CSV-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En CSV-fil er en kommaseparert verdi-fil. Alle CSV-filer er vanlige tekstfiler, kan bare inneholde tall og bokstaver, og strukturere dataene i dem i tabellform eller tabellform.

Filer som slutter på CSV-filtypen, brukes vanligvis til å utveksle data, vanligvis når det er mye, mellom forskjellige applikasjoner. Databaseprogrammer, analytisk programvare og andre applikasjoner som lagrer enorme mengder informasjon (som kontakter og kundedata), støtter vanligvis CSV-format.

En komma-separerte verdier-fil kan noen ganger bli referert til som en tegnseparerte verdier eller komma-avgrenset fil, men uansett hvordan noen sier det, snakker de om det samme CSV-formatet.

CSV er også et akronym for kommaseparert variabel, kretsomkoblet stemme og kolon-separert verdi.


Hvordan åpne en CSV-fil

Web / Marina Li 

Regnearkprogramvare brukes vanligvis til å åpne og redigere CSV-filer, for eksempel gratis OpenOffice Calc eller WPS Office-regneark. Regnearkverktøy er bra for CSV-filer fordi dataene i filen vanligvis blir filtrert eller manipulert på en eller annen måte.

For å se og / eller redigere CSV-filen din online, kan du bruke Google Sheets. For å gjøre det, last opp filen din til Google Disk via Ny > Filopplasting, høyreklikk filen i Google Disk når den er lastet opp, og velg Åpne med > Google Sheets.

Du kan også bruke et tekstredigeringsprogram til å åpne CSV-filer, men store vil være veldig vanskelig å jobbe med i denne typen programmer. Hvis du vil gjøre dette, kan du se favorittene våre i denne listen over beste gratis tekstredigerere.

Microsoft Excel støtter også CSV-filer, men programmet er ikke gratis å bruke. Likevel er det sannsynligvis det mest brukte programmet for CSV-filer.

Med tanke på antall programmer der ute som støtter strukturerte, tekstbaserte data som CSV, kan det være at du har mer enn ett program installert som kan åpne denne typen filer. I så fall, og den som åpnes som standard når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på CSV-filer i Windows ikke er den du vil bruke sammen med dem, må du vite at det er veldig enkelt å endre det programmet.

Se Slik endrer du filtilknytninger i Windows for en veiledning. Ethvert program som støtter CSV-filer er rettferdig spill for dette "standard" programvalget.


Hvordan konvertere en CSV-fil

Siden CSV-filer lagrer informasjon i bare tekstform, er støtte for å lagre filen i et annet format inkludert i mange forskjellige online-tjenester og nedlastbare programmer.

Alle stasjonære programmer nevnt ovenfor kan konvertere en CSV-fil til Microsoft Excel-formater som XLSX og XLS, samt til TXT, XML, SQL, HTML, ODS og andre formater. Denne konverteringsprosessen gjøres vanligvis gjennom filet > Lagre som menyen.

Du kan også bruke Google Sheets til å lagre CSV-filen i et annet format. Fra filet > Last ned som menyen, velg XLSX, ODS, PDF eller et annet format som støttes.

Det er også noen gratis filkonverterere som kjører i nettleseren din, som for eksempel Zamzar, som kan konvertere CSV-filer til noen av formatene som er oppført ovenfor, men også til PDF og RTF.

CSVJSON-verktøyet (gjett ...) konverterer CSV-data til JSON, veldig nyttig hvis du importerer store mengder informasjon fra en tradisjonell applikasjon til et nettbasert prosjekt.

Du kan vanligvis ikke endre en filtype (som CSV-filtypen) til en som datamaskinen din gjenkjenner, og forventer at den nylig omdøpte filen skal være brukbar. En faktisk filformatkonvertering ved hjelp av en av metodene beskrevet ovenfor må i de fleste tilfeller finne sted. Imidlertid, siden CSV-filer bare kan inneholde tekst, kan du gi nytt navn til en hvilken som helst CSV-fil til hvilket som helst annet tekstformat, og den skal åpne, om enn på en mindre nyttig måte enn om du nettopp hadde lagt den til CSV.


