Hva er Splid og hvordan virker det?

Discord er en gratis app. Den kombinerer stemmechattaspekter av tjenester som Skype og Teamspeak med tekstchattaspekter av Internet Relay Chat (IRC) og direktemeldingstjenester. Den er tilgjengelig som en frittstående stasjonær eller mobilapp. Discord kan også nås via en nettbasert app i nettlesere som Chrome og Firefox.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Discord-appen for Windows-, macOS-, Linux-, iOS-, Android- og nettlesere.


Hva brukes Discord til?

Discord ble laget for online spillere som et gratis alternativ til stemmechattjenester som TeamSpeak, Mumble og Ventrilo. Disse tjenestene letter Voice over IP (VoIP) kommunikasjon mellom medlemmer av spillklaner, klaner og andre grupper. I stedet for å bruke stemmekommunikasjonsverktøyene som er innebygd i spill, som ofte har lavere kvalitet og mangler funksjoner, bruker spillere disse tjenestene til å spille sammen.

Ulempen er at de fleste VoIP-tjenester krever en server, som vanligvis ikke er gratis. Noen vertsselskaper tilbyr en gratis VoIP-server når en vanlig spillserver leies. Imidlertid er det vanligvis en kostnad forbundet med å kjøre en TeamSpeak-, Mumble- eller Ventrilo-server.

Discord tilbyr en lignende tjeneste uten kostnad. Discord-appen er gratis å laste ned, det er gratis å registrere seg for en Discord-konto, og alle kan opprette en Discord-server gratis.

Discord tilbyr en premium-tjeneste kalt Discord Nitro. Å betale for denne premiumtjenesten kommer med fordeler som større opplasting av bilder og muligheten til å velge tallene som legges til Discord-brukernavnet ditt.


Hvordan komme i gang med uenighet

For å komme i gang med Discord, opprett en midlertidig konto. Du kan registrere denne kontoen for å gjøre den permanent, eller forkaste den når du er ferdig. Du kan legge til en avatar eller et profilbilde i kontoen din, men det er ikke nødvendig.

  1. Åpne en nettleser og gå til Discord app-nettstedet.

  2. Plukke ut Åpne Discord i nettleseren din.

  3. Skriv inn ønsket brukernavn og velg pilen til høyre for tekstfeltet.

    Brukernavnet trenger ikke å være unik. Det vil bli kombinert med et firesifret nummer for å skille det fra andre brukere som bruker samme navn.

  4. Velg Jeg er ikke en robot avkrysningsruten, og fullfør deretter captcha hvis en blir presentert.

  5. Plukke ut Hopp for å umiddelbart begynne å bruke Discord, eller velg Kom i gang for en opplæring.

  6. Skriv inn e-postadressen og passordet ditt, og velg deretter Krev konto for å registrere kontoen din, eller velg utenfor popup-vinduet for å hoppe over dette trinnet.

  7. Begynn å søke etter fellesskap og servere å bli med på.

Hvis du ikke fullfører kontoopprettingen, går kontoen tapt når du lukker nettleseren. Plukke ut Krev konto, skriv inn e-postadressen din, og følg deretter instruksjonene i e-posten for å gjøre kontoen din permanent.

Når noen gir deg en invitasjonskobling til en server, klikker du på lenken for å bli med.


Discord Web Versjon vs. Discord Desktop App

Discord Web App

  • Mer eller mindre identisk med desktop app.

  • Trykk og snakk fungerer bare når nettleservinduet er i fokus. Det er utilgjengelig mens du spiller.

  • Krever ikke nedlasting. Bruk den hvor som helst, på hvilken som helst datamaskin.

Discord Desktop App

  • Mer eller mindre identisk med nettversjonen.

  • Trykk og snakk og visning av spill er aktivert hele tiden.

Discord er tilgjengelig som en webapp som kjører i de fleste nettlesere. Du kan også laste ned en stasjonær versjon for Windows, macOS, Linux, iOS og Android. Desktop- og nettversjonene av Discord er funksjonelt identiske på nesten alle måter og ser nesten like ut.

