Er Twitch Down … Eller er det bare deg?

Når Twitch slutter å virke, ikke lastes inn, eller du ikke kan se favorittstrømmerne dine, hvordan skal du vite om tjenesten virkelig er nede eller alle, eller om det bare er deg? Det som først virker som et Twitch-utfall, kan være et problem med nettleseren din, datamaskinen, internettforbindelsen eller selve Twitch-appen hvis du ser på en telefon eller en streamingenhet.

Det kan være vanskelig å fortelle om Twitch er nede, eller om problemet er på slutten, men det er en rekke måter å begrense det og til og med få Twitch til å fungere igjen hvis det ikke er helt nede for alle.

fotostorm / E + / Getty 


Hvis du ser en Twitch-feilmelding, kan det hjelpe

Når Twitch ikke klarer å laste inn, eller du har problemer med å se direktesendinger, kan du se en feilmelding. Når det skjer, prøv å skrive ned meldingen. I noen tilfeller vil feilmeldingen kunne hjelpe deg med å finne ut om Twitch er nede for alle eller bare deg, og til og med hvordan du får det til å fungere igjen hvis det er mulig.

Her er noen av de vanligste feilmeldingene sett fra Twitch:

  • 2000 nettverksfeil: Denne feilen er vanligvis forårsaket av en nettverksfeil mellom streameren og Twitch-serverne. Hvis streameren opplever nettverksproblemer, vil du se denne feilmeldingen. Prøv å laste inn eller oppdatere strømmen etter en stund for å se om streamerens nettverksproblemer er løst.
  • Innhold ikke tilgjengelig: Noen ganger sett på som 5000 innhold ikke tilgjengelig, indikerer denne feilen at innholdet du prøver å se ikke er tilgjengelig på det tidspunktet, eller at du ikke er autorisert til å se det. Streameren kan ha begrenset seertallet til abonnerte kontoer, de kan streame med for høy kvalitet, eller det kan være et problem med Twitch der serverne ikke kan levere det forespurte innholdet.
  • Feil ved innlasting av data: Denne feilen oppstår når en strøm ikke klarer å lastes inn, eller når den kutter ut midtstrømmen. Du kan prøve å oppdatere eller laste strømmen på nytt, og å slå av annonseblokkere fungerer noen ganger, men dette problemet er ofte forårsaket av problemer i slutten av Twitch.
  • Beklager. Med mindre du har en tidsmaskin, er innholdet utilgjengelig: Denne feilmeldingen kan vises av flere grunner, men den skyldes vanligvis at innhold ikke lenger er tilgjengelig. Streameren kan ha endret kanalnavnet, eller kanalen deres kan ha blitt utestengt. Hvis feilen vedvarer, må du kanskje tømme nettleserens cache og informasjonskapsler for å se den nye versjonen av en side.

Hvis Twitch ikke lastes inn, og du ikke ser noen form for feilmelding i det hele tatt, kan det noen ganger være alvorlig galt med Twitch-serverne eller internettforbindelsen. Du vil vanligvis se en HTTP-statuskodefeil på et minimum, noe som indikerer et problem med internettforbindelsen eller Twitch-serverne.

Hvis du ikke ser noen slike feilmeldinger, kan du sjekke om du kan se andre nettsteder. Hvis du ikke kan, må du fikse internettproblemet ditt før du får tilgang til Twitch.

Hvis du ser en HTTP-statuskode når du prøver å se Twitch, kan det faktisk hjelpe deg med å løse problemet. Noen av de vanligste HTTP-feilene inkluderer 500 Internal Server Error, 403 Forbidden og 404 Not Found, og det er også en rekke andre HTTP-statuskodefeil.


Hvordan vite om Twitch er nede for alle

Hvis du mistenker at Twitch er nede for alle, kan du prøve disse trinnene for å bekrefte denne teorien:

  1. Sjekk den offisielle Twitch-inntakssidesiden. Denne siden er ment for Twitch-streamere, men du kan bruke den til å se om Twitch-tjenesten har problemer. Hvis inntakssluttpunktene på denne siden er frakoblet, betyr det at Twitch ikke kan motta data fra streamere, så tjenesten vil være utilgjengelig til de løser problemet.

    Denne siden er vert på hovedsiden til Twitch, så den kan ikke lastes inn hvis Twitch har problemer med server eller internett.

  2. Sjekk det uoffisielle Twitch Status-nettstedet. Dette nettstedet samler inn data fra en rekke offisielle Twitch-kilder for å vise om tjenesten er tilgjengelig eller ikke. Hvis noen eller alle tjenestene som er oppført på dette nettstedet er frakoblet, er problemet på slutten av Twitch.

  3. Søk på Twitter etter #twitchdown. Sosiale mediesider som Twitter gir en god informasjonskilde når tjenester som Twitch går ned. Hvis Twitch virkelig er nede, vil du nesten helt sikkert finne folk som snakker om det på Twitter, Facebook og andre sosiale medier.

    Hashtag-lenken over tar deg automatisk til et søk som viser tweets om at Twitch er nede, men sørg for å klikke Siste for å sikre at du ser de siste og relevante tweets i stedet for gammelt innhold.

  4. Til slutt vil du kanskje dra nytte av nettsteder for tredjeparts tjenestemonitorer. Noen nyttige statuskontrollsider inkluderer: Down For Everyone eller Just Me, Down Detector, Er det Down akkurat nå ?, Outage.Report, og CurrentlyDown.com.


Hva du skal gjøre når du ikke kan koble til Twitch

Hvis det ser ut som Twitch er oppe og skal fungere, men du fremdeles ikke får tilgang til det, så er det en god sjanse for at problemet er på slutten. Det kan være et problem med nettverket eller internettforbindelsen, og det er en rekke ting du kan sjekke og fikse for å få Twitch til å fungere igjen.