Viktig informasjon om redigering av CSV-filer

Du vil sannsynligvis bare støte på en CSV-fil når du eksporterer informasjon fra ett program til en fil, og deretter bruke den samme filen til å importere dataene til et annet program, spesielt når du arbeider med bordorienterte applikasjoner.

Du kan imidlertid til tider finne deg selv i å redigere en CSV-fil, eller lage en fra bunnen av, i så fall bør følgende huskes:

Et vanlig program som brukes til å åpne og redigere CSV-filer er Microsoft Excel. Noe viktig å forstå om bruk av Excel eller annen lignende regnearkprogramvare, er at selv om disse programmene ser ut til å gi støtte for flere ark når du redigerer en CSV-fil, støtter ikke CSV-formatet "ark" eller "faner, "så data du oppretter i disse tilleggsområdene vil ikke bli skrevet tilbake til CSV når du lagrer.

La oss for eksempel si at du endrer data i det første arket i et dokument og deretter lagrer filen i CSV - at dataene i det første arket er det som skal lagres. Men hvis du bytter til et annet ark og legger til data der, og deretter lagrer filen igjen, er det informasjonen i det nylig redigerte arket som vil bli lagret - dataene i det første arket vil ikke lenger være tilgjengelige etter deg ' har stengt regnearkprogrammet.

Det er egentlig arten av regnearkprogramvaren som gjør dette uhellet forvirrende. De fleste regnearkverktøy støtter ting som diagrammer, formler, radstyling, bilder og andre ting som ganske enkelt ikke kan lagres i CSV-format.

Det er ikke noe problem så lenge du forstår denne begrensningen. Dette er grunnen til at andre, mer avanserte tabellformater eksisterer, som XLSX. Med andre ord, hvis du vil lagre noe arbeid utover helt grunnleggende dataendringer til en CSV, ikke bruk CSV lenger - lagre eller eksporter til et mer avansert format i stedet.


Hvordan CSV-filer er strukturert

Det er enkelt å lage din egen CSV-fil. Bare få dataene dine sortert slik du vil i et av verktøyene nevnt ovenfor, og lagre deretter det du har i CSV-format.

Du kan imidlertid også opprette en manuelt, ja - fra bunnen av, ved hjelp av hvilken som helst teksteditor.

Her er ett eksempel:

Navn, adresse, nummer
John Doe, 10th Street, 555

Alle CSV-filer følger samme generelle format: hver kolonne er atskilt med en skilletegn (som et komma), og hver nye linje indikerer en ny rad. Noen programmer som eksporterer data til en CSV-fil, kan bruke et annet tegn for å skille verdiene, for eksempel en fane, semikolon eller mellomrom.

Det du ser i eksemplet ovenfor, er hvordan dataene vil vises hvis CSV-filen ble åpnet i et tekstredigeringsprogram. Siden regnearkprogramvare som Excel og OpenOffice Calc kan åpne CSV-filer, og disse programmene inneholder celler for å vise informasjon, vil Navnverdien være plassert i den første cellen med John Doe i en ny rad like under den, og de andre etter samme mønster.

Hvis du legger inn komma eller bruker anførselstegn i CSV-filen, kan du lese artiklene til edoceo's og CSVReader.com for hvordan du skal gjøre det.


Har du fortsatt problemer med å åpne eller bruke en CSV-fil?

CSV-filer er villedende enkle. Så grei som de ser ut ved første blikk, kan den minste feilplassering av komma, eller en grunnleggende forvirring som den vi diskuterte ovenfor, få dem til å føle seg som rakettvitenskap.

Husk at du kanskje ikke kan åpne CSV-filen eller lese teksten i den, av den enkle grunnen til at du forveksler en annen fil til en i CSV-format. Noen filer deler noen av de samme filtypenes bokstaver som CSV-filer, men er egentlig ikke i samme format, eller til og med en eksternt lik en.

CVS, CVX, CV og CVC er bare noen få eksempler der filene sannsynligvis ikke kan åpnes i et regnearkprogram selv om suffikset ser ut som CSV. Hvis dette er tilfellet med filen din, kan du undersøke den virkelige filtypen på Google eller her på Web for å se kompatible åpnere eller omformere.


Legg igjen en kommentar