Hvordan sette opp donasjoner på Twitch

Hva å vite

  • Å sette opp donasjoner på Twitch er en populær måte å tjene inntekt mens du streamer på Twitch.
  • Å sette opp et donasjonssystem er mer komplisert enn å bare aktivere en "doner" -knapp i en Twitch-brukerprofil.
  • Brukere er pålagt å bruke funksjoner som Twitchs førsteparts bits / cheers-system eller et tilgjengelig alternativ fra tredjepart.

Her er de fire mest populære donasjonsløsningene for Twitch-streamere og hvordan du bruker dem.

Kyle Fewel / Web


Twitch Bits

Bits (også kalt hurrarop) er Twitchs offisielle donasjonssystem. De er litt mer kompliserte enn å bare sende litt penger til en streamer med et trykk på en knapp, og de er bare tilgjengelige for Twitch-tilknyttede selskaper og partnere. Bits er egentlig en form for digital valuta som er kjøpt direkte fra Twitch med den virkelige verden penger ved hjelp av Amazon Payments.

Disse bitene kan deretter brukes fra en Twitch strøm chat boksen for å utløse spesiell lyd og visuell varsling på skjermen. Som en belønning for å bruke sine biter, brukere tjene spesielle merker som vises ved siden av navnene deres i strømmen chat. Jo flere biter de bruker, desto høyere rangerer merkene de tjener. Twitch-streameren tjener $ 1 for hver 100 bit (1 cent per bit) som brukes under strømmen.

  1. Twitch aktiverer Cheering automatisk for alle nye tilknyttede selskaper og partnere.

    Innstillingene for Cheering er under Dashbord > Partnerinnstillinger > Bits & Cheering.

  2. Seere kan nå bruke biter i kanalen din ved å skrive hurrarop og antall biter de ønsker å bruke. For eksempel, hurra5 vil bruke fem biter, og hurra1000 vil bruke 1,000.


PayPal Donasjoner på Twitch

En av de enkleste måtene å akseptere donasjoner på Twitch er å bruke PayPal. En streamer kan be seerne sende penger direkte ved å bruke e-postadressen som er tilknyttet streamerens PayPal-konto. Et enklere alternativ er imidlertid å bare sette opp en PayPal.me-lenke, som strømlinjeformer hele prosessen for betrakteren med et rent design og lettfattelig grensesnitt. Her er noen effektive måter å bruke en PayPal.me-adresse for å motta donasjoner på Twitch:

  • Nevn muntlig hele PayPal.me-adressen din under en strøm.
  • Legg ut lenken din i kanalens chat. Ikke bare vil dette få seernes oppmerksomhet, men det vil også være mye mer effektiv, fordi linken er klikkbar fra i chatten.
  • Legg til en donasjon til din Twitch Channel ved å gå til kanalen din, klikke på Rediger paneler bytte, og deretter klikke på giganten + symbol. Fyll ut Paneltittel og Beskrivelse felt og legg til PayPal.me-lenken din i beskrivelsen, sammen med en kort melding som forklarer hvorfor du mener at seerne bør donere.

Bitcoin og andre kryptokurser

Bruken av kryptovalutaer som Bitcoin, Litecoin og Ethereum for å sende og motta midler online fortsetter å øke på grunn av hastighet, sikkerhet og lavere transaksjonsgebyrer. Å motta en betaling i kryptovaluta-lommeboken din er så enkelt som å dele lommebokens adresse med en annen bruker. Slik får du dette til å fungere med Twitch.

  1. Åpne den valgte kryptovalutaens lommebok-app. Bitpay er en populær lommebok-app for nye brukere.

  2. Klikk på Motta knapp eller lenke. Alle lommebøker har dette alternativet uavhengig av valuta eller app-produsent.

  3. Du vil se en enkelt linje med tilsynelatende tilfeldige tall og bokstaver; dette er lommebokens adresse. Trykk på adressen for å kopiere den til enhetens utklippstavle.

  4. Opprett en donasjonsseksjon på Twitch-profilen din som beskrevet ovenfor i PayPal-delen på denne siden.

  5. Lim inn lommebokadressen din i Beskrivelse sørg for å nevne hvilken kryptovaluta lommebokadressen er for. Brukere kan ikke sende Ethereum til en Litecoin-lommebok eller Bitcoin til en Ethereum-lommebok, så det er utrolig viktig å merke adressen riktig.

    Mens du er i Motta delen av lommebokappen din, ta et skjermbilde av QR-koden. Denne koden er QR-versjonen av lommebokadressen din, og seere kan skanne den for å sende deg penger. Du kan legge til det lagrede bildet av QR-koden din i Twitch-profilens donasjonsdel eller til og med som et medieelement i Twitch-oppsettet ditt i OBS Studio (som du ville gjort med et webkameravindu eller et annet bilde) slik at seerne dine kan skanne det med mobiltelefonene dine. mens du ser på strømmen din. Ikke glem å nevne hvilken valuta QR-koden lommebokadressen er for.

  6. Du skal nå kunne motta bitcoin ved hjelp av Bitpay.


Twitch Donation Page Services

Twitch-streamere kan koble til kontoen sin til en rekke tredjeparts tjenester aktivere tilleggsfunksjoner som donasjoner og varsler. Noen av de mest populære inkluderer Gaming For Good, Muxy, Stream Elements og StreamLabs. Hver av disse tjenestene oppretter en unik donasjonsside for kanalen din som er vert på sin egen server, som du kan lede seerne dine til å gi en donasjon til.

