Hvordan finne ut hvem (eller hva) som får tilgang til Gmail

Du kan ha gitt flere nettsteder og tjenester tilgang til noe av Gmail-informasjonen din, slik at disse tjenestene kan gjøre en bedre jobb. Etter hvert som tiden går, kan du ikke lenger bruke disse tjenestene. Selv om du ikke bruker en tjeneste, kan den fremdeles få tilgang til Gmail-kontoen din. Kontroller tilgangen til kontoen din med jevne mellomrom, og bruk de innebygde Gmail-sikkerhetsverktøyene til å tilbakekalle upassende tillatelser.

Denne Gmail-administrasjonsfunksjonen ligger i nettleseren, ikke i appen. Du trenger tilgang til en nettleser på skrivebordsklassen for å utføre disse prosedyrene.


Finn apper som har tilgang til Gmail-kontoen din

Slik finner du ut hvilke nettsteder og apper som tidligere har fått tilgang til Gmail-kontodataene dine:

  1. Besøk Tillatelser siden til kontrollpanelet for Google-kontoen din.

    Tillatelser: Google-konto

  2. Gjennomgå appene i Tredjepartsapper med kontotilgang seksjon. Klikk på en app som har tilgang til Gmail for å vise detaljert informasjon om appens tilgang. Velg for å tilbakekalle tilgangen Fjern tilgang.

  3. Gjenta denne prosessen med de to andre delene på skjermen:

    • Pålogging med Google viser appene du kan autentisere med Google som legitimasjon. Disse tjenestene kan bare se navnet ditt, profilbildet og e-postadressen din. Disse appene har ikke tilgang til kontoen din.
    • Google-apper viser appene laget av Google som får tilgang til Google-kontoinformasjonen din.

Du vil kanskje ikke fjerne tilgang til noen nettsteder eller apper. For eksempel, hvis Gmail synkroniseres med en annen e-postleverandørtjeneste eller app som du konfigurerer og bruker, vil du sannsynligvis ikke nekte den andre leverandøren tillatelse til å få tilgang til Gmail. Hvis du ikke lenger bruker den e-postleverandøren eller appen, bør du fjerne tilgangen.


Hva Google Apps ser

Den tredje delen av siden med autoriserte tjenester inkluderer en seksjon for Google-apper. Selv om dette alle er apper som for øyeblikket eller på en gang var klarert, hvis du ikke lenger bruker disse appene, bør du fjerne tilgangen, ettersom disse sannsynligvis har full tilgang til Google-kontoen din. Hvis du for eksempel bruker Google Chrome-nettleseren, har den full tilgang til kontoen din. Full tilgang betyr at appen kan se navnene på kontaktene dine, se din private Gmail-korrespondanse og lese vedlegg.


Hvilken informasjon beskyttes ved full tilgang

Nettsteder og apper som har fått full tilgang til Google-kontoen din, kan ikke slette kontoen din, endre passordet ditt eller bruke Google Pay til å be om, sende eller motta penger.

Finn og fjern Gmail-delegater

Du har kanskje delegert tillatelse til noen, for eksempel en administrativ assistent i virksomheten din, til å håndtere Gmail-kontoen din tidligere, som tillot dem å lese, sende og slette e-post på dine vegne. Denne personen har bred, men begrenset tilgang til kontoen din. Personen kan ikke endre Gmail-passordet ditt eller delta i en prat som du. Hvis du har vært gjennom en rekke assistenter de siste årene, kan du finne ut hvilke personer som fremdeles har tilgang til Gmail-kontoen din.

Åpne Kontoer og import fanen i Gmail-kontoen din ved å besøke nettstedet via Gmail-innstillingsmenyen eller ved å bruke en snarveilink:

Snarvei til skjermbildet Gmail-kontoer og importinnstillinger

Gjennomgå navnene som vises i Gi tilgang til kontoen din seksjon. For å tilbakekalle tilgang, velg et navn og klikk deretter Delete.

Nylig aktivitet på kontoen din

Du kan finne ut hvilke tjenester eller apper som nylig har tilgang til Gmail-kontoen din:

  1. Klikk på fra Gmail-innboksen detaljer nederst til høyre på skjermen.

  2. Gå gjennom dataene i popup-vinduet.

  3. Se i Dato / tid for å se de siste tilkoblingene.

  4. Se i Tilgangstype kolonne og klikk Vis detaljer under en hvilken som helst oppføring for å se informasjon som inkluderer en indikator for hvilken app eller tjeneste det var.

  5. Klikk på i den utvidede varevisningen Administrer kontotilgang for å gå tilbake til listen over autoriserte apper, hvorfra du kan tilbakekalle appens tillatelser om nødvendig.


Legg igjen en kommentar