ECM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ECM-filtypen er en ECM Disc Image-fil, eller noen ganger kalt en Error Code Modeler-fil. De er bildefiler som lagrer innhold uten feilkorreksjonskoder (ECC) eller feilregistreringskoder (EDC).

Hvis du barberer av ECC og EDC, sparer du nedlastingstid og båndbredde siden den resulterende filen er mindre. Poenget er å deretter komprimere filen med en generell kompressor som RAR eller en annen komprimeringsalgoritme for å redusere filstørrelsen enda mer (de kan da hete noe som file.ecm.rar).

I likhet med ISO-filer har ECM annen informasjon i et arkivformat, vanligvis for å lagre bildefiler som BIN, CDI, NRG, etc. Disse brukes ofte til å lagre komprimerte versjoner av videospilldiskbilder.

Du kan lese tilleggsinformasjon om hvordan ECM Disc Image-filformatet fungerer på Neill Corletts nettsted.

Filformatet Cmpro Eksempler kan også bruke filendelsen ECM, men det er ikke mye informasjon om den.


Hvordan åpne en ECM-fil

ECM-filer kan åpnes med ECM, et kommandolinjeprogram av Neill Corlett, utvikleren av formatet. Se Slik bruker du ECM-programmet nedenfor for mer informasjon.

ECM-filer fungerer også med Gemc, ECM GUI og Rbcafe ECM.

Fordi en ECM-fil kan komprimeres til et arkiv som en RAR-fil for å spare plass på harddisken, kan det hende at de først må dekomprimeres med et zip- / pakkeverktøy for filer - vår favoritt er 7-Zip.

Hvis dataene i ECM-filen er i ISO-format, se Slik brenner du en ISO-bildefil til en CD, DVD eller BD hvis du trenger litt hjelp til å få dem på en plate. Se Brenne en ISO til USB for å få hjelp til å installere den på en flash-stasjon.

ECM-filer som ikke er diskbildefiler, kan åpne med en enkel tekstredigerer som Notisblokk i Windows, eller noe mer avansert fra listen over beste gratis tekstredigeringsprogrammer. Hvis hele filen ikke bare er tekst, og bare noen hvis den er synlig, kan du fremdeles finne noe nyttig i teksten om typen programvare som kan åpne filen.


Hvordan bruke ECM-programmet

Koding (oppretting) og dekoding (åpning) av en ECM-fil kan oppnås med Neill Corletts ECM-program nevnt ovenfor. Det er et kommandolinjeverktøy, så det hele kjører i en ledetekst.

For å åpne ECM-delen av verktøyet, trekk ut innholdet ut av cmdpack (versjon) ZIP-fil som er lastet ned via nettstedet hans. Programmet du leter etter heter unecm.exe, men du må få tilgang til det via en ledetekst.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å dra ECM-filen direkte til unecm.exe-programmet for å trekke ut bildefilen ut av den. For å lage din egen ECM-fil, dra bare filen du vil ha kodet til ecm.exe-filen.

For å gjøre dette manuelt i stedet for med dra og slipp, åpne Kommandoprompt (du må kanskje åpne en forhøyet) og deretter navigere til mappen som inneholder ECM-programmet. Den enkleste måten å gjøre dette på er å først gi nytt navn til mappen du hentet ut ovenfor, til noe enklere som cmdpack, og deretter skrive inn denne kommandoen:

cd cmdpack

Denne kommandoen er å endre arbeidet direkte til mappen der ECM-programmet er lagret. Din vil se annerledes ut avhengig av hvor cmdpack-mappen ligger på datamaskinen din.

Dette er kommandoene du har lov til å bruke:

Å kode:

ecm cdimagefile
ecm cdimagefile ecmfile
ecm og cdimagefile ecmfile

For å lage en ECM-fil med dette kommandolinjeverktøyet, skriv inn noe sånt som:

ecm "C: Other Games MyGame.bin"

I det eksemplet vil ECM-filen bli opprettet i samme mappe som BIN-filen.

Å dekode:

unecm ecmfile
unecm ecmfile cdimagefile
ecm d ecmfile cdimagefile

De samme reglene gjelder for åpning / dekoding av ECM-filen:

unecm "C: Other Games MyGame.bin.ecm"


Hvordan konvertere en ECM-fil

Opplæringen på StramaXon gir en enkel måte å konvertere ECM til BIN. Nedlastingen nevnt på dette nettstedet er i RAR-format, så du trenger et program som PeaZip eller 7-Zip for å åpne det.

Når du har ECM-filen i BIN-format, kan du konvertere BIN til ISO med et program som MagicISO, WinISO, PowerISO eller AnyToISO. Noen av disse programmene, som WinISO, kan deretter konvertere ISO til CUE hvis du vil at ECM-filen din til slutt skal være i CUE-format.


Åpner filen fortsatt ikke?

Noen filformater deler noen eller alle av de samme filtypenes bokstaver, men det betyr ikke at de er i samme format. Dette kan være forvirrende når du prøver å åpne en ECM-fil fordi det kanskje ikke er en ECM-fil ... dobbeltsjekk filtypen for å være sikker.

For eksempel, hvis filen ikke ser ut til å være en diskbildefil, kan du forveksle den med en EMC-fil, som er en Striata Reader Encrypted Document-fil. Du kan åpne en EMC-fil med Striata Reader.

Legg igjen en kommentar