Følg disse trinnene i rekkefølge hvis du mistenker at Twitch for tiden jobber for alle andre enn deg:

  1. Forsikre deg om at du besøker det virkelige Twitch.tv-nettstedet. Før du prøver andre rettelser, kan du prøve å klikke lenken ovenfor til Twitch. Det er en direkte lenke til Twitch, så hvis denne lenken fungerer, har du kanskje prøvd å få tilgang til en falsk eller ugyldig kopi av Twitch-nettstedet. Hvis det er tilfelle, må du sørge for å oppdatere bokmerkene dine, tenke på hvor du kan ha mottatt den dårlige lenken, og umiddelbart endre Twitch-passordet ditt hvis du prøvde å logge på det falske nettstedet.

    Hvis du prøver å se Twitch på telefonen eller nettbrettet, må du sørge for at du har den virkelige appen. Du finner Twitch-appen for iOS i App Store og for Android-enheter på Google Play.

  2. Oppdater strømmen på nytt. Når du er sikker på at du faktisk er på det offisielle Twitch-nettstedet, kan du prøve å oppdatere strømmen. Dette er spesielt sannsynlig å fungere hvis Twitch-nettstedet laster helt fint, og du så på en strøm, men du ser nå et frossent bilde eller en svart boks i stedet for strømmen. Hvis det var et avbrudd i strømmen, vil oppfrisking eller omlasting føre til at den begynner å fungere igjen.

  3. Prøv en annen nettleser eller enhet. Hvis du prøver å se Twitch gjennom en nettleser på datamaskinen din, kan du prøve en annen nettleser eller prøve å se den på en telefon eller nettbrett. Hvis du allerede bruker Twitch-appen på telefonen din, kan du sjekke om Twitch fungerer i en nettleser på datamaskinen din.

    Hvis du kan se Twitch gjennom appen eller en nettleser, men ikke gjennom begge deler, betyr det at selve Twitch-tjenesten er i gang. Du kan ha et problem med nettleseren din eller Twitch-appen, eller du kan ha et internettforbindelsesproblem hvis telefonen og datamaskinen bruker forskjellige internettforbindelser.

  4. Lukk nettleseren hvis du prøver å se Twitch gjennom en nettleser. Sørg for å slå den helt av ved å lukke hvert nettleservindu du har åpnet. Etter omtrent 30 sekunder åpner du et enkelt nettleservindu og prøver å få tilgang til Twitch.

    Noen nettlesere har skjulte prosesser som ikke lukkes når du lukker nettleservinduene. Når det skjer, må du kanskje starte datamaskinen på nytt for å lukke nettleseren helt.

  5. Tøm nettleserens cache hvis du prøver å se Twitch gjennom en nettleser. Når du har tømt hurtigbufferen, kan du prøve å få tilgang til Twitch igjen. Dette er en rask og enkel prosess som ikke vil gjøre noen varige endringer i nettleseren din, og det løser mange problemer som streamingproblemer.

  6. Fjern nettleserens informasjonskapsler. Dette er en annen enkel løsning som kan hjelpe hvis du prøver å streame Twitch gjennom nettleseren din. Hvis du har en utdatert eller korrupt informasjonskapsel, kan det forhindre Twitch i å laste inn strømmer riktig.

    Hvis du tømmer informasjonskapslene i nettleseren, kan du fjerne egendefinerte innstillinger og påloggingsinformasjon på nettsteder du bruker, og at du må logge på neste gang du besøker.

  7. Skann datamaskinen din for skadelig programvare. Malware blokkerer noen ganger delvis eller fullstendig tilgang til internett for å forhindre at du finner ut hvordan du fjerner det. Hvis antivirusprogramvaren din finner et problem, kan du reparere det og deretter prøve å få tilgang til Twitch igjen.

  8. Start datamaskinen på nytt. Hvis du ikke startet datamaskinen på nytt i et tidligere trinn, gjør du det nå. Slå den helt av, ikke bare sett den i dvale- eller dvalemodus, og start den deretter opp igjen og sjekk om du har tilgang til Twitch.

  9. Start modemet og ruteren på nytt. Hvis du har problemer med å få tilgang til andre nettsteder i tillegg til Twitch, kan det starte problemet med å starte nettverksmaskinvaren på nytt. Hvis den ikke gjør det, kan du kontakte internettleverandøren din for å se om det er en strømbrudd i ditt område.


Når ingenting annet fungerer, ta kontakt med din ISP

Hvis du fremdeles finner ut at du ikke kan se Twitch etter å ha gått gjennom alle disse feilsøkingstipsene, er det en anstendig sjanse for at du har en slags internettproblem. Dette gjelder spesielt hvis du ikke kunne finne bevis på at Twitch var nede for noen andre, og du også har problemer med å laste inn andre nettsteder eller streame innhold fra andre tjenester.

Det er en sjanse for at problemet fremdeles kan være enkelt, som en dårlig forbindelse til Wi-Fi-nettverket, eller å ha for mange båndbreddesultne enheter koblet til nettverket ditt. I begge tilfeller må du sannsynligvis kontakte Internett-leverandøren din for ytterligere hjelp.

Dette er et mye mindre vanlig problem, men det er en mulighet for at du kan ha problemer med å se Twitch på grunn av problemer med banen som internettforbindelsen din bruker for å nå Twitch-serverne. For å bestemme at du, kan det være lurt å prøve en annen DNS-server. Du kan prøve å endre DNS-servere til en av et hvilket som helst antall gratis og offentlige DNS-servere for å se om det kan hjelpe.


Legg igjen en kommentar