Hvordan legge til en annen e-postkonto til iPhone

I disse dager har de fleste mer enn en e-postkonto. Du kan ha en personlig konto og en for jobb. Du kan til og med kaste inn en konto for sidevirksomheten din, en som er gitt til studenter fra høyskolen din, og mer.

Du kan legge til alle disse kontoene på iPhone. Å gjøre det gjør det enkelt å sjekke alle kontoene dine og sende e-post fra dem, uansett hvor du er.

Denne artikkelen viser deg hvordan du legger til andre, tredje eller enda flere e-postkontoer til iPhone. Hvis du vil lære hvordan du legger til din aller første iPhone-e-postkonto, kan du lese Hvordan sette opp iPhone-e-post.

Hvis du trenger tips om hvordan du oppretter en ny konto, kan du se hvordan du oppretter en Gmail-konto, lær hvordan du oppretter en Yahoo Mail-konto eller hvordan du oppretter en ny e-postkonto for Outlook.com.

d3sign / Moment / Getty Images


Hvordan legge til en annen e-postkonto til iPhone

Etter at du har fått en annen e-postkonto, er det ganske enkelt å legge den til iPhone. Hvis e-postkontoen du vil legge til er fra AOL, Microsoft Exchange, Gmail, iCloud, Outlook.com eller Yahoo, hadde Apple bygd snarveier i iOS for å gjøre det enkelt å legge til (hvis det er fra en annen leverandør, hopp til neste seksjon).

  1. Trykk på på iPhone innstillinger app for å åpne den.

  2. Pek Passord og kontoer (dette er på iOS 12. På eldre versjoner av iOS vil du se etter E-post, kontaktkalendere. De andre trinnene er litt forskjellige, men de grunnleggende konseptene gjelder fortsatt).

  3. Pek Legg til konto.

  4. Trykk på kontotypen du vil legge til.

  5. Fordi trinnene er forskjellige basert på hva slags e-postadresse du legger til, er det ikke noe enkelt sett med instruksjoner å gi på dette tidspunktet. Generelt sett vil du legge inn e-postadressen din, deretter passordet og deretter velge noen innstillinger. Følg instruksjonene på skjermen, og e-postkontoen skal legges til iPhone på bare noen få trinn.

Alt dette forutsetter at du vil bruke Mail-appen som er forhåndsinstallert på iPhone. Det er selvfølgelig ikke den eneste e-postappen for iPhone. Du kan i stedet velge å bruke Gmail-appen, Outlook-appen eller en tredjeparts e-postapp som støtter flere kontoer. For mer om disse, sjekk ut De beste e-postappene for iPhone 2019. 


Slik legger du til en e-postkonto manuelt på iPhone

Hvis e-postadressen du vil legge til, er fra en annen e-postleverandør enn de i forrige avsnitt, er trinnene litt forskjellige (og du trenger litt ekstra informasjon). Igjen må du allerede ha konfigurert denne kontoen hos leverandøren. Hvis det er gjort, kan du legge til en annen e-postkonto på iPhone:

  1. Følg trinn 1-3 fra den siste delen.

  2. Pek Annen.

  3. Pek Legg til postkonto.

  4. Skriv inn navnet ditt, e-postkontoen du vil legge til, passordet for kontoen og en beskrivelse eller navn på e-postkontoen.

  5. Pek neste

  6. Velg måten du vil sjekke e-postkontoen på: IMAP or POP. Koblingene gir mye mer detalj om de to alternativene, men kortversjonen av forskjellen er at IMAP etterlater en kopi av e-posten på e-postserveren, mens POP bare laster den ned til din iPhone. E-postleverandøren kan ha bedt deg om å bruke den ene eller den andre. Hvis ikke, trykk på den du foretrekker.

  7. Fyll ut skjemaet. De viktigste delene av informasjonen du trenger er i Innkommende e-postserver og Utgående eposttjener seksjoner. I disse må du legge til et vertsnavn (noe som mail.email.com) og et brukernavn og passord for å få tilgang til serveren. E-postleverandøren din burde ha gitt dette til deg. Hvis ikke, må du be om det.

  8. Med disse detaljene lagt til, trykk på neste

  9. Mail-appen prøver å kontakte e-postserverne hvis detaljer du la til i trinn 7. Hvis alt er riktig, vil serverne svare og e-postkontoen din blir lagt til iPhone. Hvis det er noe galt, vil en feil gi deg beskjed. Korriger feilen og gjenta.


Legg igjen en kommentar