DDOC-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med DDOC-filtypen er en DigiDoc Digital Signature-fil som lagrer krypterte data som brukes med DigiDoc-programvaren.

.DDOC er filtypen som brukes i første generasjon DigiDoc-format, mens den siste versjonen bruker .BDOC og står for en binær dokumentfil. Krypterte DigiDoc-filer bruker i stedet suffikset .CDOC.

Disse DigiDoc-formatene ble utviklet av RIA. Du kan lese mer om filformatet som brukes med DigiDoc på deres DigiDoc-filformat-side.

Hvis ikke en DigiDoc-fil, kan din spesielle DDOC-fil være en Digital Mars C-, C ++- eller D-makrofil. Et annet mulig format for DDOC-filen din kan være en grafisk fil som brukes med Apples nå avviklede MacDraw-programvare.

Selv om de ser veldig like ut, har DDOC-filer ingenting å gjøre med ADOC-filer eller Microsoft Words DOC- og DOCX-filformater.


Hvordan åpne en DDOC-fil

DigiDoc er programmet som brukes til å åpne DDOC-filer på Windows, Linux og macOS. For å gjøre det, bruk Åpne signert dokument på programmets hovedvindu.

Det er også en DigiDoc-app for mobile enheter. Den er tilgjengelig for iOS-brukere og på Google Play for Android-enheter.

DigiDoc-programvaren brukes også til å autentisere myndighetsutstedte ID-kort, slik at den både kan kontrollere at et dokument er signert og lagre dokumenter (som Excel-, Word- eller PDF-filer) i dette krypterte signaturformatet.

Avhengig av hvilken versjon av DigiDoc du bruker, kan du se dette varselet når du prøver å åpne DDOC-filen:

Den nåværende filen er en DigiDoc-beholder som ikke lenger støttes offisielt. Du har ikke lov til å legge til eller fjerne signaturer i denne beholderen

DigiDoc kan også åpne andre dokumentformater, inkludert ikke bare BDOC, ADOC og EDOC, men også ASICE, SCE, ASICS, SCS og PDF.

Jeg er ikke helt sikker på hvordan DDOC-filer fungerer med dem, men hvis din ikke er en DigiDoc-fil, er den sannsynligvis knyttet til Digital Mars-kompilatorer.

MacDraw var et vektortegningsprogram som ble gitt ut med Mac-datamaskiner i 1984. Det utviklet seg til MacDraw Pro og deretter ClarisDraw i 1993, men er ikke tilgjengelig for nedlasting eller kjøp lenger. Det er sannsynligvis svært usannsynlig at DDOC-filen din har noe å gjøre med MacDraw.

Din DDOC kan lagres i et format som ikke har noe å gjøre med noen av formatene som allerede er nevnt her, i så fall kreves et helt annet program for å åpne det. Hvis du tror dette kan være sant for DDOC-filen din, kan du prøve å åpne den med en friteksteditor for å se om det er noen identifiserbar tekst som kan hjelpe deg med å forstå hvilket program som ble brukt til å lage filen. Du kan deretter bruke denne informasjonen til å undersøke en DDOC-seer eller redaktør.

Hvis ett program på datamaskinen prøver å åpne DDOC-filer, men ikke burde det, eller hvis du ved et uhell har assosiert disse utvidelsene med et ikke-relatert program (som MS Word), er det enkelt å endre dette "åpne med" -programmet.


Hvordan konvertere en DDOC-fil

En gratis filkonverter er vanligvis veien å gå for å konvertere ett filformat til et annet, men det er uklart om det er noen konverteringsverktøy som støtter disse DDOC-formatene.

Den eneste andre måten å konvertere en fil på er å bruke programvaren som åpner den, via lagrings- eller eksportalternativet. Dette kan være mulig med DDOC-filer som brukes med Digital Mars-programvare, men jeg forestiller meg ikke at det også gjelder for DigiDoc-filer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Som du leste i notatet øverst på denne siden, bruker noen filformater filutvidelser som ser ut som om de kan være relatert til hverandre, som DOC og DDOC-utvidelser. Imidlertid er dette vanligvis en misforståelse av formatene som kan føre til problemer når du prøver å åpne dem.

For eksempel åpnes en DOC-fil i et tekstbehandlingsprogram og kan ikke brukes med DigiDoc eller annen DDOC-kompatibel programvare. Det samme gjelder omvendt, der DDOC-filer ikke er kompatible med Microsoft Word-programmer eller andre tekstredigerere.

Det samme konseptet kan brukes på andre lignende filtyper og tilhørende formater, som DCD-filer som kan være DesignCAD Drawing-filer eller DisCryptor Encrypted Database-filer. DivX Descriptor-filer som bruker DDC og DDCX filtypen er et annet eksempel.

Hvis du ikke har en DDOC-fil, kan du undersøke filens virkelige filtypen for å se hvilket program du trenger for å se, redigere eller konvertere den.


Legg igjen en kommentar