Winload.exe-definisjon (Windows Boot Loader)

Winload.exe (Windows Boot Loader) er en liten programvare, kalt systemlaster, som er startet av BOOTMGR, oppstartsadministratoren som brukes i operativsystemene Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.

Jobben til winload.exe er å laste viktige enhetsdrivere, så vel som ntoskrnl.exe, en kjernedel av Windows.

I eldre Windows-operativsystemer, som Windows XP, blir lasting av ntoskrnl.exe gjort av NTLDR, som også fungerer som boot manager.


Er Winload.exe et virus?

Steven Puetzer / Getty Images

Vi håper det er klart etter å ha lest hva du har så langt: nei, winload.exe er ikke et virus. Dessverre finner du mye informasjon der ute som sier noe annet.

For eksempel vil noen antivirus nettsteder og andre "filinformasjon" nettsteder markere winload.exe som en type skadelig programvare, og kan til og med gå så langt som å si at filen ikke er viktig og kan fjernes, men dette er bare delvis ekte.

Selv om det er sant at en fil som heter "winload.exe" kan være en infisert fil som kan ha skadelig hensikt, er det viktig å forstå hvor filen ligger på datamaskinen din, slik at du kan skille mellom den virkelige filen og en mulig skadelig kopi. .

Plasseringen for winload.exe-filen som er Windows Boot Loader (filen vi snakker om i denne artikkelen) er i mappen C: Windows System32 . Dette vil aldri endre seg og er nøyaktig det samme uansett hvilken versjon av Windows du bruker.

Hvis en "winload.exe" -fil blir funnet andre steder og er merket som skadelig av et antivirusprogram, kan det veldig bra være usikkert. I dette tilfellet er det greit å fjerne det, siden det ikke er en ekte oppstartsfil.


Winload.exe relaterte feil

Hvis winload.exe er ødelagt eller på en eller annen måte slettet, vil Windows sannsynligvis ikke fungere som det skal, og kan vise en feilmelding.

Dette er noen av de vanligste winload.exe feilmeldingene:

Windows kunne ikke starte. En nylig maskinvare- eller programvareendring kan være årsaken

winload.exe mangler eller er ødelagt

" Windows System32 winload.exe"
kan ikke stole på grunn av sin digitale signatur

Status 0xc0000428

Ikke prøv å fikse en manglende eller korrupt winload.exe-fil ved å laste ned en kopi fra internett! Kopien du finner på nettet, kan være skadelig programvare, og skjuler seg som filen du leter etter. I tillegg, selv om du skulle hente en kopi fra nettet, er den opprinnelige winload.exe-filen (i C: Windows System32) skrivebeskyttet, så den kan ikke enkelt byttes ut uansett.

Det første du bør gjøre etter å ha fått en av feilene ovenfor, er å sjekke hele datamaskinen din for skadelig programvare. Imidlertid, i stedet for å bruke et tradisjonelt antivirusprogram som kjører fra innsiden av Windows, bruk gratis oppstartbare antivirusverktøy. Forutsatt at winload.exe-problemet skyldes skadelig programvare, kan dette være en veldig enkel løsning for problemet ditt.

Hvis en virusscanning ikke hjelper, kan du prøve å skrive en ny partisjonssuksesssektor og gjenoppbygge Boot Configuration Data (BCD) -butikken, som skal fikse eventuelle korrupte oppføringer som involverer winload.exe. Disse løsningene kan gjøres i Windows 10 og Windows 8 via avanserte oppstartsalternativer, og i Windows 7 og Windows Vista med alternativ for systemgjenoppretting.

Noe annet du kan prøve å fikse en winload.exe-feil, kjører sfc / scannow, som skal erstatte den manglende eller korrupte systemfilen. Følg denne lenken for å få en gjennomgang av å bruke kommandoen sfc (System File Checker) utenfor Windows, som sannsynligvis er slik du må bruke den i denne situasjonen.

En annen winload.exe-feil som ikke er relatert til feilene ovenfor, kan lese:

En komponent i operativsystemet er utløpt. Fil: windows system32 winload.exe

Du kan se denne feilen hvis Windows har nådd lisensens utløpsdato, noe som skjer hvis du bruker en forhåndsvisning av Windows.

Med denne typen feil vil datamaskinen trolig automatisk starte på nytt noen få timer i tillegg til å vise feilmeldingen. Når dette skjer, vil det ikke gjøre noe bra å kjøre en virusscanning og reparere filer. Du må installere en fullstendig, gyldig versjon av Windows med en fungerende produktnøkkel slik at aktiveringen kan fullføres normalt.


Mer informasjon om Winload.exe

BOOTMGR starter winresume.exe i stedet for winload.exe hvis datamaskinen var i dvalemodus. winresume.exe ligger i samme mappe som winload.exe.

Kopier av winload.exe finnes i undermapper av C: Windows, som Boot og WinSxS, og kanskje andre.

Under UEFI-baserte systemer kalles winload.exe winload.efi, og finnes i samme system32-mappe. EFI-utvidelsen kan bare kjøres for oppstartsadministratoren som finnes i UEFI-fastvaren.

Legg igjen en kommentar