en kommentar