Er Google Hangouts nede … eller er det bare deg?

For mange mennesker som jobber hjemmefra eller trenger å få kontakt med eksterne kolleger, er Google Hangouts et viktig verktøy, og det er derfor det er spesielt frustrerende når det virker som om Google Hangouts er nede.

Hvis du ikke kan koble til Google Hangouts, eller bruke den til å chatte med andre mennesker, er det ikke alltid lett å fortelle om det er Google som ikke fungerer som den skal, eller om du har et problem med din egen internettforbindelse. Men med noen få enkle kontroller kan du finne ut om Google Hangouts er nede, eller om det er deg.


Hvordan vite om Google Hangouts er nede

På noen måter er det bedre nyheter å finne ut at Google Hangouts er nede, fordi det betyr at du ikke trenger å feilsøke potensielle problemer med din egen internettforbindelse. Dessverre, hvis Hangouts er frakoblet eller har problemer, har du ikke noe annet alternativ enn å vente på at den kommer tilbake online (eller du kan overbevise de andre deltakerne om å prøve et alternativt webkonferanseverktøy som Zoom). Slik kontrollerer du om Google Hangouts ikke fungerer:

  1. Sjekk Downdetectors Google Hangouts-side. Downdetector overvåker mange vanlige nettsteder og er et godt sted å starte. Det vil fortelle deg om nettstedet har rapporterte problemer og kan være frakoblet. 

  2. Hvis Downdetector ikke er endelig, er det andre nettsteder du også kan prøve, inkludert IsItDownRightNow og Outage.Report.

  3. Mens brukere sjelden bruker Google Hangouts-støtteforum for å spore avbrudd, kan du sjekke det for å se om det er noen meldingstråder i fellesskapsforumet angående strømbrudd. 

Hvis du har problemer med å koble til noen av disse nettstedene, eller ingen andre har identifisert noen problemer med Google Hangouts, er det sannsynlig at Google Hangouts fungerer normalt, og problemet er med din egen internettforbindelse.


Hva du kan gjøre hvis Google Hangouts ikke fungerer for deg

Hvis du sjekket for å se om Google Hangouts er nede og ser ut til å fungere for alle andre enn deg, er det noen ting du kan gjøre for å feilsøke problemet og prøve å komme i gang igjen:

  1. Forsikre deg om at du kommer til riktig sted og ikke har skrevet feil URL. Du bør prøve å besøke hangouts.google.com. 

  2. Hvis Google Hangouts ikke åpnes i nettleseren din, kan du prøve å logge på med en annen nettleser (for eksempel Microsoft Edge i stedet for Chrome, for eksempel) eller logge på med nettleserens private eller inkognitomodus. Eksperimenter med varianter av nettlesere du vanligvis ikke bruker for å eliminere mulige problemer med pålogging eller hurtigbufring. 

  3. Hvis det er et alternativ, kan du prøve å bruke den mobile Hangouts-appen på telefonen din i stedet. Forsikre deg om at du bruker den offisielle Hangouts-appen for iPhone eller Hangouts-appen for Android.

  4. Hvis du opprinnelig prøvde mobilappen, kan du prøve å åpne Hangouts i en nettleser i stedet. 

  5. Tøm nettleserens cache og prøv på nytt. 

  6. Prøv å fjerne nettleserens informasjonskapsler og prøv igjen.

  7. Hvis ingen av disse alternativene fungerte, har du sannsynligvis et problem med internett. Kontakt din ISPs tekniske support for ytterligere hjelp. 


Andre Google Hangout-tilkoblingsfeil

Det kan hende du ser noen andre feilmeldinger eller støter på andre problemer når du prøver å koble til Hangouts. Hvis nettstedet er nede (og ødelagt) på en veldig viktig måte, kan du se feil som 500 intern serverfeil, 403 forbudt og 404 ikke funnet. Bortsett fra disse, kan du støte på disse problemene:

  • Hangouts rapporterer gjentatte ganger at de prøver å koble til på nytt. Dette er vanligvis et tegn på en intermitterende internettforbindelse på slutten. Du kan prøve å starte ruteren på nytt, flytte datamaskinen nærmere Wi-Fi-ruteren eller kontakte Internett-leverandøren din for støtte. 
  • Du kan ikke bruke Google Hangouts i Firefox-nettleseren. Du vil bruke en annen nettleser fordi Google ikke lenger støtter tale- og videosamtaler i Firefox. 
  • Hangouts kan ikke koble til og rapporterer en feil 212 eller 213 eller 214. Dette er et ganske sjeldent problem som er relatert til en ødelagt innstilling i installasjonen av GSuite. Hvis du er en GSuite-bruker og ser denne feilen, kan du snakke med personen som administrerer GSuite for å slette Gsuite Organization Unit, opprette en ny gruppe og tildele deg den nye gruppen. 

Legg igjen en kommentar