Det er noen forskjeller mellom nettleseren og desktopversjonen av Discord. I desktop-appen er push-to-talk aktivert hele tiden. I nettappen fungerer trykk og snakk bare når nettleservinduet er i fokus, så det er ikke tilgjengelig mens du spiller. Desktop-versjonen lar deg vise vennene dine hvilket spill du spiller. Den største fordelen med nettversjonen er at den ikke krever nedlasting. Du kan bruke den hvor som helst, på hvilken som helst datamaskin, uten å vente på å laste ned og installere noe.

Hvis du bruker Discord mye, er desktop-appen en verdifull nedlasting, men webappen er flott fordi den senker linjen for oppføring. For eksempel når du spiller et spill med vennene dine og vil invitere en ekstern spiller til talechat. Med en tjeneste som TeamSpeak eller Mumble, må de laste ned appen, opprette en konto og oppgi serverinformasjonen din. Med Discord er alt de klikker på invitasjonskoblingen din, skriver inn et midlertidig brukernavn hvis de ikke har et, og de er klare til å gå.


Discord Mobile App

I tillegg til skrivebordet og webappene, er Discord tilgjengelig som en app for iOS og Android. Discord-mobilappen har et lignende utseende som desktop-appen, men den er modifisert for å fungere på mindre skjermer. Når du er på en server, sveiper du mot høyre for å se en liste over tale- og tekstkanaler, og sveiper til venstre for å se en liste over medlemmene på serveren.

Stemmechat på den mobile Discord-appen fungerer som desktop-appen. Du kan bruke den til å kommunisere med vennene dine eller lagkameratene når du spiller på en konsoll som ikke støtter Discord.

Du har samme evner til å justere volumet til andre brukere, dempe folk slik at du ikke kan høre dem, og dempe deg selv hvis du ikke vil at vennene dine skal høre hva som skjer i huset ditt.

Last ned for:

iOS Android


Hvordan bli en server på Discord

Selv om Discord har mange servere som alle kan bli med på, er det ingen sentral liste over tilgjengelige servere. For å bli med på en Discord-server, trenger du ofte et medlem eller administrator av den serveren for å gi deg en lenke. Noen servere har permanente lenker, og andre utløper i løpet av en dag.

Hvis du har en lenke til en Discord-server, velger du lenken eller blir med via Discord-appen:

  1. Åpne Discord-appen eller åpne Discord i en nettleser.

  2. Velg pluss (+) i venstre rute.

  3. Plukke ut Bli med på en server.

  4. Gå inn på invitasjonskoblingen, og velg deretter Bli med.

  5. For å forlate en server, høyreklikk serverens navn i Discord, og velg deretter Gå fra serveren.

Hvordan finne servere for å Medlem

Hvis du har en venn med en Discord-server du vil bli med, kan du be om en invitasjon. Hvis du er medlem av et fellesskap som bruker Discord, kan du be om en invitasjon eller se på fellessiden, subreddit, forum, wiki, eller hvor du ellers tror en permanent lenke kan være lagret.

Du kan også søke etter offentlige servere som alle kan delta i ved å velge forstørrelsesglass i venstre rute i Discord-appen.

En annen måte å finne Discord-fellesskap er å kjøre et spørsmål på favorittsøkemotoren din. Hvis du for eksempel spiller Final Fantasy XIV, kan du søke etter final fantasy xiv discord server.

Hvordan lage en server på Discord

Å lage servere på Discord er gratis, men du må opprette en konto først. Når du har opprettet kontoen din, logger du deg på Discord på valgfri plattform, og deretter:

  1. Åpne Discord og velg pluss (+) på venstre side av vinduet.

  2. Plukke ut Opprett en server.

  3. Skriv inn et servernavn og velg en region.

  4. Plukke ut Opprett.

Serveren din er klar til å gå umiddelbart, og du får en lenke for å dele med andre. Velg Sett denne lenken til å aldri utløpe avkrysningsruten hvis du vil opprette en permanent lenke for samfunnet ditt.

