Hvordan laste ned en annen Samsung TV-nettleser

Samsung Smart TV-er leveres med en forhåndsinstallert nettleser. Avhengig av modellår eller serie, kan nettleseren være plassert på smarthub-startskjermen, eller på den ekstra forhåndsinstallerte app-siden.

Funksjonene i Samsung-nettleseren er i midlertidig begrenset. Den gir muligheten til generell surfing, men den er ikke kompatibel med noen filformater (som Flash, ActiveX og visse HTML5-baserte videoer). Du kan heller ikke laste ned bilder eller annet innhold, og nedlastningstiden kan være treg.


Hvordan få en alternativ nettleser på en Samsung TV

Dessverre kan du ikke slette den forhåndsinnlastede Samsung Smart TV-nettleseren eller laste ned og installere et annet alternativ. Imidlertid er det noen løsninger som gjør det mulig å bruke en annen nettleser.

Alternativ en: Koble til en mediestreamer som tilbyr en annen nettleser

En måte å få tilgang til en alternativ nettleser for en Samsung Smart TV er via en plug-in mediestreaming-pinne eller -boks, for eksempel en Roku, Fire TV, Google Chromecast eller Apple TV. Du vil bruke fjernkontrollsystemet til disse enhetene for å navigere deg gjennom deres respektive nettlesere.

år

Roku tilbyr noen få nettlesere som kan lastes ned og installeres fra Channel Store. POPRISM er gratis, men mye mer begrenset enn Samsung-nettleseren. Andre valg inkluderer nettleser X og WEB, men begge krever en abonnementsavgift på $ 4.99 per måned, noe som ikke er ideelt hvis du har et stramt budsjett.

Roku - Nettleser X

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV tilbyr både Firefox og Silke nettlesere, som gir mer fleksibilitet enn Samsung Smart TV-nettleseren. Når de er installert, vises de på startskjermen som er merket som Firefox og Internett (Silke).

En funksjon i Firefox- og Silk-nettleseren på en Fire TV-enhet er at du, i tillegg til å bruke navigasjonskontrollene på Fire TV-fjernkontrollen, også kan bruke Alexa-kommandoer til å søke på nettet.

Imidlertid er bokmerker for spesifikke sider og lagring av passord ikke tilgjengelig i Fire TV-versjonen av Firefox. Selv om du kan vise bilder og innhold, kan du ikke laste dem ned. Fire TV-versjonen av Firefox ser også annerledes ut enn PC- eller mobilversjonen.

Silk-nettleseren kan vise en av to skjermer som er vist nedenfor. Til venstre er startsiden til Silke-nettlesere, og til høyre er standard Bing-søkemotoren. Disse alternativene gir fleksibilitet for både tilgang til innhold og gjennomføring av et generelt websøk.

Når du lukker Silke-nettleseren, vises det siste nettstedet du så på automatisk neste gang du åpner nettleseren. Imidlertid, akkurat som med Firefox (og den innebygde Samsung-nettleseren), kan du ikke laste ned bilder eller annet innhold ved hjelp av Silk.

Google Chrome

Hvis du bruker Chrome på din PC eller bærbare datamaskin, velger du Cast for å sende alt som er synlig på din PC eller laptop til en Samsung TV via Chromecast. Chromecast-pinnen må være koblet til via baksiden av Samsung TV-en via HDMI.

I Chrome går du til innstillinger og aktiver Casting.

Chrome-nettleseren fra PC-en din vises på Samsung TV-en. Du kan bla gjennom sidene og åpne dem ved hjelp av en nettleserfane. Men hvis du åpner eller lukker en fane, må du koble til og fra Chromecast-en på nytt for å se de nye fanene på TV-skjermen.

I tillegg til å caste Chrome-nettleseren, kan du finne ut hvordan du kan caste alt du kan se på PC-en din til en Samsung TV ved hjelp av Chromecast.

Apple TV

Apple TV tilbyr ikke en nettleser som kan installeres direkte, men du kan installere AirWeb på en kompatibel iPhone eller iPad. Ved hjelp av Airplay kan du speile "Air Web" -leseren gjennom Apple TV-en som er koblet til Samsung TV-en.

Du kan også bruke AirPlay fra skjermen til din Mac for og tilkoblet Apple TV-enheten. Det er noen ekstra nettlesere tilgjengelig for Apple TV som kan vises på en Samsung TV.

