Tillat eller nekt tilgang til dine fysiske plasseringsinnstillinger

Geolokalisering er prosessen med å bestemme enhetens plassering ved hjelp av en kombinasjon av digital informasjon. Nettsteder og webapplikasjoner har tilgang til Geolocation API som er implementert i de fleste populære nettlesere for å finne ut hvor du er. Denne informasjonen brukes deretter av en rekke årsaker, for eksempel å gi målrettet innhold spesifikt for ditt nabolag eller ditt generelle område.

Selv om det noen ganger er hyggelig å motta nyheter, annonser og andre ting som er relevante for din spesielle lokalitet, er det noen nettsurfere som ikke er komfortable med apper og sider som bruker disse dataene for å tilpasse deres online opplevelse. Med dette i bakhodet gir nettlesere deg muligheten til å kontrollere stedbaserte innstillinger tilsvarende. Veiledningene nedenfor beskriver hvordan du bruker og endrer denne funksjonaliteten i flere forskjellige populære nettlesere.

Denne veiledningen gjelder Chrome 83.0.4103.116, Edge 83.0.478.58, Firefox 78.0.1, Internet Explorer 11, Opera 68.0.3618.173, Safari for MacOS 10 og Vivaldi 3.1.


Google Chrome

Google Chrome er en av de mest populære nettleserne som er tilgjengelige. Slik deaktiverer du geografiske plasseringstjenester:

  1. Velg Chrome Hovedmeny-knapp, markert med tre loddrett justerte prikker. Den ligger øverst til høyre i nettleseren.

  2. Plukke ut innstillinger > Avansert > Personvern og sikkerhet > Nettstedinnstillinger > Plassering.

  3. Flytt Spør før tilgang (anbefales) skyveknappen for å slå den på eller av. Slå den på hvis du vil at nettsteder skal be om tillatelse før du får tilgang til posisjonen din.

  4. Under det kan du se Blokker seksjonen og Allow seksjon. Her kan du se hvilke nettsteder du har gitt geolokaliseringstillatelser til og tilbakekalle dem, om nødvendig.


Mozilla Firefox

Stedsbevisst surfing i Firefox ber om tillatelse når et nettsted prøver å få tilgang til posisjonsdataene dine. Ta følgende trinn for å deaktivere denne funksjonen helt.

  1. Velg meny og velg alternativer.

  2. Skriv inn "plassering"i søkefeltet.

  3. Velg innstillinger knappen til høyre for Plassering.

  4. Dette åpner Innstillinger - Plasseringstillatelser dialogboks. Herfra kan du se hvilke nettsteder som har bedt om tilgang til posisjonen din, og velge å tillate eller blokkere dem.


Microsoft Edge

Slik justerer du hvilke nettsteder som har tilgang til posisjonen din ved hjelp av Microsofts siste nettleser.

  1. Velg Innstillinger og mer -knappen (avbildet som tre horisontale prikker) øverst til høyre på skjermen.

  2. Plukke ut innstillinger > Nettstedstillatelser.

  3. Plukke ut Plassering.

  4. Flytt Spør før tilgang (anbefales) skyveknappen for å slå den på eller av. Slå den på hvis du vil at nettsteder skal be om tillatelse før du får tilgang til posisjonen din.

  5. Blokker seksjonen og Allow seksjoner, kan du se hvilke nettsteder du har gitt tillatelse til geolokalisering og tilbakekalle dem, om nødvendig.


operere

Opera bruker Googles posisjonstjenester for å spore hvor du befinner deg. Første gang du går til et nettsted ved hjelp av nettleseren, ber den deg om å godta vilkårene for GLS. Etter det vil Opera gi deg valget mellom å sende posisjonsdata, eller ikke, når et nettsted ber om denne informasjonen. Men hvis du vil deaktivere det helt, gå til innstillinger (Innstillinger på Mac)> Nettsider > Plassering og fjern markeringen Tillat nettsteder å be om min fysiske plassering.


Internet Explorer 11

Slik deaktiverer du geolokaliseringstjenester i Internet Explorer 11:

  1. Velg Gear ikonet øverst til høyre i nettleservinduet.

  2. Når rullegardinmenyen vises, velger du alternativer for Internett.

  3. Velg Privatliv fanen.

  4. Finn det Plassering seksjonen under Personvernalternativer og klikk avkrysningsruten ved siden av Tillat aldri nettsteder å be om din fysiske plassering. Når dette er aktivert, instruerer dette alternativet nettleseren om å nekte alle forespørsler om tilgang til dine fysiske posisjonsdata.

  5. De Fjern nettsteder knappen er også innenfor Plassering seksjon. Hver gang et nettsted prøver å få tilgang til posisjonsdataene dine, ber IE11 deg om å gjøre noe. I tillegg til å tillate eller avvise den enkelte forespørselen, har du muligheten til å blokkere eller fjerne listen over det respektive nettstedet. Disse preferansene lagres deretter av nettleseren og brukes ved senere besøk på disse nettstedene. For å slette alle de lagrede innstillingene og starte på nytt, velger du Fjern nettsteder knapp.

Safari for Mac-maskiner

Safari er standard nettleser som følger med alle Mac-datamaskiner. For å få tilgang til eller nekte tilgang til din fysiske plassering i Safari:

  1. Klikk på system~~POS=TRUNC alternativet i Dock.

  2. Plukke ut Sikkerhet og personvern > Privatliv > steds~~POS=TRUNC.

  3. Aktiver eller deaktiver stedstjenester ved å plassere (eller fjerne) en sjekk foran Aktiver Stedstjenester. Du må kanskje klikke på låsen nederst i venstre hjørne før du kan gjøre endringene.

  4. Sett en sjekk i boksen foran Safari for å aktivere posisjonstjenester for nettleseren. Fjern merket for å forhindre at Safari deler posisjonen din.

Vivaldi

Vivaldi er en gratis nettleser på tvers av plattformer som ble lansert i 2016. Den er den mest tilpassbare av de populære nettleserne.

  1. typen vivaldi: // krom / innstillinger / innhold inn i adressefeltet og trykk Enter.

  2. Du vil nå se Vivaldis Innholdsinnstillinger i et nytt vindu. Rull ned til du finner delen merket Plassering.

  3. Velg mellom ett av disse tre alternativene:

    • Tillat alle nettsteder å spore din fysiske plassering: Lar alle nettsteder få tilgang til posisjonsrelaterte data uten å kreve din eksplisitte tillatelse hver gang.
    • Spør når et nettsted prøver å spore din fysiske plassering: Standard og anbefalt innstilling, den instruerer Vivaldi om å be deg om svar hver gang et nettsted prøver å bruke din fysiske posisjonsinformasjon.
    • Ikke la noen nettsteder spore din fysiske plassering: Hindrer alle nettsteder i å bruke posisjonsdataene dine.
  4. De Administrer unntak knappen i Privatliv delen tillater deg å tillate eller nekte fysisk posisjonssporing for individuelle nettsteder. Alle unntak som er definert her, overstyrer innstillingene ovenfor.


Legg igjen en kommentar