Plukke ut Inviter Folk fra serversiden for å se invitasjonskoblingen. For å invitere venner og folk fra andre servere, høyreklikk brukerikonet deres i Discord og velg Inviter til serveren > Serveren din.

Hvordan slette en server på Discord

Å ta ned splid serveren du opprettet:

  1. Velg serveren fra listen i venstre rute.

  2. Velg pil ned ved siden av servernavnet.

  3. Plukke ut Serverinnstillinger fra rullegardinmenyen.

  4. Plukke ut Slett server.

  5. Angi det på nytt servernavnet når du blir bedt.

  6. Plukke ut Slett server å bekrefte.

Du kan ikke angre på serveren sletting. Før du tar ned Discord-serveren, må du være helt sikker på at du vil slette den.

Hvordan legge til venner på uenighet

Det er ingen måte å søke etter venner via e-postadresse eller brukernavn, så du trenger en fullstendig splitt-tag eller være venner med dem på en annen plattform før du kan legge dem til på Discord.

Når du registrerer deg for Discord, skriver du inn et brukernavn. Dette er bare en del av Discord-koden din. I tillegg til navnet du velger, legger Discord til fire sifre i dette formatet: Brukernavn # 1234.

Se i nedre venstre hjørne av Discord-startskjermen for å finne hele Discord-koden din under brukernavnet ditt.

Hvis du har vennens fulle Discord-tag, inkludert tallene, kan du sende en venneforespørsel:

  1. Åpen Discord.

  2. Velg Hjem ikonet øverst til venstre.

  3. Plukke ut venner.

  4. Plukke ut Legg til venn og skriv inn vennens fulle Discord-tag, og velg deretter Send vennforespørsel.

  5. Din venn vises i Venter fanen til de godtar forespørselen.

Hvordan finne venner på uenighet fra andre tjenester

Desktop-versjonen av Discord lar deg koble Discord-kontoen din til andre tjenester som Battle.net, Steam og Reddit.

Du trenger ikke koble kontoer, men det gjør det lettere å finne vennene dine. Kobling av noen kontoer, som Xbox One, gir også vennene dine muligheten til å se hva du spiller på den andre plattformen.

Velg for å koble kontoer på Discord Koble kontoer på bunnen av Legg til venn skjermen.

Dette gir deg muligheten til å velge kontotypen du vil koble til. Du kan også velge hvilke tilkoblede kontoer du vil vise på Discord-profilen din.

Når du kobler kontoene dine, trekker Discord automatisk vennelisten din fra den andre tjenesten og sjekker om noen av vennene dine er på Discord. Hvis den finner noen, kan du sende en venneforespørsel.

Hvordan foreta gruppeanrop for skjermdeling

I tillegg til servere, støtter Discord direktemeldinger (DM-er) for å kommunisere privat med venner og gruppedirektemeldinger for å kommunisere med små vennegrupper. Disse eksisterer atskilt fra servere, slik at du og vennene dine ikke trenger å være medlemmer av samme server for å bruke denne funksjonen.

Slik oppretter du en gruppe DM med vennene dine for en privat talechat, videochatt og skjermdeling:

  1. Åpen Discord.

  2. Velg Hjem ikonet øverst til venstre.

  3. Plukke ut venner.

  4. Velg Ny gruppe DM ikonet øverst til høyre i appen.

  5. Velg venner du vil invitere, og velg deretter Opprett gruppe DM.

  6. Velg telefon ikonet for å starte et taleanrop. Eller velg videokamera ikonet for å starte en videosamtale.

    Når en tale- eller videosamtale pågår, velger du rom ikonet for å slå på webkameraet ditt, eller velg overvåke ikonet for å dele skjermen.

  7. Plukke ut Forlat samtalen for å avslutte samtalen når du er ferdig.

Opptil ti personer kan delta i en Discord-gruppe DM samtidig, så det er en god måte for små grupper å kommunisere uten å opprette en egen server. Hvis du vil ha mer enn ti personer på en samtale om gangen, oppretter du en talekanal på en Discord-server og bruker den i stedet.


Legg igjen en kommentar