Slik oppretter du en donasjonsside på StreamLabs, som har flest funksjoner og er den enkleste å bruke for nybegynnere. Trinnene er veldig like for å sette opp en donasjonsside på de andre nettstedene.

  1. Fra StreamLabs Dashbord, klikk på Donasjonsinnstillinger.

  2. Klikk på PayPal-ikon for å koble PayPal-kontoen din til StreamLabs slik at seerne kan sende donasjoner direkte til PayPal-kontoen din fra donasjonssiden. Du kan også legge til andre betalingsalternativer på denne siden, for eksempel Unitpay, Skrill og kredittkort, men PayPal bør være den primære metoden du aktiverer, gitt den brede bruken blant Twitch-seere.

  3. Fra Donasjonsinnstillinger > innstillinger, velg valuta og minimum / maksimale donasjonsgrenser. Å sette minimumsdonasjonen til 5 dollar er en god idé å fraråde brukere å spamme kontoen din med små donasjoner.

  4. Plukke ut Lagre innstillinger nederst på siden.

  5. De innstillinger siden viser nettadressen til din donasjonsside. Det skal se ut som https://streamlabs.com/username. Kopier denne adressen og legg den til donasjonsseksjonen på Twitch Channel-siden din.


Bør du godta donasjoner på Twitch?

Å akseptere donasjoner og tips om Twitch er en veldig vanlig praksis, og verken streamere eller seere rynker pannen. Donasjoner er en av få måter små kanaler kan tjene penger på. Når du får flere følgere og blir Twitch-tilknyttet partner eller partner, er det imidlertid viktig å lære om Twitch-abonnementer. Abonnementer på Twitch har vist seg å være veldig effektive, og tjener betydelig høyere summer enn engangsgavene og gir potensialet til å vokse over tid.

Er rykningsdonasjoner skattepliktige?

Ja. Til tross for at de blir omtalt som donasjoner, tips eller gaver av streamere, betraktes disse pengene som en gyldig inntektskilde, så du bør kreve det når du leverer selvangivelse.

Slik forhindrer du tilbakeførsler fra donasjoner

Å bruke PayPal kan være en praktisk, pålitelig metode for å akseptere donasjoner, men det har en stor feil som av og til blir utnyttet av svindlere; tilbakeføringer. Dette skjer når noen som har betalt for noe online via PayPal, klager til selskapet og hevder at de aldri mottok de kjøpte varene eller tjenestene. Når dette skjer, refunderer PayPal oftere enn ikke kjøperen fullstendig, og etterlater selgeren uten produktet og ingen penger å vise for det.

Dessverre for streamere øker rapporterne om svindlere og internett-troll som donerer store mengder penger til Twitch-kanaler bare for å få det hele belastet et par måneder senere. Du kan ikke beskytte deg mot denne typen svindel 100% med PayPal, og det er derfor mange erfarne streamere foretrekker å fokusere på biter (som er beskyttet av Amazon Payments) og kryptovaluta-donasjoner (som ikke kan kanselleres eller belastes tilbake).

Hvordan du kan oppmuntre dine twitch-seere til å donere

De fleste seere på Twitch støtter mer enn gjerne favorittstrømmerne sine, men de tenker ikke på å donere hvis de ikke vet at det er et alternativ. Her er noen enkle måter å minne publikum på å donere uten å komme over som påtrengende eller spammy.

  • Takk donorene muntlig under en strøm. Dette minner ikke bare seerne om at donasjon er et alternativ, men belønner også givere med tre sekunders berømmelse.
  • Legg til en nylig donor-widget som viser navnene på de siste giverne i Twitch-oppsettet på skjermen. Bruk StreamLabs-tjenesten og OBS Studio-programmet til å gjøre dette. Dette vil ikke være et alternativ hvis du streamer direkte fra videospillkonsollen.
  • Lag en liste over givere på Twitch-profilsiden din. Dette kan bli vanskelig for store kanaler, men for streamere med lite publikum kan dette være en fin måte å takke givere og oppmuntre de som ennå ikke har gitt det en sjanse. Noen streamere lager også lister over sine fem beste givere, noe som kan oppmuntre til konkurranse blant seerne.
  • Lag et mål. Det er mer sannsynlig at seere vil donere hvis de vet hva pengene deres går mot. Tjenester som StreamLabs kan opprette en gratis fremdriftslinje du kan legge til i en streamlayout i OBS Studio. Denne visualiseringen oppdateres i sanntid når folk donerer og kan motivere et publikum til å jobbe mot et mål. Du kan nevne donasjonsmål muntlig og i profilen din.
  • Bruk tilpassede varsler. En av de beste måtene å belønne givere er ved å tilpasse varslene dine. Varsler er visuelle og lydsignaler som utløses under en live stream når en seer følger, abonnerer, donerer eller tipser med biter. Hvis du har sett en melding som "Takk for at du fulgte med !!" på skjermen, har du allerede sett et varsel i aksjon. Du kan tilpasse varsler i StreamLabs med hvilken som helst animert gif- og lydfil. Underholdende kombinasjoner har en tendens til å oppmuntre seerne til å donere igjen for å se varselet.

Legg igjen en kommentar