Hvorfor en Plug-in Media Streamer kanskje ikke er det beste alternativet

Med mindre du allerede har en ekstern mediestreamer, er det kanskje ikke det beste alternativet for å få en nettleser på din Samsung TV. Dette er fordi du betaler for en enhet som gir duplikat tilgang til mange av de samme streaming-appene som Samsung Smart TV allerede kan tilby.

Hvis du er fornøyd med streaming-appvalget på Samsung Smart TV-en, kan det være mer effektivt å bruke en annen metode for å få en alternativ nettleser til å fungere med TV-en. Et slikt alternativ er å koble en PC direkte til TV-en.


Alternativ to: Koble en bærbar PC / stasjonær PC til TV-en

I stedet for å koble en mediestreaming-pinnen eller -boken til din Samsung Smart TV, kan du koble til en PC eller bærbar PC via en HDMI- eller VGA-tilkobling. Du kan se søkeresultatene i nettleseren (samt nesten alle oppgaver du kan gjøre på PC-en din) på TV-skjermen.

Fordelen med denne metoden er at du kan bruke nettleseren (e) du er kjent med, samt utføre andre PC-funksjoner på TV-skjermen. Enhver nettleser du har installert på PC-en din, inkludert Internet Explorer, Microsoft Edge og andre som er diskutert i denne håndboken, kan vises på Samsung-TV-skjermen. Og du kan bruke tastaturet eller musen du har koblet til PC-en din for å navigere deg i nettleseren.

Avhengig av din bærbare datamaskin eller PC, kan det hende du må angi at den skal sende ut skjermen via HDMI- eller VGA-porten, i så fall kan det hende at den bærbareskjermen eller monitorskjermen bli mørk. Du kan også få muligheten til å vise skjermen på både på PC-en og TV-en samtidig.


Alternativ tre: Bruk av skjermspeiling

Hvis du helst ikke vil koble mediestreameren eller PC-en fysisk til TV-en din, er det et trådløst alternativ tilgjengelig som bruker skjermspeiling, som noen ganger også blir referert til som Miracast eller Wi-Fi Direct.

Trådløs skjermspeiling er tilgjengelig på de fleste Wi-Fi-aktiverte PC-er, bærbare datamaskiner og smarttelefoner. Skjermspeiling lar deg overføre nettlesere, samt alt annet som vises eller er lagret på din PC eller smarttelefon, over til din Samsung TV-skjerm.

Oppsett av skjermspeiling på Samsung-TV-er

Skjermspeiling støttes av nesten alle Samsung Smart TV-er. Selv om oppsettet varierer avhengig av modellår og serie.

  • Eksempel en: Trykk på kilde på fjernkontrollen, og velg deretter Screen Mirroring kildealternativ i TV-menyen.
  • Eksempel to: Plukke ut meny på fjernkontrollen, og velg deretter Network > Screen Mirroring.
  • Eksempel tre: Plukke ut meny > Network > Ekspertinnstillinger > Wi-Fi Direct.

Se Samsung TVs brukerhåndbok eller e-manual for nøyaktige trinn for din modell.

I tillegg til å aktivere skjermspeiling på Samsung TV-en din, må du også aktivere den på din PC eller smarttelefon.

Screen Mirroring Setup for PCs (Windows 10 eksempel)

Slik konfigurerer du skjermspeiling på en Windows 10-enhet.

  1. Gå til innstillinger på din PC.

  2. In Bluetooth og andre enheter, plukke ut Legg til Bluetooth eller annen enhet. Dette vil ta deg til Legg til en enhet siden.

  3. PC-en skanner etter tilgjengelige enheter.

    TV-en din må være på i under dette trinnet.

  4. Når Samsung TV-en din vises i enhetslisten, velger du den og venter på at PC-en din skal koble til din Samsung TV.

  5. Når forbindelsen er bekreftet, vises PC-skjermen på Samsung TV-en.

Oppsett av skjermspeiling for smarttelefoner

Her er noen vanlige metoder for å sette opp skjermspeiling på en smarttelefon.

  • Samsung: Gå til Påminnelser > Screen Mirroring (eller Smart View eller Quick Connect). Telefonen vil se etter TV-en, og identifiserer den vanligvis etter modellnummeret. Når modellnummeret vises, velger du det. Du kan bli bedt om å oppgi en PIN-kode fra TV-en.
  • HTC: Gå til innstillinger > HTC connect. Åpne den og skann etter TV-en.
  • LG: Sjekk for Screen Mirroring, Skjermdel, Wi-Fi Directeller Miracast og gå gjennom skanneprosedyren.
  • Andre merker: Sjekk for Screen Mirroring og følg instruksjonene.

Legg igjen en kommentar